Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησε να παραιτηθεί - Σύμφωνα με την «Αυγή» ο πρώην υπουργός είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα λάβει μέρος στην αποψινή ψηφοφορία - Στους 153(;) η κυβερνητική πλειοψηφία
Να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης.




Όπως ενημερώνει το Μέγαρο Μαξίμου: «Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα».

Σύμφωνα με την «Αυγή» ο κ. Σακελλαρίδης είχε προειδοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν προτίθεται να λάβει μέρος στην αποψινή ψηφοφορία διαχωρίζοντας τη θέση του από την κυβέρνηση. Μάλιστα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε αποφασίσει να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» και ότι είχαν προηγηθεί έντονες διαβουλεύσεις προκειμένου να αλλάξει γνώμη. Μεταξύ εκείνων που επιχειρούσαν να μεταπείσουν τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ζήτησε από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και να μην αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση.

Ο κ. Σακελλαρίδης ωστόσο επέμεινε στη θέση του ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και προ του κινδύνου η κυβερνητική πλειοψηφία να περιοριστεί στους 153 βουλευτές (δεδομένης της καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου από το Νίκο Νικολόπουλο), ανέλαβε δράση ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον μέχρι πρότινος εξ απορρήτων συνεργάτη του και του ζήτησε να παραδώσει την βουλευική έδρα του στο κόμμα.

Ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι ο κ. Σακελλαρίδης θα παραιτηθεί, όπως του ζήτησε ο κ. Τσίπρας.

Στην περίπτωση που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πράγματι ανακοινώσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα και δεν ανεξαρτητοποιηθεί, τη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Βουλή των Ελλήνων θα καταλάβει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger