Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ενδιαφέρον Καναδών σεφ για την Αλόννησο


Από την προχθεσινή συνάντηση επαγγελματιών και φορέων τουρισμού της Αλοννήσου
Δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες του κόσμου θα επισκεφθούν το νησί τον προσεχή Μάιο
Σημαντικό κεφάλαιο στην προβολή της Αλοννήσου στο εξωτερικό αποτελεί η πρόταση επίσκεψης ομάδας Καναδών σεφ και δημοσιογράφων τουρισμού στο νησί. Η πρόταση υποβλήθηκε στις αρχές της σεζόν προς την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Αλοννήσου, με την προοπτική να πραγματοποιηθεί περιήγηση στη γαστρονομία του νησιού. Καναδός δημοσιογράφος ο οποίος ασχολείται, συγκεκριμένα, με τη γαστρονομία και το γαστρονομικό τουρισμό γενικότερα, είχε επισκεφθεί παλαιότερα την Αλόννησο και εξέφρασε την επιθυμία να επανέλθει με πολυμελή ομάδα γευσιγνωστών, προκειμένου να διερευνήσει την τοπική κουζίνα.

«Εάν τελεσφορήσει η συγκεκριμένη πρόταση από τον Καναδά, θα αποφέρει πολύ σημαντικά οφέλη, διότι θα συμβάλει στην ευρύτερη προβολή του νησιού, με επίκεντρο το γαστρονομικό τουρισμό, στον οποίο θέλουμε να δώσουμε έμφαση μετά τον περιπατητικό και τον καταδυτικό τουρισμό».
Στο μεταξύ, αναμένονται επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αγγλία, από τον προσεχή Μάιο έως και τα μέσα Ιουλίου, με στόχο τη συντονισμένη προβολή του νησιού στο εξωτερικό. Οι ξένες αποστολές θα φιλοξενηθούν από επαγγελματίες του νησιού και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις. «Είναι πολύ σημαντικό όταν ένας ξένος δημοσιογράφος αφιερώνει άρθρα σε εφημερίδες, περιοδικά και μεγάλα site του εξωτερικού, διότι ενισχύεται η προβολή του νησιού με ελάχιστο κόστος για μας» όπως επισημαίνει η κ. Αναγνώστου.
Η σημαντική συνδρομή των επαγγελματιών του νησιού στη γενικότερη προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης, επισημάνθηκε ιδιαιτέρως στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρκετοί επαγγελματίες του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου.
Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί στο πεδίο της ευρύτερης προβολής της Αλοννήσου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα έγινε αναλυτική αναφορά στον προγραμματισμό εκθέσεων και δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, ενώ ενημερώθηκαν από το δήμαρχο Αλοννήσου για την απήχηση της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε κεντρική αίθουσα του Λονδίνου.
Η προχθεσινή συνάντηση είχε το χαρακτήρα ανοιχτής συζήτησης, στη διάρκεια της οποίας διατυπώθηκαν παρατηρήσεις και σχόλια σε θέματα τουρισμού. «Το ζητούμενο είναι να έρθουμε σε επαφή με τους επιχειρηματίες, να ανταλλάξουμε απόψεις και κυρίως να τους ενημερώσουμε για τις δράσεις προβολής που έχουμε πραγματοποιήσει, διότι τους αφορά άμεσα» αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής.
Παράλληλα, έγινε αναφορά στη σημασία της συνδρομής των επαγγελματιών, ξενοδόχων, εστιατόρων αλλά και ιδιοκτητών καταστημάτων εστιάσεως γενικότερα, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, δηλαδή η τουριστική ανάπτυξη μέσα από συντονισμένες δράσεις συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger