Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Σκιάθο και Σκόπελο

karnavali
Αποκριάτικο γλέντι για τις 22 και 23 Φεβρουαρίου διοργανώνει ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με τους Σχολικούς, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους. Συγκεκριμένα τη Κυριακή 22 Φεβρουαρίου θα εορταστεί το κλείσιμο των Αποκριών με συγκέντρωση, παρέλαση και ξεφάντωμα των καρναβαλιστών. Στις 11:30 το πρωί η συγκέντρωση των μεταμφιεσμένων, είτε ατομικά είτε κατά ομάδες, θα γίνει στην Ανατολική Παραλία μπροστά στη καφετέρια «Σολεβάντε». (Σε περίπτωση βροχής η συγκέντρωση θα γίνει στο παρακείμενο Δημοτικό Σχολείο).

Η παρέλαση των καρναβαλιστών (έχουν δηλωθεί άτομα και άρματα) θα ξεκινήσει στις 12:00 με αφετηρία μπροστά από την «Άλφα τράπεζα» και θα κινηθεί προς το λαιμό του Μπούρτζι με πορεία προς το Παλαιό Λιμάνι και με τερματισμό στο μνημείο αφιερωμένο στον Λάμπρο Κατσώνη.
Στον τερματισμό θα βρίσκεται η επιτροπή που θα βραβεύσει τις πιο πρωτότυπες στολές(τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά).
Θα βραβευθούν στολές εμπορίου αλλά και χειροποίητα κατασκευασμένες, με διπλώματα και δώρα στους νικητές, που προσφέρουν ως χορηγίες οι επιχειρηματίες της Σκιάθου.
Κομφετί, σερπαντίνες, καραμούζες, μάσκες για τους θεατές θα προσφέρει ο Δήμος Σκιάθου μαζί φυσικά με τα παραδοσιακά κεράσματα.
Θα ακολουθήσει η χορωδία του συλλόγου γυναικών Σκιάθου όπως επίσης θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις.
Στη Σκόπελο
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς η Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου καλεί όλους τους Σκοπελίτες να αναβιώσουν όλα τα έθιμά τους με χορό και τραγούδι στα γραφικά σοκάκια της Σκοπέλου. Στις 12 το μεσημέρι οι καρναβαλιστές θα ντυθούν στο Γυμναστήριο της Σκοπέλου, θ” αναχωρήσουν στις 2 μ.μ. και θα καταλήξουν στην παραλία μπροστά από το δημοτικό καφενείο όπου θα τους περιμένουν κεράσματα και άφθονο κρασί.
http://magnesianews.gr/magnisia/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CE%B8%CE%BF-%CE%BA%CE%B1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger