Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Καλή εικόνα και 1-1 με Σεβίλλη η ΑΕΚ

 
Σε ένα σημαντικό διεθνές φιλικό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία 1-1 απέναντι στην κάτοχο του Europa league τα τελευταία δύο χρόνια Σεβίλλη.  Ένα καλό αποτέλεσμα για την «Ένωση» μπροστά σε περισσότερους από 20 χιλ. οπαδούς της και μια σε γενικές γραμμές θετική εμφάνιση.
Πρέπει να σημειωθεί πως το ματς δεν πήγε σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς από πλευράς αγωνιστικής έντασης, με εξαίρεση ίσως το πρώτο 20λεπτο. Η Σεβίλλη την Τρίτη παίζει τελικό ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα, έκανε πάρα πολλές αλλαγές από νωρίς και σίγουρα δεν είχε διάθεση να ρισκάρει κάτι.

Ωστόσο η δεδομένη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, τονίζει τα θετικά στοιχεία που έβγαλε η ΑΕΚ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο σε ομαδικό επίπεδο. Με βασικούς πρωταγωνιστές τους Σιμόες και Βάργκας, αλλά όλους τους παίκτες να είναι σε καλό επίπεδο από πλευράς προσπάθειας και προσήλωσης στην τακτική. Σε αυτό τον τομέα άρχισαν απόψε να φαίνονται τα πρώτα σημάδια βελτίωσης. Η ΑΕΚ είχε συνοχή, σωστή αμυντική συμπεριφορά, καλά τρεξίματα και ορθολογική κυκλοφορία της μπάλας και ανάπτυξη.
Από την άλλη ήταν φανερό πως έχει μεγάλη ανάγκη ποιοτικές προσθήκες στα μέσο – επιθετικά άκρα. Πλατέλλας και Αραβίδης προσπάθησαν πολύ, είχαν καλές στιγμές και ο δεύτερος ήταν και σκόρερ, αλλά είναι φανερό πως η ΑΕΚ για να έχει φιλοδοξίες θέλει κάτι περισσότερο σε αυτές τις θέσεις σαν βασικές επιλογές. Και το ψάχνει άλλωστε αυτές τις μέρες.
Με δεδομένο πως έλυσε το θέμα με τον αριστερό μπακ με τον Ντίντακ, φαίνεται πως αυτές οι δύο μεταγραφές που απομένουν, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την απόσταση της ομάδας από το επίπεδο υψηλού ανταγωνισμού στην φετινή Σούπερ Λίγκα.
Η ομάδα του Δέλλα είχε ένα πολύ δυνατό πρώτο δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκε με κοντινή κεφαλιά του Αραβίδη στο 3΄, με τον Έλληνα επιθετικό να βρίσκει την μπάλα σε σουτ του Πλατέλλα που πήγαινε άουτ. Ισοφάρισε με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή στο 20΄ο Ρέγιες, αλλά η ΑΕΚ είχε άλλες δυο καλές στιγμές με Τζιμπούρ και Βάργκας, που θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλο γκολ. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ κάτω σε ρυθμό και μάλλον δεν αντέχει σε κριτική.
ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο (75’ Βασιλαντωνόπουλος), Κολοβέτσιος (67’ Λαμπρόπουλος), Τζανετόπουλος (78’ Φαγέ), Σοϊλέδης (75’ Πεταυράκης), Γιόχανσον (75’ Γροντής), Σιμόες (84’ Σβάρνας), Πλατέλλας (75’ Ζόριτς), Βάργκας (56’ Μπαρμπόσα), Αραβίδης (67’ Κρισάντους), Τζεμπούρ (62’ Αρθο).
ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο (46’ Ρίκο), Μαριάνο, Λουίσμι (46’ Κόκε), Κριχόβιακ (60’ Κοτάν), Εσκουδέρο (46’ Τρεμουλινάς), Ιμπόρα (60’ Κριστόφορο), Μπανέγα (60’ Γκονζάλες), Σουάρες (46’ Κρον Ντέλι), Ρέγιες (46’ Κακουτά), Κονοπλιάνκα (46’ Βιτόλο), Γκαμεϊρό (46’ Ιμόμπιλε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger