Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση ενάντια στο δημοψήφισμα σε Ίλιον & Αγ. Αναργύρους
Απ'το δημοψήφισμα μέχρι κάθε πτυχή των ζωών μας: Να μη νικήσει ούτε ο φόβος και η παραίτηση ούτε η λογική του "μικρότερου κακού"Στις 5 Ιουλίου, εν μέσω κλειστών τραπεζών, μιντιακής τρομολαγνείας και επίκλησης της εθνικής ομοψυχίας από ποικίλους πόλους διαχείρισης του καπιταλισμού και της κρίσης του (είτε με όρους φιλελεύθερων πολιτικών στα πλαίσια της Ε.Ε., είτε με όρους κράτους πρόνοιας στα πλαίσια εθνικής οικονομικής πολιτικής), η κυβέρνηση, μας καλεί να επιλέξουμε ποιά θα είναι η μορφή του τρίτου μνημονίου που θέλει να υπογράψει.
 
Το δίλημμα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι ψευδές αφού δεν αμφισβητεί την μισθωτή εργασία και τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Και πώς θα μπορούσε να το κάνει άλλωστε αφού οι απαντήσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν μπορούν να προκύψουν μόνο από τους ίδιους τους αγώνες των καταπιεσμένων συλλογικά, αντιιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα. Απαντήσεις που ξεπερνούν τα διλήμματα περί βαθμού βαρβαρότητας των όποιων συμφωνιών, απαντήσεις που ξεπερνούν τα ερωτήματα για το ποιο θα είναι το νόμισμα μέσα στην καπιταλιστική λειτουργία.

Σκόπελος βρε ξεφτιλισμένο για ένα τσάμπα τραπέζωμα ......έχουμε όλα τα ντοκουμέντα να σε στείλουμε εκεί που έπρεπε  να ίσε να τελειώσουμε με της εκλογές και τα λέμε μετά ξέρεις λαμογιο

ΑΕΚ: Στη μάχη για το «ΟΧΙ» η Original 21 - ΣΥΝΤΑΓΜΑ (4 Ιουλίου 2015)

Γιατί δεν επαναστατούμε και να δείξουμε τα δόντια μας στο κεφάλαιο κόβοντας σαν νέο γόρδιο δεσμό κάθε επαφή με Ελλάδα; Γιατί δεν εξαφανίζουμε τους προδότες από προσώπου γης;;; ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;

Κάθομαι και σκέπτομαι και έγραψα αυτό το κείμενο με το λίγο μυαλό
που έχω και προσπαθώ να μπω στο μυαλό του κεφαλαίου. Τι θέλει το κεφάλαιο; Να υφαρπάξει
τον πλούτο τις Ελλάδος. Ποιος είναι αυτός ο πλούτος; Φυσικό αέριο , πετρέλαιο ,
ορυκτά μέταλλα , γεωστρατηγική θέση. Πως θα το κάνει αυτό; Γονατίζοντας την.
Πως το κατάφερε; Με την οικονομική κρίση. Μπορούσε να το καταφέρει μόνη της; Όχι.
Άρα είχε με το μέρος τις τους θεσμούς της Ελλάδος για να το καταφέρει , γιατί αλλιώς
θα υπήρχε μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια της.
Εδώ που φτάσαμε εφόσον θέλει να κατακτήσει τον πλούτο μας τι την συμφέρει να κάνει;
Να παραμείνει η Ελλάδα Ε.Ε. και να τα πάρει εν καιρώ; ή να διαλυθεί για να τα πάρει
τώρα; Αν ήθελε να τα πάρει ποιο μετά , δεν θα άφηνε σταθερή την υπάρχουσα κατάσταση;
Ούτος η άλλος οδεύουμε προς καταστροφή. Αν ήθελε να τα πάρει άμεσα; Δεν θα δημιουργούσε
μια κρίση που θα έφτανε στο τέρμα την Ελλάδα για να τα πάρει άμεσα; Και ο λαός;

Αντί να καθοδηγούν τον αγρότη με το σύνθημα «ΦΥΤΕΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ» του θέτουν ψευτοδίλημματα!Ξέχασαν να του αναφέρουν ότι με την  υπερφορολόγηση  που θα επιβληθεί εάν υπερισχύσει το ΝΑΙ  ο αγρότης θα χρειαστεί κάθε χρόνο να πουλάει και ένα χωράφι για να ζήσει ....
   Τις  τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ένα όργιο παραπληροφόρησης από βολεμένα στελέχη του πολιτικού συστήματος , της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από βολεμένους Οικονομολόγους ότι τάχα με το αν θα υπερισχύσει το ΟΧΙ η Ελλάδα θα καταστραφεί , η Ελλάδα θα φύγει από το ΕΥΡΩ και ο Έλληνας αγρότης θα χάσει την επιδότηση .
ΑΙΣΧΟΣ , ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ.

Σποράδες Ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρωνΕκπτωση 50% από την Hellenic Seaways προς τους εκλογείς που ψηφίζουν στα νησιά
Δέκα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί σήμερα και αύριο για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων της Hellenic Seaways σήμερα Σάββατο το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» αποπλέει στις 7.45 από το λιμάνι του Βόλου και το flying cat αντίστοιχα στις 12 το μεσημέρι, με προορισμό τα νησιά. Αύριο, Κυριακή, το «Εξπρές Σκιάθος» πραγματοποιεί δύο δρομολόγια στις 7.45 το πρωί και στις 18.45 το απόγευμα. Το flying cat αντίστοιχα πραγματοποιεί δρομολόγιο στις 12 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας ΑΝΕΣ, το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Πρωτεύς» αποπλέει σήμερα Σάββατο στις 12.30 το μεσημέρι και στις 7.15 το απόγευμα από το λιμάνι του Βόλου και αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί.

Πια κρίση ?Περίπου 4.000 αφίξεις ξένων χθες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου


Μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται κανονικά οι πτήσεις
Οι ξενοδόχοι διατυπώνουν ωστόσο την ανησυχία τους για τις μεμονωμένες ακυρώσεις από το εξωτερικό
Σταθερή είναι μέχρι στιγμής η κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου καταγράφηκαν χθες 21 αφίξεις τσάρτερ και 4.000 τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά την ίδια στιγμή κορυφώνεται η αγωνία των επαγγελματιών, λόγω των μεμονωμένων ακυρώσεων που καταγράφονται για τους επόμενους μήνες από διάφορες χώρες. Παράλληλα αφίχθησαν τρεις πτήσεις εσωτερικού από Αθήνα, μεταφέροντας στο νησί 78 επιβάτες η κάθε μία, ενώ στο μεταξύ συνεχίζονται οι αθρόες ακυρώσεις από την εγχώρια αγορά.

Διευκολύνσεις για ΑμεΑ στο αυριανό δημοψήφισμα

Δικαίωμα σε κάθε ψηφοφόρο με σωματική αδυναμία να απευθύνεται στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής
Οι οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Διευκολύνσεις για τους πολίτες με αναπηρία στο αυριανό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενημερώνει το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπο».
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που συνδέονται και με την ψηφοφορία, σύμφωνα με το άρθρο 21, παρ.1 του Ν. 4023/ Α’220 καθώς και την παρ. 3 του άρθρου 83 του π.δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (Α’ 57), παρέχεται το δικαίωμα σε κάθε ψηφοφόρο με σωματική αδυναμία να απευθύνεται στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν κατά την ψηφοφορία.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες με αναπηρία ψηφίζουν πάντοτε με απόλυτη προτεραιότητα. Σύμφωνα με τον «Ιππόκαμπο», ειδικά για τις περιπτώσεις των ψηφοφόρων με κινητικές αναπηρίες, οι οποίοι χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή άλλο συναφές μηχάνημα, παρατηρούνται δυσκολίες, όταν στα εκλογικά καταστήματα δεν υπάρχουν ράμπες, ανελκυστήρες ή άλλα μέσα που να εξασφαλίζουν την πρόσβαση στην αίθουσα ψηφοφορίας.

«Ρίχνεις λάσπη αλήτη»-«Είσαι θλιβερή. Σε λυπάμαι»

λόγια βαριά ανταλλάσσουν σήμερα μέσω twitter η Άντζυ Σαμίου και ο Νίκος Χατζηνικολάου. Όλα ξεκίνησαν με ένα tweet του δημοσιογράφου, καλώντας τον κόσμο να αγοράσει την εφημερίδα του.

Δείτε τη συνέχεια του φραστικού επεισοδίου μεταξύ τους:

Άντζυ Σαμίου: Έτσι…. βάλε πλάτη κι εσύ στο Ναι.

Νίκος Χατζηνικολάου: Δεν βάζω πλάτη πουθενά. Γράφω και λέω ότι πιστεύω. Εσείς βάζετε πλάτη από ότι βλέπω στο νέο μνημόνιο των 29 δισεκ.€ που έρχεται!

Μανιφέστο υπέρ του ευρύτερου ΟΧΙ από Αγιορείτη μοναχό

Μανιφέστο υπέρ του ευρύτερου ΟΧΙ από Αγιορείτη μοναχό
Ο μοναχός Ιάκωβος από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου με επιστολή του στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ καλεί τον ελληνικό λαό να μελετήσει αναλυτικα όλες τις επιπτώσεις από το δημοψήφισμα της Κυριακής και να πει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στις εκβιαστικές τακτικές της Ευρωπαίων ηγετών που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, την κοιτίδα του πολιτισμού και της Ορθοδοξίας, ως λαό τρίτης κατηγορίας.
Αναλυτικά η επιστολή

Το δημοψήφισμα θα είχε νόημα πριν τον τραγικό Φλεβάρη ή έστω πριν το ταπεινωτικό 47σέλιδο. Τώρα η επιλογή είναι μνημόνιο ή «μνημονιότερο»

Υπέρ του «όχι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα τάχθηκε με μήνυμά του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο φυλακισμένος στο Δομοκό για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές ενέργειες ως μέλος της «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας. «Οχι σε κάθε μνημόνιο και ναι στη διαγραφή του χρέους», τονίζεταιο στην συγκεκριμένη ανάρτηση. Ο λογαριασμός διαχειρίζεται με επικοινωνία δι'

Ένα δίλημμα τίθεται από τα πάνω και ο “ελληνικός λαός” καλείται να απαντήσει σε αυτό “δημοκρατικά” και με γνώμονα το “εθνικό συμφέρον”. Τι σημαίνει όμως για εμάς τους προλετάριους αυτό το δίλημμα και πώς απαντάμε; Οι προλεταριακές ανάγκες πρώτα και πάνω απ' όλα.


Οι προλεταριακές ανάγκες πρώτα και πάνω απ’ όλα

   Ένα δίλημμα τίθεται από τα πάνω και ο “ελληνικός λαός” καλείται να απαντήσει σε αυτό “δημοκρατικά” και με γνώμονα το “εθνικό συμφέρον”. Τι σημαίνει όμως για εμάς τους προλετάριους αυτό το δίλημμα και πώς απαντάμε;

   Ας δούμε αρχικά τι σηματοδοτεί μία ενδεχόμενη επικράτηση του “ναι” στο επερχόμενο δημοψήφισμα:

ΑΚΥΡΗ η ψηφοφάκα!


Ωραία προσπάθεια να τυλιχτούμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι σε μια γλιτσερή κόλλα χαρτί που ήταν και ψηφοδέλτιο για δημοψήφισμα και να συνθλιβούμε ανάμεσα στα κουτάκια των εσμών και τα κουτάκια των θεσμών. Είναι το θήτα του θανάτου που μετατρέπεται σε φυσικό απ' την πολλή θολούρα. Κι όχι το διασημότερο θήτα στην αλυσίδα διάσημου οίκου κοσμημάτων.
Αν τσιμπήσει κανείς έστω και μια πρέζα ψευδοαξιοπρέπεια ή την άλλη πρέζα της ψευδοσωτηρίας θα αναπνεύσει μόνον την ώρα που θα ρεύεται το θηρίο που τον κατάπιε. ΑΚΥΡΟ! Δεν είναι μονόδρομος, είναι το απόλυτο δικαίωμα να βγεις απ' την Εντατική και ν' αναπνέεις χωρίς εξάρτηση απ' τους μηχανισμούς και τις μηχανορραφίες, ακόμα και τις αμηχανίες, των ξεδιάντροπων που υφαρπάζουν όχι μόνον το ψήφισμα αλλά και την έννοια του διλήμματος αυτού καθαυτού.
Αυτό το... χαρτί - ψηφοφάκα πρέπει να ΑΚΥΡΩΘΕΙ με κάθε τρόπο. Το καλύτερο θα ήταν συνειδητά πολιτικά και θαρραλέα με το ακυρωτικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, αλλά και ενστικτώδικα, αυθόρμητα, με το κίνητρο της τσίπας του πολίτη που δεν εκβιάζεται, που δε θέλει να διαλέξει με πρόσχημα την ποιότητα των μνημονίων, αυτό το χυδαίο κολπάκι πρέπει να καταδικαστεί ΑΚΥΡΩΜΕΝΟ με χαρτιά, μουντζούρες, ακόμα κι αν ρίξει κανείς στο φάκελο τη φωτοκόπια της μάνας του ή του πατέρα του, του θείου του ή του συναγωνιστή τους που άφησε τα κοκαλάκια του σε κάποιο βουνό, σε κάποιο κελί, σε κάποιο στενό, σε κάποια θάλασσα ή σε κάποιο χωράφι για να μην μπαίνει η εργασία στη λοταρία των αφεντικών.

Μία ακόμα απάτη

Δήλωση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, την Πέμπτη το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό: «Για μένα αυτή η προσπάθεια 5 μηνών έχει ισχυρή παρακαταθήκη για τη χώρα και παγκόσμια». Και το λέει αυτό εννοώντας ότι συγκρούστηκε με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τους εταίρους του, συμφέροντα και πολλά άλλα. Και πως ο ελληνικός λαός αλλά και οι λαοί σε όλο τον κόσμο έχουν να κερδίσουν από αυτό. Μία ακόμα απάτη.
Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε και κινήθηκε με γνώμονα τα συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου και στη χώρα και διεθνώς. Και αυτοί μπορεί να κέρδισαν. Ομως, ο λαός όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά τον περιμένει ένα τρίτο μνημόνιο, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εξέλιξη μετά το δημοψήφισμα. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του ζητούν από το λαό να επιλέξει «μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνιο ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ». Εβαλαν το λαό μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα και τον οδηγούν φοβισμένο στη σφαγή του. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και σε αυτή την πραγματικότητα πρέπει ο λαός να μη φοβηθεί και να ακυρώσει την Κυριακή αλλά και μετά τα σχέδιά τους. Με αγώνα ενάντια σε όλα τα μνημόνια, αποδέσμευση από την ΕΕ με τον ίδιο το λαό στην εξουσία. Αυτή είναι η διέξοδος και όχι τα σκοτεινά μονοπάτια όπου τον οδηγούν ΕΕ, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και άλλες αστικές δυνάμεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοστράρει την έκθεση του ΔΝΤ


Την Πέμπτη το απόγευμα δόθηκε στη δημοσιότητα η Εκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σε αυτήν αναφέρεται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ωραία μέχρι εδώ, η ιστορία δεν είναι καινούργια, αλλά τώρα έχει τη δική του σημειολογία το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα.Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, έσπευσε να δηλώσει: «Με τη σημερινή έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δικαιώνει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση, τόσο ως προς την άποψή της για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όσο και ως προς την επιμονή της, η όποια νέα συμφωνία με τους δανειστές να περιλαμβάνει οπωσδήποτε αναδιάρθρωση/κούρεμα του χρέους».
Πέρα από το ότι η συγκυβέρνηση επικαλείται τώρα στοιχεία των δανειστών που μέχρι χτες ήταν αδιάλλακτοι, ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι την όποια αναδιάρθρωση του χρέους θα την πληρώσει ο ίδιος με τα μέτρα που θα παρθούν. Μια γεύση την έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη λίστα που έστειλε στους εταίρους του, ζητώντας να πάρει δάνειο και να υπογράψει νέο μνημόνιο και με τέτοιους όρους να πάρει την αναδιάρθρωση...

Επιλύονται οι δυσλειτουργίες στις τραπεζικές συναλλαγές

Επιλύονται οι δυσλειτουργίες στις τραπεζικές συναλλαγές

Επιλύονται σταδιακά και συστηματικά οι πρόσκαιρες δυσλειτουργίες στις τραπεζικές συναλλαγές δηλώνει ο Αντώνης Παπαδεράκης.

Επιλύονται σταδιακά και συστηματικά οι πρόσκαιρες δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στις συναλλαγές τις πρώτες ημέρες με κλειστές τις τράπεζες, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης.

Όπως σχολίασε σε δήλωσή του πριν λίγο, ο Αντώνης Παπαδεράκης, "πέρα από τις δικές μας προσπάθειες, τον πρώτο ρόλο στην εξομάλυνση της λειτουργίας της αγοράς έπαιξε η ωριμότητα και η ψυχραιμία που επέδειξαν καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου