Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων

Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για να μεταδώσουμε μια έκτακτη είδηση. Πριν από λίγο η ελληνική αστυνομία εξιχνίασε τα ευρήματα της γιάφκας του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο και τα δίνει στη δημοσιότητα. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνο εξοπλισμό, όπως δήλωσε ο ειδικός κομμωτής κ. Τρύφων Σαμαράς και ο έμπειρος στυλίστας κ. Λάκης Γαβαλάς, και τον χαρακτήρισαν ως την επιτομή της κακογουστιάς και της δευτεράντζας!

Σταύρος Θεοδωράκης: Θάτσερ ή Φάρατζ;

Στη ταχύτατη εγκόλπωση των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων προχωρά το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη εγκαταλείποντας, μέρα με την ημέρα, το «κεντροαριστερό» προφίλ των προηγούμενων μηνών.
   
Ο Γρηγόρης («σήμερα είμαστε όλοι χρυσαυγίτες») Βαλιανάτος και η Φιλελεύθερη Συμμαχία ήταν η πιο ηχηρή μεταγραφή των τελευταίων ημερών.

Να λυθεί άμεσα το θέμα με το δικαίωμα ψήφου των 18χρονων (Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε.)

Να λυθεί άμεσα το θέμα με το δικαίωμα ψήφου των 18χρονων

Σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει με το δικαίωμα ψήφου των 18χρονων (γεννημένοι από 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 1997) καθώς δεν έχουν προλάβει ακόμα να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι  οι νέοι και οι νέες που συμπληρώνουν τα 18 έτη από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015.
Ωστόσο, σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, η κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων γίνεται τον Φεβρουάριο κάθε έτους, με αποτέλεσμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 να κινδυνεύει στην πράξη η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους φετινούς 18χρονους.

Στο παρά 5’…

Ρε τι γλιτώσαμε!

Να ‘ναι καλά ο Βασιλάκης ο Κικίλιας…

«Προσέξτε τι θα σας πω», έλεγε και ξανάλεγε στο MEGA η Καραμήτρου. «Από πού ν’ αρχίσω!»

Και μας είπε για τη γιάφκα, που τέτοια δεν έχουν ματαδεί, οι διώκτες της τρομοκρατίας και για την εξαιρετική επιδεξιότητα του Χριστόδουλου που ‘φτιαχνε – ευτυχώς που δεν είπαν ότι την έχει ανακαλύψει κιόλας - μόνος του την πυρίτιδα.

Κατά τα αλλά τη γλιτώσαμε στο τσακ. Σήμερα θα χτύπαγε (αν δεν τον πιαναν χθες) τις φυλακές Κορυδαλλού.

ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΩΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ !!
Σφοδρές χιονοπτώσεις θα πλήξουν σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, για ακόμα μία φορά αρκετές περιοχές της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα ...

Δήλωση του Κώστα Γουρνά από την απομόνωση του Δομοκού

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν φλέρταρε μόνο με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που επέβαλε η τρόικα, υπήρξε η ίδια ο πιο ενθερμος υποστηρικτής και συνδιαμορφωτής των μνημονιακών πολιτικών. Δεν φλέρταρε μόνο με την ακροδεξιά ατζέντα της Χρυσής Αυγής, υπήρξε η ίδια πολιτικά και ιδεολογικά η θεσμική έκφραση του ακροδεξιού βαθέος κράτους που προωθεί τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Οι φυλακές τύπου Γ και το νομικό πλαίσιο που προσδιορίζει ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους κρατούμενους είναι κομμάτι των μνημονιακών πολιτικών που έχουν ανατρέψει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων προλετάριων. Μία διά βίου φυλακή μέσα στη φυλακή που στοχεύει στην πολιτική απομόνωση και την αποπολιτικοποίηση των πολιτικών κρατούμενων και της δράσης τους, στην εκδικητική μεταχείριση των απείθαρχων και την αποτρεπτική της λειτουργία για το σύνολο των κρατούμενων.

Πρόσκληση υποτρόφων του Κληροδοτήματος Ιωάννου Β.Τσουκαλά

                                          Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
                Το   Συμβούλιο  της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσης του
         Δήμου Σκοπέλου εκπροσωπούμενο νομίμως από τον Πρόεδρό  του,
                                        Π Ρ Ο Σ Κ  Α Λ Ε Ι
  Τους ενδιαφερόμενους για τον διορισμό έξι (6) υποτρόφων για το ακαδημαικό έτος 2013-2014, πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές όλων των Ανωτάτων και Ανωτέρων Σχολών ( ΑΕΙ, ΤΕΙ) και Δημοσίων ΙΕΚ να υποβάλλουν σχετική αίτηση διορισμού τους ως υποτρόφων του Κληροδοτήματος Ιωάννου Β.Τσουκαλά συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά, ήτοι:
1. Αντίγραφο  ληξιαρχικής πράξης γέννησης

EKTAKTO ΤΩΡΑ Απέδρασε πάλι ο Χριστόδουλος Ξηρός

Σαμαράς ΞηρόςΠανικός έχει προκληθεί στη χώρα, μετά τη νέα απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδρασε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στον εισαγγελέα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Διάβασε τη συνέχεια

Η Mέρκελ δίνει διπλό νόμισμα στον Τσίπρα

ΑΔΕΙΑΣΜΑ-ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
 

Δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ

Ο «σοβαρός» Ξεφτίλας Χαρδούβελης κάνει ρουσφέτια: Βόλεψε την «ιδιαιτέρα» του στις Βρυξέλλες με ετήσιες αποδοχές 72000 ευρώ που θα πληρώνει η Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εξασφάλισε την «ιδιαιτέρα» του Αναστασία Ρόβα, λίγες ώρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, καθώς πήρε απόσπαση στις Βρυξέλλες με ετήσιες απολαβές 72.000 ευρώ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Real News".

Εορτή της Συνάξεως των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων

Εορτή της Συνάξεως των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων
Γιορτάζουμε σήμερα 4 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης της Συνάξεως των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων.
Για τους Αποστόλους αυτούς μας πληροφορεί το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο στο δέκατο κεφάλαιο. Τους διάλεξε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, μετά από τους Δώδεκα για να βοηθούν το έργο Του, πηγαίνοντας αυτοί πρώτα σε κάθε πόλη και τόπο, όπου θα πήγαινε κατόπιν ο Ιδιος.
Στον αγώνα αυτό, έπρεπε να καταβάλουν όλη τους τη δραστηριότητα, χωρίς να χάνουν ούτε στιγμή.
Γι'αυτό τους Είπε, ότι ώφειλον να μη σταματούν και να μη χαιρετούν κανέναν στον δρόμο. Αυτό, είναι μάθημα για μερικούς πνευματικούς εργάτες, που χάνουν άσκοπα ώρες και μέρες φλυαρώντας αντί να διδάσκουν, και να οικοδομούν.

Νίκος Κοτζιάς: Από μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. μυστικοσύμβουλος του Γ. Παπανδρέου και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρουσα εξελιξη. Ο Νίκος Κοτζιάς που εμφανίζεται σαν πρόεδρος κάποια πολιτικής κίνησης με το όνομα «ΠΡΑΤΤΩ» -που εμείς την αγνοούσαμε- είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που χρημάτισε μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών για να καταντήσει πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ- «Ανδρέας Παπανδρέου» κολλητός του Γ. Παπανδρέου, από τότε που αυτός ήταν στο υπουργείου Εξωτερικών και αργότερα μυστικοσύμβουλος του και σήμερα πιθανόν να πολιτευτεί με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως διαβάζουμε η πολιτική κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπία του Σύριζα, η οποία είχε επικεφαλής την Α. Τσίπρα μελετάει «τις δυνατότητες εκλογικής συνεργασίας» με το κόμμα τις Κουμουνδούρου.

Ο Κουτσούμπας (προ) βλέπει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

κκε
«Στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Άρα και το σενάριο ενός ‘μεγάλου συνασπισμού’ είναι υπαρκτό και πιθανό. Ίσως όχι άμεσα όμως σε μια πορεία ναι, εάν δεν υπάρξουν άλλες συνολικές ανατροπές και εξελίξεις» δηλώνει ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News, o κ. Κουτσούμπας ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Το μυστικό που κρύβει αυτός ο κορμός δένδρου

Δένδρο-κατάσκοπος! (φωτ. Νίκος Γιαννόπουλος).

Μπρούσκο – Όλα τα επεισόδια της σειράς

Live: Ολυμπιακός-Πλατανιάς

Παρακολουθήστε  live Ολυμπιακός-Πλατανιάς για την 25η αγωνιστική

Live Stream Olympiakos – Platanias Live Streaming Ολυμπιακος - Πλατανιας

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ Ο λαός να απορρίψει το «φόβο» και το «εμπόριο ελπίδας»


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εκστρατεία των αστικών επιτελείων για να διαμορφώσουν ένα επίπλαστο σκηνικό, μία εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να φέρουν το κριτήριο ψήφου των ευρύτερων εργατικών - λαϊκών στρωμάτων στα μέτρα τους. Μετά το δίλημμα «σταθερότητα» ή «αστάθεια», το τελευταίο διάστημα διάφορες αστικές γραφίδες κάνουν λόγο για «εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στο φόβο και την οργή».
Μια αναμέτρηση πολύ βολική για το σύστημα, γιατί εξασφαλίζει τον εγκλωβισμό των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, τη χειραγώγησή τους σε ένα δίπολο που έχει κοινό στόχο τη σταθερότητα του αντιλαϊκού δρόμου της ΕΕ και του κεφαλαίου.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ Τεχνητός διπολισμός με πολλαπλή στόχευση

Μια σειρά αστικά ΜΜΕ αλλά και η επίσημη γραμμή της ΝΔ εμφανίζει το ΣΥΡΙΖΑ λίγο πολύ ως μια δύναμη απειλής για την καπιταλιστική οικονομία, την πορεία της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ότι θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα της Μεσογείου. Ορισμένοι, δε, «κάνουν ότι βλέπουν» στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ τον «κομμουνιστικό κίνδυνο»! Τι και αν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει τα αντίθετα, τι και αν δίνει διαρκείς διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τις «αγνές» προθέσεις του, για την προσήλωσή του στους στόχους ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, της ανάκαμψης των κερδών, την πίστη του στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, τι και αν έχει εγκαταλείψει ακόμα και τη συνθηματολογία του για κατάργηση μνημονίων και δανειακής σύμβασης, βάζοντας στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με βάση το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ (δηλαδή της επιτήρησης, των μνημονίων διαρκείας, των αντιλαϊκών δεσμεύσεων ), τι και αν διαβεβαιώνει ότι δε μιλά για αποκατάσταση των απωλειών στα εργατικά - λαϊκά στρώματα άλλα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια τύπου «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», που θα μπορούσε και επιδίωκε να δώσει και η συγκυβέρνηση. Γιατί, λοιπόν, αυτή η επιμονή;

Πού πατάς και πού θα πας;

Απ' την «αλλαγή» του 1981, στην «παραλλαγή» του 2015, το σύστημα χρειάστηκε μόλις και μετά βίας τέσσερα χρονάκια. Το γεγονός ότι η πλειονότητα του λαού πέρασε εκατοντάδες ημερήσιων γολγοθάδων στο ίδιο διάστημα, δεν αποτελεί ούτε πρόβλημα, ούτε πρόβλεψη, μήτε καν προεκλογικό «διακύβευμα» για τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Μόνο το ΚΚΕ στέκεται στην προεκλογική πύλη υψώνοντας ανάστημα λαϊκών απαιτήσεων και έμπρακτων διεκδικήσεων για την απώλεια των κεκτημένων. Κι είναι αταλάντευτη αφετηρία κι όχι ευκαιρία για καταγραφή των δυνάμεων εκείνων που θέλουν, κι όχι απλώς προσωρινά αντέχουν, να βρεθεί ο λαός στο προσκήνιο. Εκείνων των δυνάμεων που δεν εναποθέτουν τη δήθεν ανατροπή της κυρίαρχης ανθρωποβόρας πολιτικής στην ενδοσυστημική «λούφα και παραλλαγή», που μετέτρεψε τις κομματικές φανταρίες σε χαχανίζοντες θεατές του κοινοβουλευτικού πίνακα της αφηρημένης τέχνης του συγκεκριμένου καιροσκοπισμού.
Γιατί σ' αυτό το διάστημα, ώσπου στις εκλογές του '12, μπούκαρε πρώτη θέση πίστα και ο λόχος των ναζιστοφασιστών «ορκ», ο λαός αντιπροσωπεύτηκε αδιαμαρτύρητα από πρωθυπουργό - τραπεζίτη εκλεγέντα από εθνοπατερομητέρες. Αλλά και μετά, με αστική συνέπεια, «εκπροσωπήθηκε» από κόμματα, άτομα και ομάδες - αμοιβάδες που αποκόπηκαν κι έγιναν μάρκες στην τσόχα του καζίνο των σκοπιμοτήτων, με σήμα κατατεθέν την... «ανεξαρτησία». Προφανώς από τη βούληση, την όποια, των ψηφοφόρων τους που τους είχαν εκλογικά επιβιβάσει στο όχημα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΧΑ χωρίς κ.λπ. κ.λπ. Το ίδιο φαγητό μαγειρεύτηκε με συνταγές τηλεοπτικού ανοίγματος της όρεξης με περισπούδαστα πολιτικά «ντοκιμαντέρ» ευρέος ιδεολογικού φάσματος (από τον Μπαλτάκο στον Λαζόπουλο κι απ' τον Μιχελογιαννάκη στην Ξουλίδου) χάριν λόγου και εικόνας.

ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΥΚΝΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ !!
Προσοχή καθώς σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, προβλέπονται από σήμερα το απόγευμα και το βράδυ, πυκνά χιόνια στην βορειοδυτική κυρίως Ελλάδα.

Τώρα ισχυροί σεισμική δόνηση

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΤΟ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός Basket League Live Stream PAOK - Panathinaikos (Basket)

SH Live 23 (English)
LSHStreamsLSHStreams:Link#1 (640x360) {Recommended Platform}
LivevshareLivevshare:Link#1 (640x360)
Castasap.tvCastasap:Link#1 (640x360)

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΤΟ ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός-Live Stream PAS Giannena – Panathinaikos-Watch PAS Giannina vs Panathinaikos Athens Live Stream Online-PAS Giannina vs Panathinaikos Athens Live Stream

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΤΟ Παναχαϊκή - Απόλλων Σμύρνης-Watch Panachaiki vs Apollon Smirnis Live Stream Online

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΤΟ Λεβαδειακός - Εργοτέλης-Watch Levadiakos FC vs Ergotelis Heraklion Live Stream Online

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΤΟ Απόλλων Καλαμαριάς - Ηρακλής-Watch Apollon Kalamaria vs Iraklis Psachna Live Stream Online

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΤΟ Ατρόμητος - ΑΕΛ Καλλονής-Watch Atromitos Athens vs Kalloni Live Stream Online

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΤΟ Ολυμπιακός - Πλατανιάς -Live Stream Olympiakos – Platanias Watch Olympiacos Piraeus vs Platanias Live Stream Online


LSHStreams:Link#1 (640x360) {Recommended Platform}
LivevshareLivevshare:Link#1 (640x360)
Castasap.tvCastasap:Link#1 (640x360)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου