Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ- 27o Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας

27ο ΔIEΘNEΣ ΣYNEΔPIO ΦIΛOΣOΦIAΣ


Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας & το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού σας ενημερώνουν ότι αρχίζει αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου το Εικοστό Έβδομο (27ο ) Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουλίου στην Βουλιαγμένη. Η Επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο Amarilia (Βουλιαγμένη). Χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι το Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Ρεκόρ συμμετοχής συνέδρων και φέτος...

Η Διεθνής Εταιρεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών συμπληρώνοντας το αριθμό των 100 συνέδρων απ' όλο τον κόσμο.

Ύστερα από την οργάνωση του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας (ενός θεσμού που υπάρχει εδώ και 120 χρόνια και θεωρείται ως η Ολυμπιάδα του πνεύματος παγκοσμίως) που κέρδισε για πρώτη φορά η Ελλάδα και που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2013 με την μεγαλύτερη επιτυχία συμμετοχής όλων των εποχών (3.500- 4.000 συνέδρους), η χώρα μας πλέον θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα Φιλοσοφίας στον Κόσμο.

Οι σύνεδροι του 27ου Διεθνούς Τακτικού Συνεδρίου Φιλοσοφίας που θα συμμετάσχουν φέτος προέρχονται από χώρες όπως την Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα,Αμερική, Ινδία αλλά και από την Ευρώπη όπως Νορβηγία, Βρετανία κ.α.
Μεταξύ των καθηγητών Φιλοσοφίας θα είναι η Tatiana Souslova, η Anastasia Kovkokina, ο Robin Apfel, o Sen Zen κ.α.

Μεγάλο επίσης είναι και το ποσοστό των φοιτητών και διδακτόρων Φιλοσοφίας τόσο από την χώρα μας όσο και από το εξωτερικό που λαμβάνουν μέρος ως σύνεδροι, καθώς το επίπεδο του συνεδρίου στην Ελλάδα θεωρείται από όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, υψηλού επιπέδου.

Φέτος το αντικείμενο της συζήτησης του συνεδρίου έχει θέμα :
“ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ”

Τα Συνέδρια που διοργανώνει η Διεθνής Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Διεθνές Κέντρον Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού αποτελούν πλέον το πρότυπο για κάθε άλλη σωστά οργανούμενη διεθνή φιλοσοφική δραστηριότητα. Τα Συνέδρια της ΔEEΦ έχουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα, επιστημονικότητα, φιλικότητα, άνεση και αρχοντιά. Σε όλα αυτά τα Συνέδρια η ελληνική φιλοσοφία αποτελεί τον κύριο κορμό της επιστημονικής θεματικής, αλλά, όπως είναι εύλογο, η φιλοσοφία αναφέρεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο έρευνας και προβληματισμού. Eξ άλλου η πρακτική και η πείρα διεξαγωγής των Συνεδρίων έδειξε ότι η φιλοσοφία δεν μπορεί να νοηθή ως απλή εξειδίκευση και σχολαστική εξέταση επί μέρους θεμάτων μιας μόνον χρονικής περιόδου και εις βάρος της ευρύτερης κατανόησης του περιεχομένου των θεμάτων της φιλοσοφικής έρευνας.

Το παρόν Εικοστό Έβδομο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας:

γίνεται στη μαγευτική Βουλιαγμένη στο Ξενοδοχείο Amarilia (13 Saint Nicolas Street, 16671 Vouliagmeni-Athens, Greece, Tel: +30 210 8990391, Email: info@amarilia.gr ) και έχει ως στόχο, με Ανακοινώσεις από δοκιμασμένους από δοκιμασμένους φιλοσοφικά επιστήμονες, από παλαιούς και αλλά και νέους Συνέδρους, να δείξει τη σημασία της φιλοσοφίας και τη σχέση της με τα σύγχρονα παγκοσμιοτικής υφής οικολογικά προβλήματα.

Να σας ενημερώσουμε ότι το 27ο Διεθνές Τακτικό Συνέδριο Φιλοσοφίας
Οργανώνεται από :
TH ΔIEΘNH ETAIPEIA EΛΛHNIKHΣ ΦIΛOΣOΦIAΣ
TO ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟΝ EΛΛHNIKHΣ ΦIΛOΣΟΦΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ
TO ΔΗΜΟ ΒΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Σε συνεργασία με:
ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Τ Η Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Η Ε ΤΑ Ι Ρ Ε Ι Α &
T H Ν NOTIOAΦPIKANIKH ETAIPEIA Γ Ι A T H N EΛΛHNIKH ΦIΛOΣOΦIA
K A I T I Σ A N Θ P Ω Π I Σ T I K E Σ E Π I Σ T H M E Σ

Και με την συναντίληψη :
ΤΗΣ UNESCO ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Το Διεθνές Τακτικό Συνέδριο Φιλοσοφίας συμβάλει ενεργά στον Συνεδριακό Τουρισμό

Δυνατότητα συνοδείας των συνέδρων από μέλη της οικογένειας ή φίλων τους.

Το ειδυλλιακό παραθαλάσσιο περιβάλλον της Βουλιαγμένης, που θεωρείται ως η Αθηναϊκή Ριβιέρα, σε πολύ μικρή απόσταση από την Αθήνα, αποτελεί ευκαιρία για τον συνδυασμό της συμμετοχής στο Συνέδριο με οικογενειακές ή φιλικές διακοπές. Η Βουλιαγμένη είναι κοντά στον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Ζωστήρος Απόλλωνος, του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Είναι κοντά επίσης στο λιμάνι του Πειραιά και στο λιμάνι του Λαυρίου, στα οποία έχουν την αφετηρία τους οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με κοντινά του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου.


· Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι στο συνέδριο θα υπάρχει διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά.
· Η είσοδος είναι αυστηρά μόνο για τους συνέδρους και τους ενεργούς Δημοσιογράφους
· Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε αναλυτικά.

(Γρ. Τυπου: Μπαμπαλιούτα Ελενη- Βασιλική
τηλ. 2112215921,6932506688)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger