Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ο γιατρός Σπύρος Λεμονής ψηφίστηκε από τη Ν.Ε.για υποψήφιος βουλευτής με ΣΥΡΙΖΑ


Ποιους προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο
«Φουντώνει» η μάχη των ψηφοδελτίων που θα καταρτίσουν τα κόμματα στη Μαγνησία. Τα επιτελεία βρίσκονται υπ’ ατμόν γράφοντας και σβήνοντας ονόματα ενώ μέχρι την Κυριακή εκτιμάται ότι οι περισσότεροι πολιτικοί σχηματισμοί θα έχουν οριστικοποιήσει τους συνδυασμούς οι οποίοι και θα ανακοινωθούν επίσημα προκειμένου και οι υποψήφιοι βουλευτές να ριχτούν στη μάχη του σταυρού καθώς η σύντομη προεκλογική περίοδος έχει βάλει στα «πόδια» των περισσοτέρων φτερά.

Στο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας η διαδικασία στη συγκρότηση ψηφοδελτίου βρίσκεται στην κορύφωσή της. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε και μετά από μυστική ψηφοφορία συγκρότησε την πρότασή της την οποία αποστέλλει στην επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων. Η επιτροπή θα συγκροτήσει την τελική της πρόταση για το ψηφοδέλτιο και θα την επιστρέψει άμεσα για έγκριση στην Ν.Ε. Μαγνησίας. Από την ψηφοφορία εκλέχτηκαν 15 άτομα, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των κ.κ. Νίκου Χαυτούρα και Γιάννη Βλάχου (Κοινωνική Συμφωνία- Λούκα Κατσέλη) ενώ ο 16ος είναι ο νυν βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας έχει συζητήσει για την υποψηφιότητά του με τον Γραμματέα του κόμματος Δημ. Βίτσα ενώ ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος προέρχεται από την Κοινωνική Συμφωνία, το κόμμα της Λούκας Κατσέλη, που σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και έτσι η συμμετοχή τους ή όχι θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν κεντρικά.
Τα ονόματα των 15 που ψηφίστηκαν από τη Ν.Ε. και αποστέλλονται στην Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε, είναι οι: Γιάννης Αντωνιάδης, Κώστας Δελημήτρος, Δημήτρης Δημητριάδης, Ναταλία Δοδότσιου, Γιάννης Κάιρας, Βίκυ Καποτά, Σπύρος Λεμονής, Δημήτρα Μανώλη, Μάκης Μπαλλής, Κώστας Πανταζώνας, Δημήτρης Παπαιωάννου, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Δανάη Τζήκα, Ελένη Φιλιππίδη και βέβαια ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Η επιλογή έγινε από τους παρακάτω, που συγκροτούσαν την συνολική λίστα: Αντάμης Αργύρης, Αντωνιάδης Γιάννης, Γιάννης Βλάχος, Γιώργος Γαργάλας, Κώστας Δελημήτρος, Δημήτρης Δημητριάδης, Ναταλία Δοτότσιου, Δούρας Αλέξανδρος, Γιάννης Κάιρας, Νίκος Καννέλος, Νίκος Κάπελας, Βίκυ Καποτά, Σπύρος Λεμονής, Δήμητρα Μανώλη, Κώστας Ματσιόλης, Μάκης Μπαλλής, Κώστας Μπόμπος, Βίλλη Οικονόμου, Σταμάτης Παγασαίος, Κώστας Πανταζώνας, Ρίζος Πάντζιος, Λευτέρης Παπαγρηγορίου, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κατερίνα Παπανάτσιου, Δανάη Τζήκα, Ελένη Φιλλιπίδη, Βαγγέλη Χατζηκυριάκος και Νίκος Χαυτούρας.

Η Ν.Ε. το πρώτο λόγο
Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η συζήτηση επί των προτεινόμενων ονομάτων, έγινε παρουσία των περισσοτέρων υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο, σε πολύ καλό κλίμα, χωρίς αντιπαραθέσεις και εντάσεις. Δικαίωμα φυσικά λόγου για τις υποψηφιότητες είχαν μόνο τα 25 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος βάσει του καταστατικού οι οποίοι και τελικά ψήφισαν. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ το κάθε μέλος της Ν.Ε. του κόμματος, είχε δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι πέντε προτεινόμενους.
Η αρχική πρόταση που είχε στα χέρια της η Νομαρχιακή και αφορούσε τις προτάσεις που έγιναν από τις οργανώσεις και τις αυτοπροτάσεις περιλάμβανε 36 ονόματα. Αποσύρθηκαν όμως πριν την διαδικασία τα ονόματα επτά στελεχών που είχαν προταθεί από οργανώσεις και μέλη. Πρόκειται για τους: Μαρίνα Χορδάκη, Ιάσων Αποστολάκη, Κώστα Ηλία, Κώστα Λαγό, Διαλεχτή Τσιτούμη, Κων. Γαργάλα και Δημήτρη Παντελή.
Στη συνέχεια η συζήτηση έγινε επί των 29 στελεχών που είχαν απομείνει και για τους οποίους αφού έγινε η γενική συζήτηση για τις εκλογές και πως θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μυστική ψηφοφορία από τα 25 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στη Μαγνησία και εκλέχτηκαν οι Γιάννης Αντωνιάδης, Κώστας Δελημήτρος, Δημήτρης Δημητριάδης, Ναταλία Δοδότσιου, Γιάννης Κάιρας, Βίκυ Καποτά, Σπύρος Λεμονής, Δημήτρα Μανώλη, Μάκης Μπαλλής, Κώστας Πανταζώνας, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Δανάη Τζήκα, Ελένη Φιλιππίδη που μαζί με τον εκλεγμένο βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεικόπουλο, είναι η πρόταση που εστάλη στην Αθήνα.

Οι διαδικασίες για το οριστικό ψηφοδέλτιο
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό, η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , θα εξεταστεί από την Κεντρική Επιτροπή και την Εκλογική Επιτροπή Ψηφοδελτίων που αναμένεται να καταλήξει σύμφωνα με πληροφορίες σε μία πρόταση που θα περιλαμβάνει 8 υποψηφίους, από τους οποίους όμως ενδέχεται, οι έξι να είναι μέσα από τους 16 προτεινόμενους από την Νομαρχιακή Επιτροπή της Μαγνησίας και δύο υποψήφιοι που θα επιλέξει η ηγεσία του κόμματος ώστε να οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο των 8 υποψηφίων που θα πρέπει μετά να επικυρωθεί από τη Νομαρχιακή για να ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών στελεχών μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, το ψηφοδέλτιο θα έχει ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger