Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Σκοπελίτικη μακαρονάδα


με μεσογειακό ταπεραμέντο

Υλικά
  • 1 πακέτο ταλιατέλες ή σπαγγέτι
  • 3-4 φρέσκες ντομάτες απο τον μπαλάλα , ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Μερικές ελιές, από τον καλόγερο Σκοπέλου χωρίς το κουκούτσι τους και κομμένες σε ροδέλες
  • Λίγη κάπαρη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί Σκοπέλου
  • Ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα
  • Ρίγανη
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αφού τσιγαρίσετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέστε την κάπαρη και τις ελιές και «σβήστε» με το λευκό κρασί.
  2. Έπειτα, ρίξτε τις φρέσκες ντομάτες και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
  3. Στην συνέχεια προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, που έχετε προηγουμένως διαλύσει σε ένα ποτηράκι με 2 δάχτυλα νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
  4. Ταυτόχρονα βράζετε και τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
  5. Αφού «δέσει» η σάλτσα, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και φρέσκο μαϊντανό.
  6. Σερβίρετε τη Σκοπελίτικη  μακαρονάδα με μυζήθρα.Σκοπέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger