Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Αποτελεσματικότερη διαφήμιση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Σκιάθου

Μάκης Κουκουλάκης: Στόχοι οι συνεργασίες, η αποτελεσματική διαφήμιση και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Μάκης Κουκουλάκης: Στόχοι οι συνεργασίες, η αποτελεσματική διαφήμιση και η
Η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε με αρκετούς προβληματισμούς, ειδικά όσον αφορά το πολιτικό πεδίο. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς όπως είναι η Π.Ο.Ξ. και το Ξ.Ε.Ε. και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με γνώμονα τα θέματα που αφορούν το νησί μας, η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου «Ξένιος Ζευς» έχει προβεί σε διάφορες κινήσεις, τις οποίες και θα αναλύσω παρακάτω. Σημαντικότερα θέματα θεωρούνται η συνεργασία με low budget αεροπορικές εταιρείες, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αποτελεσματικότερη διαφήμιση και προώθηση του νησιού. 

Όλες αυτές οι ενέργειες προτάθηκαν από εμάς στην Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, όπου και συμμετέχουμε, καθώς θεωρούμε ότι είναι θέματα που πρέπει να συνδράμει και ο Δήμος Σκιάθου καθώς επίσης και οι υπόλοιποι φορείς του νησιού.

Low Budget αεροπορικές εταιρείες

Το Δ.Σ. της Ένωσης έχει προβεί σε επαφές με τις μεγαλύτερες low budget αεροπορικές γραμμές και μία εξ ’αυτών είναι θετική στην έναρξη πτήσεων. Προτάθηκαν να ανοίξουν 3 καινούριες Ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στην Σκιάθο.

Πραγματοποιήσαμε ραντεβού με τον Περιφεριάρχη κ. Αγοραστό και το τοποθετήσαμε σαν θέμα σε Τακτική Συνέλευση της Επιτροπής Τουριστικής  Προβολής, όπου και ψηφίστηκε «υπέρ».

Πλέον περιμένουμε να ψηφιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις επαφές. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο πρέπει να ληφθεί έμμεσα απόφαση διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε και την επόμενη σεζόν.

Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου

Ενημερώνω ότι έχουν γίνει συζητήσεις με Tour Operators που δραστηριοποιούνται στη Σκιάθο και έχουμε γνωστοποιήσει την πρόθεση μας να μεγαλώσουμε τη σεζόν κάποιες μέρες τον Απρίλιο καθώς επίσης και δύο εβδομάδες τον Οκτώβριο. Στη πλειοψηφία τους είναι θετικοί με τις ανάλογες προϋποθέσεις. Εμείς σαν Δ.Σ. θεωρούμε πως από τη μεριά μας είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί. 

Ακόμη, θέσαμε στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής τα υπόλοιπα θέματα που είναι πέραν των αρμοδιοτήτων μας. Μερικά από τα θέματα αυτά είναι τα εξής: ανοιχτά μαγαζιά τουλάχιστον στους κεντρικούς δρόμους του κέντρου του νησιού και τα μαγαζιά σε νέο και παλαιό Λιμάνι, παραλίες τις οποίες θα μπορεί ο κόσμος να χρησιμοποιεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να μην γίνονται έργα που μπορούν να ενοχλούν τους τουρίστες (οικοδομές, καθαριότητες, ηλεκτρολογικά – υδρευτικά κτλπ.) κ.α.

Ζητήσαμε το νησί να είναι σε πλήρη λειτουργία από 20 Απριλίου έως και 15 Οκτωβρίου. Το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε «υπέρ» από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.

Πλέον αναμένουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε πως, εάν δεν πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω, θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.

Αποτελεσματικότερη διαφήμιση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Σκιάθου

Διανύοντας τα χρόνια της εξειδίκευσης θεωρήσαμε σωστό να προτείνουμε την προώθηση του νησιού σε εξειδικευμένη εταιρεία marketing, πάντα σε συνεχή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους ιδιωτικούς φορείς, καθώς και τον Δήμο. Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες marketing της Ελλάδας, η οποία αυτή την στιγμή έχει αναλάβει αποτελεσματικά άλλους κορυφαίους προορισμούς όπως είναι η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, τα Ιόνια νησιά κ.α.

Σαν θέμα στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής ψηφίστηκε «υπέρ» και πλέον αναμένουμε να οριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνουν τα ραντεβού με τις υπόλοιπες εταιρείες, καθώς ζητήθηκε απο κάποια μέλη της Επιτροπής να βρεθούν και άλλες εταιρείες.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως υπάρχουν και πολλά άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί τόσο στον τουριστικό τομέα, όσο και σε επίπεδο ομαλής λειτουργίας. Είμαστε σχεδόν σε καθημερινή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα ανακοινώσουμε σύντομα όλα τα αποτελέσματα των επαφών.

Καλή τουριστική σεζόν.
Μάκης Κουκουλάκης
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger