Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΕ


Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ* 
Συμφωνία, λοιπόν, υπό την απειλή του πιο ωμού εκβιασμού και, από ότι φαίνεται, με επαχθέστατους όρους. Πανηγυρίζει το εγχώριο μνημονιακό στρατόπεδο και νιώθουν δικαιωμένοι οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί που κατέστρεψαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Θα κάνω μια αποτίμηση της συμφωνίας τις επόμενες μέρες, μόλις έχουμε το πλήρες κείμενο.
Τώρα επείγει να αναδιατυπωθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αναγκαιότητα της εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ.  
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΗΣ ΟΝΕ  
Το δίλημμα που πλανάται από το 2010 πάνω από τη χώρα είναι: ευρώ με μνημόνια και τεράστιο χρέος, ή εθνικό νόμισμα με πολιτική ανάπτυξης και στάση πληρωμών στο χρέος.  
Ο πρώτος δρόμος δοκιμάστηκε ολόκληρη την προηγούμενη πενταετία και τα αποτελέσματά του είναι γνωστά. Η συμφωνία επαναφέρει το αδιέξοδο με τον χειρότερο τρόπο.  
Ο δεύτερος δρόμος λοιδορήθηκε, δαιμονοποιήθηκε, ποτέ δεν συζητήθηκε σοβαρά. Ακόμη χειρότερα, άνθρωποι που θα έπρεπε να έχουν συναίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει, αρνήθηκαν την ίδια την ύπαρξη του διλήμματος, δηλώνοντας μάλιστα ότι το νόμισμα δεν έχει σημασία.  
Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ χωρίς επαρκή δημόσια συζήτηση, χωρίς τα λαϊκά στρώματα να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τι πραγματικά συνέβαινε. Μια δράκα 'εκσυγχρονιστών', με τη στήριξη των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, έβαλαν την χώρα σε ένα σκληρό θεσμικό πλαίσιο, με πολύ υψηλή ισοτιμία και παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία, προσβλέποντας στον αναγκαστικό 'εξευρωπαϊσμό' της. Είναι δύσκολο να βρει κανείς πράξη μεγαλύτερης ανευθυνότητας στην ελληνική ιστορία, αν εξαιρέσουμε τις πολεμικές περιόδους. Έπιασαν την Ελλάδα στο δόκανο.  

Ο Σπανούλης κάνει οικογενειακές διακοπές στην Σκόπελο

Ο Σπανούλης κάνει οικογενειακές διακοπές σε Εύβοια και Σποράδες! (ΦΩΤΟ)
Ο Βασίλης Σπανούλης και η Ολυμπία Χοψονίδου ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές εδώ και λίγες ημέρες...

Το ζευγάρι, μαζί με τα 3 παιδιά τους και το ένα που είναι καθ' οδόν (το μοντέλο γεννάει από μέρα σε μέρα), απόλαυσαν τα καταγάλανα νερά της Σκοπέλου μετά από μία δύσκολη και κουραστική σεζόν.

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ… «ΑΦΑΝΤΟΙ» ΠΟΙΜΕΝΕΣ!

φοτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σάββατο 11 Ιουλίου βράδυ στο μοναστήρι της Σουρωτής. Χιλιάδες προσκυνητές προσκυνούν τον Άγιο Παίσιο και ζητούν την ευλογία του και την βοήθεια του. Δεν θα πω τίποτα για την παρουσία του προκαθήμενου που από πίσω του έτρεχαν ασθμαίνοντες δεκάδες ρασοφόροι να ποζάρουν δίπλα του, γιατί δεν είναι Έλληνας υπήκοος. Την ιδία ώρα παίζονταν οι τύχες και το μέλλον της πατρίδας μας μέσα στον λάκκο των άθεων θηρίων.
Η Ελλάδα, η πατρίδα της Ορθοδοξίας, η χώρα που γέννησε την δημοκρατία και έθεσε της βάσεις του σύγχρονου Οικουμενικού πολιτισμού, έρμαιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που με αλλεπάλληλες εφόδους προσπαθεί να κατασπαράξει τον ελληνικό λαό και να λεηλατήσει τον στρατό και την εκκλησία, δηλαδή τις δυο μεγάλες κολώνες της ύπαρξης του.

Malcom X Όταν ζητιανεύεις...

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για Συγκέντρωση στις 19:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα

Όλοι και όλες στους δρόμους. Το νέο Μνημόνιο δεν θα περάσει!
Κάλεσμα για διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 7 μμ

Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε εμβρόντητος τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες. Δεν επρόκειτο για διαπραγμάτευση. Ήταν μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία πλήρης καταστροφική υποταγή στους δολοφόνους της ΕΕ, μία κατά κράτος νίκη του Γερμανικού ιμπεριαλισμού και της κυριαρχίας του στην Ευρώπη.
Αποδείχτηκε και για τους πλέον δύσπιστους ή αφελείς ότι ΕΕ αποτελεί μια συμμορία εκβιαστών, δολοφόνων, τοκογλύφων, μαφιόζων, με όπλο μαζικής καταστροφής το κοινό νόμισμα.
Η «διαπραγμάτευση» στις Βρυξέλλες αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό Ιουλιανό πραξικόπημα ενάντια στον ελληνικό λαό.
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε το δικαίωμα ούτε και την εξουσιοδότηση να υπογράψει μια συμφωνία ενάντια στην διπλά εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού, στις εκλογές και το ιστορικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Πρόκειται για ανοιχτή συνέργεια στο ευρωπραξικόπημα.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Σύλληψη μηντιάρχη του λόμπυ της δραχμής; 
Σύλληψη από στιγμή σε στιγμή επιχειρηματία από το χώρο των ΜΜΕ που πρόσκειται στο λόμπυ της δραχμής και το ονομά του υπάρχει σε γνωστές λίστες για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και καταθέσεις μαύρου χρήματος στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση τον θέλει στην Δικαιοσύνη πριν την Τετάρτη.

Ανακαλούνται οι 9.000 δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν επαναπροσληφθεί

Ανακαλούνται οι 9.000 δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν επαναπροσληφθεί
Οι επαναπρολήψεις «διαθέσιμων» και απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μέρος αυτών στην ΕΡΤ είναι από τις μονομερείς ενέργειες που, σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει.

Στην συμφωνία όπως ολοκληρώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής αναφέρεται ρητώς ότι θα πρέπει να αρθούν όλες οι μονομερείς ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση. Στο πεδίο του Δημοσίου, η θέση αυτή συνεπάγεται την ανάκληση περίπου 9.000 επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ), οι οποίες συγκαταλέγονταν στις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω επαναπροσλήψεις (σ.σ. εκτός αυτών που αφορούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ) κοστολογούνται περί τα 23 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Λοιπόν πάνε να μας τρελάνουν. Πάει το δούλεμα σύννεφο.

Γράφει ο mitsos175

"Τα όρια των Ελλήνων είναι η απόφαση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απεδείχθη ότι θέλουν τη συντριβή μας. Έως εδώ" έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Πάνο σε χάνω. Καταλαβαίνω τη θέση σου να φέρεις νέο μνημόνιο μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και τι σημαίνει αυτό. Στη ΝΔ σε βλέπω πίσω από τον νέο τσέλιγκα να κάνεις τον πιστικό. Που αυτό είναι κατάντια. Όσο για τους ΑΝΕΛ, πάνε, τους πάτησε το τρένο. Πάνο μου, τα τρενάκια εκτροχιάζονται.

Να σου θυμίσω λοιπόν τι είναι αυτή η απόφαση των πολιτικών αρχηγών. "Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας".
Δηλαδή γράψατε τη θέληση της πλειοψηφίας στα παλιά σας τα παπούτσια και εξουσιοδοτήσατε για συμφωνία. Αυτό κάνει ο Τσίπρας, συμφωνία με κάθε τρόπο. Τα "κοινωνικώς δίκαιη" και "οικονομικώς βιώσιμη" δεν νομίζω πως τα πίστεψες ούτε εσύ. Γιατί αν τα πίστεψες, να σε γράψω στον βρεφικό σταθμό και να ετοιμάσω το μπιμπερό με το γάλα.

Μαύρο & Κόκκινο: Ο Βασιλιάς είναι γυμνός! Η Αριστερά είναι -και πάλι- νεκρή|Συνολική Ιδεολογική & Πολιτική Τοποθέτηση


Η συνολική Τοποθέτηση της συλλογικότητας για την ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας και τα καθήκοντα του οργανωμένου Αναρχισμού.

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός, η αριστερά είναι -και πάλι νεκρή- | Συνολική Ιδεολογική & Πολιτική Τοποθέτηση
«Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κ’ οι ραγιάδες απ’ τα ουράνια,
μα θεοί κι οξαποδώ
κει δεν είναι παρά δω.
Aν το δίκιο θες, καλέ μου,
με το δίκιο του πολέμου
θα το βρείς. Oπού ποθεί
λεφτεριά, παίρνει σπαθί».
Κ. Βάρναλης

Βρε πούστηδες Θα έρθει η μέρα που θα ξυπνήσει


Τουριστικό σκάφος έπεσε πάνω στο «Ερατώ» στην ΑλόννησοΣτο ιτπάμενο δελφίνι «Ερατώ» που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αλοννήσου προσέκρουσε χθες το τουριστικό σκάφος “ΖΕΥΣ Δ”, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του.
Χθες το μεσημέρι, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλόννησου, ότι το τουριστικό σκάφος “Ζευς Δ”, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον λιμένα Αλοννήσου, προερχόμενο από τη Σκιάθο με 66 επιβάτες, προσέκρουσε στο επιβατηγό – υδροπτέρυγο “Ερατώ”, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον προβλήτα.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν το “Ερατώ”, να υποστεί υλικές ζημιές, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

Σκόπελος επιτέλους στα 480 ευρώ ο μισθός στο δημόσιο όπως στον ιδιωτικό τομέα

Eκπαιδεύοντας τους Ελληνες Κατσιαπλιάδες

Μην κοιτάτε τους Νεάντερταλ της Κουμουνδούρου. Είναι κρίμα να χρεώνονται αυτοί την άρνηση ενός κατσαπλιά λαού να ασπαστεί τους βασικούς κανόνες του ευρωπαικού χωριού.
Αφού λεηλατήσαμε 1.200 δις ευρώ κοινοτικό χρήμα, από το 1980 έως σήμερα, αίφνης μάς φταίει ο κακός Σόιμπλε που θέλει να πετάξει ένα μάτσο λεχρίτες έξω από την ευρωζώνη.
Μάς φταίει ο Σόιμπλε επειδή τα βλαχαδερά υπουργοί των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1981 έως σήμερα κατασπάραξαν τα ευρωπαικά κονδύλια παρεούλα με κρατικοδίαιτους βρωμύλους επιχειρηματίες στις βίλες των οποίων ήταν φιλοξενούμενα, τα άρτι αφιχθέντα από τις απανταχού στάνες, πράσινα βουκόλια.
Ξεχάσατε τις βίλες που απέκτησαν κάτι βλαχαδερά πρώην πρόεδροι της ΓΣΕΕ στα βόρεια προάστεια και στους κοσμοπολίτικους προορισμούς;
Μήπως σας διαφεύγει το γεγονός ότι τα ΜΟΠ καταληστεύθηκαν από εργατοπατέρες αγρότες-προέδρους αγροτικών ενώσεων και κατέληξαν σκυλάδικα με ακριβές βίζιτες και σκατς στον κάμπο της Λάρσας;

Τούτες τις μέρες …”

“Τούτες τις μέρες …”
    Το πώς φτάσαμε ως εδώ θα έχουμε χρόνο να το δούμε, να το κουβεντιάσουμε, να το αναστοχαστούμε.
    Άλλωστε το είπε και ο κ.Τσακαλώτος παραλαμβάνοντας τα διαπραγματευτικά οφίτσια από τον κ.Βαρουφάκη. Όταν κάποτε γεράσουμε, είπε, θα καθόμαστε με τον Γιάνη και θα αναπολούμε όσα έγιναν αυτόν τον καιρό.
    Σωστά. Το ίδιο θα κάνουν και εκατομμύρια Έλληνες. Θα συζητούν, θα μιλούν, θα αναπολούν όλα αυτά που τούτες τις μέρες έγιναν και γίνονται.
    Ανάμεσα στα άλλα θα αναπολούν και αυτά:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Μ-Λ ΚΚΕ: Εφορμά στο λαό η «εθνική σύμπραξη» της υποτέλειας στον ιμπεριαλισμό

Πέντε -μόλις- μήνες διαχείρισης της κυβερνητικής εξουσίας και οι τρέχουσες εξελίξεις -μετά, ιδιαίτερα, το διάτρητο, ναρκοθετημένο δημοψήφισμα- οδηγούν σε αβίαστα συμπεράσματα. Μέσα από παλινωδίες, ακροβασίες, αλλοπρόσαλλους τακτικισμούς και ακατάσχετη δημαγωγία, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στον προορισμό της, την πλήρη ευθυγράμμιση, τον ταπεινωτικό μεγάλο συμβιβασμό, την ανοιχτή υποταγή στο ανελέητο σφυροκόπημα και τα εκβιαστικά τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών δανειστών του ΔΝΤ και της ΕΕ. Η μετατροπή της σε ικέτη για ένα νέο δάνειο με το παρεπόμενο θηριώδες μνημόνιο και η υπόκλισή της στην ισχύ των δανειστών την έχουν εντάξει, τελεσίδικα, στο αντιλαϊκό μέτωπο των υπηρετών των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της εγχώριας ολιγαρχίας.

Παρέμβαση στο ΕΚΘ για την κατάπτυστη ανακοίνωση του με αφορμή το δημοψήφισμα

Παρέμβαση στο ΕΚΘ την Παρασκευή 10 Ιουλίου

Το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου κανα δυο ντουζίνες σύντροφοι από αναρχικές συλλογικότητες της πόλης, μάζι με άλλους εργαζόμενους και εργαζόμενες κάναμε μια επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονόνίκης ως ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας ενάντια στο κατάπτυστο μνημείο εθελοδουλίας που εξέδωσε το τελεύταιο με αφορμή το δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής. Κολλήθηκαν παντού αφίσες που έφτυναν την ηγεσία του ΕΚΘ και καταστούν σαφές ότι οι αηδίες που υπέγραψε δεν μπορούν να λέγονται στο όνομα μας, στο όνομα των εργαζομένων. Αφού αφισοκολλήθηκε το κτηρίο εσωτερικά και εξωτερικά και αφού βάφτηκαν συνθήματα "ΑΛΗΤΕΣ ΛΕΡΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ",

Σταματήστε τώρα αυτή την ντροπή

Κύριοι της κυβέρνησης,
Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος τα όσα γίνονται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.
Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση. Πρόκειται για μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ

ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ από την διαπραγμάτευση-παρωδία.
Να μην επιτρέψουμε τον εξευτελισμό του ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός είχε και έχει την δύναμη να σταθεί στα πόδια του, κόντρα σε εκβιαστές και οικονομικούς δολοφόνους.
Μέχρι στιγμής υπογράφουν:

Νίκος Μπογιόπουλος
Θύμιος Καλαμούκης
Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Δανης Παπαβασιλείου
Πόπη Χριστοδουλίδου
Δημήτρης Μυλάκας
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Άρης Χατζηστεφάνου
Κώστας Εφήμερος
Σπύρος Γραμμένος
Ματούλα Ζαμάνη
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Κωνσταντίνος Πουλής
Πιτσιρίκος
Προβιάς Ηλίας
(Παρακαλώ τους φίλους αναγνώστες που συμφωνούν με αυτή την προτροπή, να διαδώσουν το κείμενο. Όσοι φίλοι το επιθυμούν, μπορούν να ανεβάσουν το κείμενο στη σελίδα τους στο Facebook, στο μπλογκ τους ή το σάιτ τους και να προσθέσουν το όνομά τους. Ευχαριστώ.)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου