Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Σώοι πατέρας και γιος που επέβαιναν στο ακυβέρνητο ιστιοφόρο

 Σώοι πατέρας και γιος που επέβαιναν στο ακυβέρνητο ιστιοφόρο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν πατέρας και ο γιος του, οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβένητο ιστιοφόρο, ανοικτά του Ηρακλείου και ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που το σκάφος έπλεε περίπου 5 μίλια ανοιχτά του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο, οι δυνατοί άνεμοι όπως όλα δείχνουν, έσπασαν το ιστίο με αποτέλεσμα το ιστιοφόρο να μείνει ακυβέρνητο.

Φίλος του ιδιοκτήτη του σκάφους ενημέρωσε το λιμεναρχείο για το έκτακτο περιστατικό ενώ στη συνέχεια, οι λιμενικοί επικοινώνησαν στο κινητό τηλέφωνο με τον ίδιο τον πατέρα, προκειμένου να συντονιστεί άμεσα η επιχείρηση διάσωσης.

Λίγο πριν τις 20:30, το σκάφος του Λιμενικού αλλά και παραπλέοντα σκάφη του ιστιοπλοϊκού ομίλου Ηρακλείου και ιδιωτών, εντόπισαν το ιστιοφόρο και τους δύο επιβάτες, πατέρα και γιο, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι λιμενικές αρχές έχουν εκδώσει δελτίο για έντονα καιρικά φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους, εφιστώντας την προσοχή στους ιδιοκτήτες σκαφών, μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των ισχυρών ανέμων τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης καθώς είναι σε ισχύ απαγορευτικό μέχρι την Κυριακή.

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger