Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Περιφέρεια: Εξασφαλισμένο κονδύλι για τις ζημιές στο λιμάνι Σκοπέλου


Αίτημα της Περιφέρειας, η αναστολή πληρωμών των επιχειρήσεων, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλων υποχρεώσεων

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία στη Σκόπελο, ο Κώστας Αγοραστός, δήλωσε μιλώντας στο “Ράδιο-Ένα”, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε καταγραφή των ζημιών και των φθορών στο οδικό επαρχιακό δίκτυο, ευθύνης της Περιφέρειας, των ζημιών στις επιχειρήσεις, ενώ συνέβαλε στην καταγραφή των ζημιών στη δημοτική εσωτερική οδοποιΐα, που είναι ευθύνη του Δήμου.
Η Περιφέρεια, ανέφερε, έδωσε προσβασιμότητα από την πρώτη ημέρα και έκανε σημάνσεις στα επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού δικτύου, ο Στρατός δημιούργησε προσβάσεις στην αγροτική οδοποιΐα και στα σημεία που χωρούσαν τα μηχανήματα, μεταφέρθηκαν “κροκάλες” για να τοποθετηθούν στο λιμάνι, ο ΟΤΕ προφύλαξε την οπτική ίνα που είναι αξίας 1,5 εκ. € και αν πάθαινε ζημιά, δεν θα είχε οπτική ίνα όλη η Ελλάδα.

Ακόμη τόνισε, ότι η ΔΕΗ έκανε παρέμβαση «μπάι πας» για ένα καλώδιο τάσης 20.000 W, που βγήκε στην επιφάνεια και από το οποίο δίνει ρεύμα στην Αλόννησο και έκανε λόγο για μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και σπίτια.
Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, δόθηκαν κατευθύνσεις στο Δήμο για να κάνει ένα τεχνικό δελτίο για το λιμάνι που υπέστη ζημιές, ενώ συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε κονδύλι 100.000 € πριν τις εκλογές και πριν γίνουν ζημιές, με τον υπηρεσιακό υπουργό Χρήστο Ζώη, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για να γίνουν επισκευές των ζημιών, που θα εκτιμηθούν από τους ειδικούς.
Σημαντική η ψυχραιμία των κατοίκων
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Στρατό, η παρουσία του οποίου ήταν καταλυτική και έδωσε προβασιμότητα κυρίως στην αγροτική οδοποιΐα», δήλωσε ο κ. Αγοραστός, που ανέφερε ότι από πλευράς της Περιφέρειας έγιναν οι καταγραφές, αναμένονται αυτές του Δήμου και της ΔΕΥΑ Σκοπέλου (έχει ζημιές στο υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο), ώστε να κατατεθεί πλήρης και ολοκληρωμένος φάκελος με το ύψος της ζημιάς.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε, ότι στην κατάσταση συνέβαλε πολύ και η ψυχραιμία των κατοίκων, διότι η ζημιά που έγινε θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ένταση, όπως ανέφερε.
Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι αίτημά της είναι η αναστολή πληρωμών των επιχειρήσεων, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, υποχρεώσεις προς τους ασφαλιστικούς φορείς και των δόσεων δανείων, όπως έγινε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν.
Τόνισε δε ότι το τελικό κείμενο με την αποτίμηση της ζημιάς, θα δώσει το υπουργείο Υποδομών και αναφέρθηκε στους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο και τον βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, που βρέθηκαν κοντά και εκτίμησε ότι θα πιέσουν κεντρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger