Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Θύμα της κρίσης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τονίζει σε ερώτηση προς τον Υπουργό κ. Φίλη ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



           

            Ερώτηση για τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
            Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Αντιμέτωπο με σημαντικά λειτουργικά προβλήματα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εξαιτίας της επικείμενης μείωσης πόρων για το 2016. Ο ήδη περιορισμένος προϋπολογισμός του εκπαιδευτικού ιδρύματος αναμένεται να μειωθεί από τα 5,9 εκ. ευρώ που έχουν πιστωθεί για το 2015 στα 5,2 εκ. ευρώ για το 2016. Η μείωση του προϋπολογισμού μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει καθώς διάφορες δαπάνες πρόκειται να περικοπούν, όπως η φύλαξη και η συντήρηση των κτιρίων.
            Ένα ακόμη ζήτημα που ταλανίζει την πανεπιστημιακή κοινότητα και συγκεκριμένα το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είναι η έλλειψη που παρατηρείται σε καθηγητές και η οποία οδηγεί σε περιορισμένο αριθμό φοιτητών ανά μάθημα. Οι φοιτητές του Τμήματος βρίσκονται σε ένα «κυκεώνα», καθώς δεν δύνανται να δηλώσουν και να παρακολουθήσουν μαθήματα υποχρεωτικά για την απόκτηση του πτυχίου τους, εξαιτίας του πλαφόν που έχει τεθεί προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα των σπουδών, λόγω της έλλειψης καθηγητών.

Είναι αδιανόητο οι φοιτητές να αργούν να αποκτήσουν πτυχίο, επειδή το Υπουργείο δεν μεριμνά για την απρόσκοπτη και αδιατάρακτη προσήλωσή τους στο αντικείμενο σπουδών καθώς δεν τοποθετεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό. Είναι απολύτως δικαιολογημένος ο τρόπος σκέψης του συλλόγου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, να διαφυλαχθεί η ποιότητα των σπουδών με ολιγομελή τμήματα και όχι με αμφιθέατρα αποπνικτικά που απλά προάγουν μια στείρα γνώση. Από την άλλη όμως και οι φοιτητές δεν μπορούν να παρεμποδίζονται από την έγκαιρη απόκτηση πτυχίου, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό χωρίς δική τους υπαιτιότητα.                     
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο  κ. Υπουργός
1)      Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά προβλήματα που θα επιφέρει η μείωση του προϋπολογισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.
2)      Εάν σκοπεύει να επιληφθεί του ζητήματος της έλλειψης εκπαιδευτικών στα τμήματα του ιδρύματος και να διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να μην χρειάζεται οι φοιτητές να παρατείνουν το χρόνο των σπουδών τους εξαιτίας του πλαφόν φοιτητών ανά μάθημα» καταλήγει η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger