Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Φασιστικό ντελίριο στις φυλακές

Η απερχόμενη ακροδεξιά κλίκα του Σαμαρά, με εργαλείο ένα από τα γκεσέμια της, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, φροντίζει ακόμη και την προεκλογική περίοδο να δείξει το αποκρουστικό της πρόσωπο. Σε μια προσπάθεια να τροφοδοτήσει τη φασιστική πολιτική ατζέντα, επαναπατρίζοντας ψήφους που πήγαν στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, αλλά και για να δημιουργήσει τετελεσμένα, ο Αθανασίου επιχειρεί να μεταγάγει πολιτικούς και ποινικούς κρατούμενους στο απομονωτήριο Γ’ τύπου του Δομοκού.


Μετά τον Νίκο Μαζιώτη, που μετήχθη αιφνιδιαστικά πρώτος στο Δομοκό, σειρά είχαν οχτώ κρατούμενοι από τον Κορυδαλλό (τρεις από την Α, τέσσερις από τη Γ και ένας από τη Δ πτέρυγα), οι οποίοι μετήχθησαν στο Δομοκό παραμονή πρωτοχρονιάς, στη 1 μετά το μεσημέρι!

Ανάμεσά τους υπάρχουν δύο κρατούμενοι που δικάζονται για την υπόθεση Παναγόπουλου. Η εν εξελίξει δίκη έχει διακοπεί για τις 12 Γενάρη. Δηλαδή, μετήγαγαν τους συγκεκριμένους κρατούμενους και σε λίγες μέρες θα τους ξαναφέρουν στον Κορυδαλλό για τη συνέχιση της δίκης τους!

Η πιο προκλητική περίπτωση, όμως, είναι αυτή άλλου κρατούμενου που μετήχθη στο Δομοκό, καθώς έγινε σκαστή παρανομία. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος, φοιτητής των ΤΕΙ πριν την καταδίκη του, γράφτηκε σε ένα ΙΕΚ που δημιουργήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Η ιδρυτική πράξη αυτού του ΙΕΚ απαγορεύει τις μεταγωγές των φοιτούντων κρατούμενων όσο διαρκεί η φοίτηση! Κι όμως, δε δίστασαν να μεταγάγουν τον συγκεκριμένο κρατούμενο, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τη διάταξη που οι ίδιοι θέσπισαν.

Η κοινωνική άπνοια, η οποία συνοδεύει συνήθως τις προεκλογικές περιόδους, διευκολύνει τη σαμαρική κλίκα να ολοκληρώσει το φασιστικό έργο της στις φυλακές. Αυτή η κοινωνική άπνοια δεν πρέπει να μας συμπεριλάβει. Το αίτημα της κατάργησης των φυλακών Γ τύπου πρέπει να αναδειχτεί και να γίνει αίτημα αγώνα μέσα κι έξω από τις φυλακές.

ΚΟΝΤΡΑ
http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/23012.Φασιστικό-ντελίριο-στις-φυλακές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger