Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Μεγάλες ακυρώσεις εισιτηρίων στα πλοία


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ακυρώσεις εισιτηρίων στα επιβατηγά πλοία. Την ίδια ώρα διάχυτη είναι η ανησυχία των ακτοπλόων για ενδεχόμενη ματαίωση δρομολογίων εξαιτίας αδυναμίας πληρωμής των καυσίμων.

Ήδη, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ( ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλης η ροή των κρατήσεων (γενικά στην ακτοπλοΐα) είναι κατά 50% μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Βόρειες Σποράδες Σκόπελος η φώτο της ημέρας και Άι στο ....η Ευρώπη σας

OΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΧΤΕΣ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
  Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις χτες το βράδυ, χωρίς πάντως να έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τίποτα. Από εκεί που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα το βράδυ, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ, καλούσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «Oχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, απορρίπτοντας τις όντως απαράδεκτες και εξουθενωτικές προτάσεις των Γερμανών και των υπόλοιπων δανειστών, χθες αποκαλύφθηκαν άλλα πράγματα. Με νέα επιστολή του χτες το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε... δάνειο 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM) για να πληρώνει ως το 2017 τους δανειστές και μόνο αυτούς! Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης αναδιάρθρωση του χρέους. Οι δανειστές του τα απέρριψαν, αλλά όρισαν νέα συνεδρίαση της ευρωομάδας για σήμερα το απόγευμα, πράγμα που σημαίνει ότι γίνονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ «ΘΕΣΜΩΝ» ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ


Η πλήρης πρόταση που παρέδωσαν τελεσιγραφικά οι «θεσμοί» στην Ελληνική Κυβέρνηση, επί της οποίας καλείται να αποφανθεί ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την Κυριακή 5 Ιουλίου, σε επίσημη μετάφραση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, έχει ως εξής:
''ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΥ''
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
''Αυτό το έγγραφο παρουσιάζει μία πλήρη περίληψη των μεταρρυθμίσεων και των νομοθετικών σχεδίων που θα αναλάβει και θα ολοκληρώσει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τους όρους της Παράτασης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της 20ης Φεβρουαρίου. Παρουσιάζεται στους εταίρους της Ελλάδας με στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της σημερινής δανειακής σύμβασης, ώστε η Ελλάδα και οι εταίροι της να μπορέσουν να προχωρήσουν στην εγκαινίαση μιας νέας εταιρικής σχέσης και ενός νέου κεφαλαίου για την Ελλάδα, που θα παρέχει φως και προοπτική στο λαό, ιδιαίτερα στους νέους και άνεργους.
Αυτές οι προτάσεις μεταρρυθμίσεων αποτελούν τμήμα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης τριών πυλώνων, η οποία περιλαμβάνει μία νέα συμφωνία χρηματοδότησης και υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους, με στόχο την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Σε σχέση με τη χρηματοδότηση, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ξεκλειδώσει τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση, που θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της και θα βοηθήσει έτσι τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Θα πρέπει, επίσης, να οδηγήσει σε μία διευθέτηση για μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση, κάτι που θα διευκολύνει την Ελλάδα να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές με βιώσιμο τρόπο.
Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα απαιτήσουν χρόνο προκειμένου να αποφέρουν καρπούς και, ενώ η μακροπρόθεσμη ανάκαμψη θα χρειαστεί να χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικούς πόρους, η έναρξη της ροής των επενδυτικών κεφαλαίων θα χρειαστεί μία αρχική ώθηση. Πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να επωφεληθεί από τα ουσιαστικά μέσα που είναι διαθέσιμα μέσω του προϋπολογισμού της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να υποστηριχθούν οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Για την περίοδο 2007-2013, η Ελλάδα ήταν επιλέξιμη για πόρους ύψους 38 δις ευρώ από τις ευρωπαϊκές πολιτικές, και θα πρέπει να της επιτραπεί να επωφεληθεί από τα εναπομείναντα ποσά αυτού του προγράμματος. Για την περίοδο 2014-2020, περισσότερα από 35 δις είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα μέσω των Ταμείων της ΕΕ και, προκειμένου να διευκολυνθεί η απορρόφησή τους, το Επενδυτικό Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρώπη θα πρέπει να παράσχει μία πρόσθετη πηγή επενδύσεων, όπως και τεχνική βοήθεια, στους δημόσιους και ιδιώτες επενδυτές, με στόχο τη διαμόρφωση, την προώθηση και την ανάπτυξη εφικτών και υψηλής ποιότητας σχεδίων προγραμμάτων. Αυτές οι επενδύσεις θα βοηθήσουν επίσης το ελληνικό κράτος στη μάχη του κατά της φτώχιας, μέσω της αύξησης της απασχόλησης και της παροχής συνδρομής σε σχέση με τις πρωτοβουλίες κοινωνικής συνοχής. Αντιλαμβανόμαστε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να υιοθετήσει ένα τέτοιο σχέδιο άμεσα και βασιζόμαστε και στους άλλους θεσμούς της ΕΕ για την υποστήριξή τους.

Aνακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για τη μη πληρωμή του ΔΝΤ και τις πολιτικές εξελίξεις

1. Η μη πληρωμή των δόσεων του Ιουνίου στο ΔΝΤ, ύψους 1,6 δις ευρώ από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν μια πράξη αναγκαστική μια που ήδη είχαν δοθεί από την αρχή του χρόνου 7,5 δις ευρώ και δεν υπήρχαν άλλα χρήματα. Το χρέος αυτό, όπως και το συνολικό χρέος του Δημοσίου, δεν είναι του ελληνικού λαού, είναι αυτών που το δημιούργησαν (του κεφαλαίου και των κομμάτων του, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και επομένως αν κάποιος πρέπει να πληρώσει, είναι αυτοί και όχι οι εργαζόμενοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία. Επομένως, συνειδητά πρέπει να παλέψουμε όλοι για άμεση στάση Πληρωμών του Χρέους στους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους και για τη συνολική Διαγραφή του.
2. Τα ουρλιαχτά του μαύρου μνημονιακού μπλοκ, ντόπιου και ξένου, για τη μη πληρωμή της δόσης εξυπηρετεί σκοπούς που δύσκολα μπορούν να κρυφτούν από τις άναρθρες κραυγές του: «για χρεοκοπία», «για διεθνή αναξιοπιστία της χώρας», «για διεθνή απομόνωση» κλπ. Αυτή δεν είναι χρεοκοπία. Αυτή είχε συντελεστεί το 2010 και ήταν πραγματική, αλλά με τα μνημόνια φρόντισαν να την φορτώσουν στον ελληνικό λαό: αδιάψευστη απόδειξη το 1,5 εκ άνεργοι, τα 3,5 συνάνθρωποί μας κάτω από το όριο της φτώχειας, οι ουρές μπροστά στα συσσίτια και τα σκουπίδια, το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, η διάλυση των συστημάτων υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων… οι 11 χιλιάδες αυτοκτονίες κ.λπ. Αυτό που κυρίως θέλουν όλοι αυτοί που ουρλιάζουν μέσα από τα ΜΜΕξαπάτησης είναι να συνεχίσουν α) τα δισεκατομμύρια ευρώ που βγαίνουν με ιδρώτα και αίμα να γεμίζουν τις τσέπες τους (πάνω από 250 δις ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια), β) να τρομοκρατήσουν και εκφοβήσουν τον ελληνικό λαό ενόψει του κρίσιμου Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, ώστε να νοθεύσουν τη βούλησή του, γ) να μην υπάρχει κανένα εργατικό κοινωνικό και πολικό δικαίωμα, δ) να επανέλθουν στην εξουσία, πιθανόν αυτή τη φάση μέσω της «εθνικής συνεννόησης» και γενικά της «εθνικής ενότητας» και της πατριδοκαπηλίας.

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Παραιτείται ο Πάνος Καμμένος;

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η παραίτηση του Υπουργού Άμυνας ενώ το κείμενο της παραίτησης είναι ήδη έτοιμο...


Πληροφορίες που πηγάζουν από το στενό περιβάλλον του Υπουργού κάνουν λόγο για ηρωική έξοδο του Πάνου Καμμένου.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές μας λένε ότι υστερα από μερικά προσχέδιο, έχει καταλήξει και στο τελικό κείμενο παραίτησης.

Μένει να δούμε την αιτιολογία που θα στηρίξει την έξοδό του από τη συγκυβέρνηση.

Εδώ οι πληροφορίες διίστανται.
Ή θα επικαλεστεί το νέο μνημόνιο και την άρνησης του να το υπογράψει μένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις του ή διαφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ με τη στροφή του τελευταίου προς την αγκαλιά των δανειστών!

Μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά το διάγγελμα Τσίπρα!
Πηγή

Πλήττεται ο τουρισμός σε Σποράδες και Πήλιο -Ακυρώνουν τις κρατήσεις

Ατελείωτες ουρές μπροστά στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜs) για να πάρουν τα 60 ευρώ που δικαιούνται κάνουν και σήμερα χιλιάδες Βολιώτες.

Μέρα και νύχτα οι ουρές δεν μικραίνουν αφού όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών πολιορκούνται από ανθρώπους κάθε ηλικίας που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα λιγοστά χρήματα. Ακόμα και σε ΑΤΜs μέσα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.
Την ίδια ώρα τα ράφια σε όλα τα σούπερ μάρκετ του Βόλου έχουν σχεδόν αδειάσει από προϊόντα φαγώσιμα, παρά το γεγονός ότι προς το παρόν γίνεται κανονικά ο ανεφοδιασμός τους. Μεγάλες ουρές σχηματίζονται και σε όσα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα τους.
Προβλήματα και στον τουρισμό
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο Πήλιο, έναν κατ” εξοχήν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, όπου όμως έχουν σημειωθεί και αρκετές ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχειακά καταλύματα από Έλληνες τουρίστες που είχαν επιλέξει την περιοχή για τις διακοπές τους.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Δραγασάκης πρωθυπουργός!

...πριν λίγα λεπτά... (κατά πληροφορίες)
Ο Γιάννης Βαρουφάκης αυτή τη στιγμή υπογράφει συμφωνία με τους δανειστές.
Δραγασάκης προτείνεται για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής.
Το δημοψήφισμα θα γίνει.
Άγνωστο τι θα προτείνει προς ψήφιση από τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας.
Τα μεταφέρω χωρίς δυνατότητα επιβεβαίωσης, παρά το ότι τα επιβεβαιώνει ο Peter Spiegel...

«Financial Times»: Ο Αλ. Τσίπρας αποδέχθηκε τους όρους των δανειστών

Η επιστολή του Αλ. Τσίπρα που ανάρτησε μέσω του twitter o δημοσιογράφος των FT
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στους «θεσμούς», δηλώνοντας ότι αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών, με ελάχιστες μόνο αλλαγές. 
Σύμφωνα, με την επιστολή που επικαλείται το ρεπορτάζ των «Financial Times», η κυβέρνηση δέχεται τη συμφωνία των «θεσμών» ως μέρος τόσο της παράτασης του προγράμματος όσο και του νέου προγράμματος που αιτήθηκε χτες για δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. 
Οι μοναδικές τροποποιήσεις σε σχέση με την πρόταση των δανειστών είναι η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, η αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη από τον Οκτώβρη και η κατάργηση του ΕΚΑΣ έως τον Δεκέμβρη του 2019.

ΣΤΑΘΗΣ : «Kι αν τo ναι είναι γιαβόλ;»

Κλείνω την πουτανα την τηλεόραση των νταβατζήδων δημοσίων έργων μέχρι το ΟΧΙ και... δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ ΜΜΕ και αλήτες, ρουφιάνους, δημοσιογράφους!

ψεματα το ..... Μπλόκο του ΔΝΤ στις πληρωμές των ξενοδόχων από τους tour operator

Μπλόκο του ΔΝΤ στις πληρωμές των ξενοδόχων από τους tour operator

Οι έλληνες ξενοδόχοι βρίσκονται αυτή την στιγμή σε αδιέξοδο δεδομένου ότι δεν μπορούν να πληρωθούν από τις ΗΠΑ, αφού ακόμη κι αν μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνουν οι εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος πλέον πλήττεται και λόγω της μή πληρωμής χθές της δόσης από την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μία ακόμη παράμετρος, η οποία δεν κατέστη δυνατό να προβλεφθεί αποτελεί η σημερινή πραγματικότητα, με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι ξενοδόχοι σε όλη την Ελλάδα, ο οποίοι συνεργάζονται με γραφεία των ΗΠΑ: Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Ρέτσο, tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν σήμερα τις πληρωμές που είχαν, ως υποχρέωση, προς Ελληνες ξενοδόχους γιατί αυτές θα δεσμεύονταν, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πληρωθεί η δόση του ελληνικού Δημοσίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για αυτούς τιυς γερμανοτσολιάδες που θα ψηφίσουν ναι την Κυριακή

Ελάτε να μιλήσουμε ειλικρινά για μια φορά στη ζωή μας. Στην πραγματικότητα θα ψηφίσετε ΝΑΙ γιατί τα πέντε προηγούμενα χρόνια, εσάς δεν σας άγγιξε καμιά κρίση! Ή σας άγγιξε λίγο!
Πάντως, συνεχίσατε να ζείτε σχεδόν όπως πριν και κάποιοι από σας, ίσως και λίγο καλύτερα, εφόσον η κρίση έφερε μειώσεις τιμών, νέους διακανονισμούς και ρυθμίσεις στα δάνειά σας με τις τράπεζες, προσφορές σε διάφορα είδη που καταναλώνατε μετά μανίας, οπότε είναι πολύ φυσικό να συμπεριφέρεστε σαν να μην ξέρετε, ή σαν να μην είδατε τι ακριβώς έχει συμβεί στη χώρα μας.

Προπαγάνδα σοκ και τρόμου από πανικόβλητους καναλάρχες

"Ρεσάλτο"
Η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού άρχισε από τα ιδιωτικά κανάλια αμέσως μόλις τελείωσε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα το ξημέρωμα του Σαββάτου.
Σαν συνεννοημένα, σαν έτοιμα από καιρό, άρχισαν να στήνουν το σκηνικό του τρόμου, να καλλιεργούν ένα κλίμα πανικού που σίγουρα θα εμπλουτιστεί τις επόμενες ώρες και μέρες.
Άφθονοι ήταν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν εκείνες τις ώρες για το δημοψήφισμα: «είναι τυχοδιωκτικό», «είναι εκτός Συντάγματος», «φέρνει διχασμό» και λοιπά. Λες και ο λαός δεν έχει φωνή, λες και πρέπει να έχει γνώμη μόνο για ποιο τραγούδι θα ψηφίσει για τη Γιουροβίζιον και οφείλει μόνο να πληρώνει φόρους και...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ¨ΝΕΦΕΛΕΣ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην κωμωδία του Αριστοφάνη "ΝΕΦΕΛΕΣ"
Τη Δευτέρα 6, Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ.
στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους

Άχρηστο πολιτικό προσωπικό, που έφθασε ο καιρός να την... κάνει!

Άχρηστο πολιτικό προσωπικό, που έφθασε ο καιρός να την... κάνει!

Και ακόμη μία φορά η Ελλάς, μαστίζεται από κρίση και ανάγκασε τα διεθνή μάτια να στρέφονται πάνω της. Δυστυχώς όχι για καλό, μα για μια ανεπανάληπτη ξευτίλα.
Ένα υποτίθεται πολιτισμένο και αναπτυγμένο κράτος εντός της ΕΕ, που μπήκε σε καθεστώς χρεοκοπίας και τα γεροντάκια κάνουν ουρές για να πάρουν ένα φιλοδώρημα από τη σύνταξή τους.
Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι τραγικές εικόνες που βλέπουμε καθημερινά. Είναι κυρίως η τραγική εικόνα των τηλεπαραθύρων, χωρισμένα σε ροζ και γαλαζοπρασινοποταμίσους, όπου οι φιλοξενούμενοι αραδιάζουν ένα σωρό μαλακίες και τρομάζουν τον κόσμο, αλλά κυρίως τον διχάζουν.

Η γερμανική Αριστερά επέκρινε τον αντικαγκελάριο για ανάμειξη στο ελληνικό δημοψήφισμα

Η γερμανική Αριστερά επέκρινε τον αντικαγκελάριο για ανάμειξη στο ελληνικό δημοψήφισμα

Τη στάση του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ό,τι αφορά το ελληνικό δημοψήφισμα επέκρινε σφοδρά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι.

«Πραγματικά το χαρακτηρίζω εξαναγκασμό. Με αυτόν τον τρόπο αναμειγνύεται ο Γκάμπριελ έντονα σε μια προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο Γκίζι σε σημερινή του συνέντευξη στη Saarbruecker Zeitung.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας είχε ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα ότι «στον πυρήνα» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου βρίσκεται η αποδοχή ή μη του ευρώ.

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Το καυτό μπικίνι της Kate Hudson που τρέλανε τη Σκιάθο


Με ένα “thank you Greece” στην προσωπική της σελίδα στο Instagram τελείωσε τις διακοπές της στη Σκιάθο η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός Kate Hudson, η οποία επισκέπτεται τη χώρα μας, μαζί με τη μητέρα της Goldie Hawn, κάθε καλοκαίρι.

H 36χρονη μητέρα δυο παιδιών εντυπωσίασε με τις τέλειες αναλογίες της και τα καυτά μπικίνι που φόρεσε στις παραλίες του νησιού. Το καλύτερο όμως και πιο εντυπωσιακό όλων ήταν αυτό στο χρώμα του δέρματος. Οσοι βέβαια δεν είχαν είχαν την τύχη να τη δουν από κοντά να κάνει το μπάνιο της, την απόλαυσαν από τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram.

Ο Δραγασακης δεν ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα...


Ξαναγυρναμε στη συζητηση που ειχαμε πριν μια βδομαδα. Ο Δραγασακης και ο καθε Δραγασακης δεν ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει οργανα που αποφασισαν ΟΧΙ στο δημοψηφισμα. Το ποταμι δε γυριζει πισω συντροφοι. ‪#‎greece‬‪#‎greferendum‬‪#‎voteNO‬‪#‎OXI‬

Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού
Τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού τιμά σήμερα, 1 Ιουλίου, η Εκκλησία μας.
Τα δίδυμα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό.
Κάποιοι όμως καλοθελητές διέβαλαν τους αγίους στον αυτοκράτορα και του είπαν ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες. Τότε οι Άγιοι Ανάργυροι επειδή δεν ήθελαν να πάνε άλλους αντί αυτών στον αυτοκράτορα, προσήλθαν μόνοι τους ενώπιον του και ο Καρίνος προσπάθησε να τους μεταπείσει να αρνηθούν τον Χριστό.

Η Angelina Jolie και ο Βrad Pitt στην Σκόπελο

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠΑ Μακριά από τις διεκδικήσεις και τις πραγματικές ανάγκες των ΑμεΑ

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και ανέδειξε ότι το νομοθέτημα δεν αλλάζει την ουσία της βάρβαρης πολιτικής σε βάρος των αναπήρων
Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ στα ΚΕΠΑ
Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ στα ΚΕΠΑ
Ψηφίστηκε χτες από την κυβερνητική πλειοψηφία και το ΠΑΣΟΚ, επί της αρχής και κατ' άρθρο, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τίτλο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών». Οπως σημείωσε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Σάκης Βαρδαλής, τα ελάχιστα μέτρα, που προβλέπονται για ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, δεν αλλάζουν την ουσία, καθώς το νομοσχέδιο παραμένει ενταγμένο στο πλαίσιο των περικοπών των κοινωνικών παροχών, στη βάση της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για λογαριασμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της ψήφισης επί της αρχής, από την αίθουσα του Κοινοβουλίου απουσίαζαν η ΝΔ και το Ποτάμι. Πάντως, η ΝΔ στις επιτροπές είχε εκφραστεί αρνητικά στο νομοσχέδιο. Η κριτική της ήταν ότι η κυβέρνηση, με τις διατάξεις του νομοθετήματος αυτού, επιδίδεται σε «παροχολογία» (!) «βγάζοντας λάδι» στην ουσία την πολιτική της.
Η τοποθέτηση του ΚΚΕ
Ενδεικτικά, ο Σάκης Βαρδαλής επισήμανε:

Η νέα Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο που ζητά η συγκυβέρνηση!


Χτες, το μεσημέρι, η ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζήτησε, με επιστολή που υπογράφει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διετές δάνειο ύψους 29,14 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ - ESM), που θα συνοδεύεται από νέο Μνημόνιο. Το αίτημα της ελληνικής συγκυβέρνησης για στήριξη από τον ESM κάνει αναφορά στα άρθρα 12 και 13 της Συνθήκης για την Ιδρυση του ESM, ως τα άρθρα που καλύπτουν τους όρους με βάση τους οποίους πρέπει να γίνουν ο δανεισμός και το Μνημόνιο.
Παραθέτουμε τα επίμαχα άρθρα τα οποία επικαλείται ο πρωθυπουργός στην επιστολή του για να γίνει αντιληπτό το τι ζητά.
Συγκεκριμένα:
ΑΡΘΡΟ 12 - Αρχές
1. Εφόσον είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της και των κρατών - μελών της, ο ΕΜΣ δύναται να παρέχει στήριξη σταθερότητας σε μέλος του ΕΜΣ, κάτω από αυστηρούς όρους, κατάλληλους για το επιλεγμένο μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής.

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του λαού από κυβερνητικά στελέχη - Ο Γ. Δραγασάκης διαψεύδει τον εαυτό του

Συνεχίζονται τα ήξεις – αφήξεις από στελέχη της κυβέρνησης αλλά και ο εμπαιγμός του λαού. 
Μέσω Twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης διέψευσε ότι εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό να αποδεχθεί τη συμφωνία ή ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην γίνει το δημοψήφισμα, όπως τόνισε σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης 30 Ιούνη, στην ΕΡΤ. 
«Η ερμηνεία και ο σχολιασμός λεγομένων είναι απόλυτα θεμιτές πρακτικές, η κραυγαλέα παραποίησή τους όμως είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη» σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης.

MME: Η τρομοκρατία του πορνογραφικού δωσιλογισμού! Ένα ΟΧΙ στο 4ο Ράιχ, στους τοκογλύφους και τους νέους αποικιοκράτες…

Τα κανάλια των «νταβάδων» έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο δωσίλογης αλητείας. Ο ολοκληρωτισμός της τρομοκρατικής τους πορνείας έχει πάρει μακάβριες διαστάσεις. Οι δημοσιογραφικές πόρνες του 4ου Ράιχ τρομοκρατούν, ψευδολογούν, παραπληροφορούν και προβοκάρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ…
Και μόνο αυτή η αβυσσαλέα λύσσα των «νταβάδων» και των τρομοκρατών παπαγάλων τους εναντίον του δημοψηφίσματος αποτελεί το πλέον κατηγορηματικό και αλάθευτο κριτήριο για το ποια πρέπει να είναι η...

Διαβάστε γιατί οι Γερμανοί επιμένουν στην αύξηση του ΦΠΑ στην Σκόπελο


Σε γερμανικές εταιρίες ανήκουν τα ξενοδοχεία στις Τουρκικές ακτές της Μικράς Ασίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων στις Τουρκικές ακτές απέναντι από τα Ελληνικά νησιά ελέγχεται από την γερμανικών συμφερόντων TUI και άλλες. Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την εμμονή τους στο να μην υπάγονται τα νησιά σε ειδικό καθεστώς όσον αφορά το ΦΠΑ. Μια αύξηση του ΦΠΑ θα ανέβαζε τις τιμές και θα ωθούσε τα γκρούπ των τουριστών στις απέναντι τουρκικές ακτές και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί.
Ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος που έκανε την σχετική αποκάλυψη την Δευτέρα σχολίασε σχετικά στο koutipandoras.gr: «Η Γερμανία πιέζει για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της.

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΟΪΜΠΛΕ»: ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΦΤΗΝΟΥ ΜΑΪΝΤΑΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

eu-germany   ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΙΤΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΔΗΜΑΡ
Μία μάλλον κωμική εικόνα θα εμφάνιζαν οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα το βράδυ της Τρίτης (30/6), αν πίσω από την κιτς αισθητική δεν κρυβόταν το μαύρο πρόσωπο των εγχώριων αντιδραστικών δυνάμεων, οι οποίες συσπειρώνονται στα μνημονιακά κόμματα ΝΔΠΑΣΟΚ, "Ποτάμι" και ΔΗΜΑΡ. Κύριο σύνθημα αυτής της μικρής συγκέντρωσης ήταν το "Μένουμε Ευρώπη", ενώ το κλίμα ήταν υποτονικό και χωρίς παλμό. Από τα μεγάφωνα της Πλατείας Συντάγματος ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του "ΝΑΙ" ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής (5/7) καθώς και οι λόγοι των ομιλητών, τους οποίους θα ζήλευε ακόμα και ο ίδιος ο Σόιμπλε...

Καλή μέρα και καλό μήνα Πρόβατα και αγέλη Οι Έλληνες είμαστε μεγάλοι χέστες τελικά

Οι Έλληνες είμαστε μεγάλοι χέστες τελικά. Και όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά διότι με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν χρειάζεται να παρακολουθήσεις -ή να συμμετέχεις- πάνω από δίλεπτο σε μία συζήτηση για να γίνει παντελώς προφανές το ποιες αξίες οδηγούν πραγματικά τη σκέψη, τη συμπεριφορά και τις πράξεις του ανθρώπου δίπλα σου.Έχω την άσχημη εντύπωση πως η βασική αξία που οδηγεί το μέσο νεοέλληνα δεν διαφέρει σε τίποτα από την φυλετική αντίληψη του προβάτου/λύκου/σκύλου/κ.τ.λ. που ακολουθεί την αγέλη και τον αρχηγό της χωρίς κανένα δισταγμό όσο παρέχεται τροφή και ασφάλεια από απέξω, όσο υπάρχει ο αρχηγός/alpha male να έχει την ευθύνη της επιβίωσης (αλλά να φορτώνεται και το φταίξιμο όταν κάτι δεν πάει καλά), όμως μόλις η πραγματικότητα της αγέλης παύει να υφίσταται τα “χει χαμένα, γυρνάει γύρω-γύρω στην ίδια θέση, κοιτάει δεξιά και αριστερά μέσα σε σύγχυση και ανασφάλεια, παραλύει και είναι πλήρως ανίκανος να διαχειριστεί δεδομένα, αποφάσεις και καταστάσεις αυτοβούλως.

Δήλωση αποχώρησης από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου του Ντούρου Στάθη, περιφερειακού συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή.




Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με τους κυρίους  «Μένουμε Ευρώπη»

Αυτές τις ημέρες ο λαός μας δίνει μια τεράστια μάχη. Μια μάχη ενάντια στο συμβιβασμό, την υποταγή και την τρομοκρατία. Μια μάχη ενάντια στα αρπακτικά του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, το μιντιακό κατεστημένο, τη γραβατωμένη και χρυσοπληρωμένη αλητεία της ΕΕ. Μια μάχη για να σπάσει τους κρίκους της αλυσίδας που τον φυλακίζει σε ένα μέλλον μόνιμης σκλαβιάς και δημιουργείται από ενα χρέος που δεν του ανήκει και από τους κανόνες και τις κατευθύνσεις μιας ΕΕ αντεργατικού στρατηγείου. Μια μάχη ενάντια στα παλιά αλλά και στα νέα καλλωπισμένα μνημόνια διαρκείας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου