Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ



 «Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.
 Οι Έλληνες, ενωμένοι αγωνίστηκαν και μεγαλούργησαν στο Γοργοπόταμο, προκαλώντας τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης, αναπτερώνοντας το ηθικό των υπόδουλων λαών της, δίνοντας κουράγιο στον τότε δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.
             Η κορυφαία αυτή πράξη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατά των κατακτητών, σηματοδοτεί το δρόμο του χρέους και της δικαίωσης, για όλους εκείνους που προσέφεραν τις ζωές τους και τα νιάτα τους στο θυσιαστήριο της δόξας για μία πατρίδα ελεύθερη και υπερήφανη να στέκει ψηλά, σύμβολο ενότητας και αγώνα για την ελευθερία.  Το ηθικό μας καθήκον, μας υποχρεώνει να αποδώσουμε με σεβασμό  την αρμόζουσα δόξα και τιμή στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ιδιαίτερα σήμερα την ημέρα εορτασμού της.


Οι Έλληνες με την ενότητα και την ομοψυχία τους πέτυχαν τότε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σήμερα, ως κυβερνητικός εταίρος, δίνουμε σε όλους ένα μήνυμα ενότητας, συνεργασίας και συλλογικότητας, για τη συγκρότηση ενός πατριωτικού, δημοκρατικού τόξου με την ελπίδα των καλύτερων ημερών για τη χώρα μας.
Με αφορμή ,λοιπόν, την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης ,ας υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά, πως τα ιδανικά μας και τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και ότι αποτελούν την κληρονομιά και την παρακαταθήκη μας για τους νέους ανθρώπους και τις μελλοντικές γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger