Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Καλό ταξίδι, σύντροφε Κώστα

παπλωματας
«Εφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, το βράδυ της Κυριακής, ο δάσκαλος και συνδικαλιστής, Κώστας Παπλωματάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου». Ο Κώστας Παπλωματάς «έφυγε» αναπάντεχα μετά από τροχαίο ατύχημα.  Σύντροφοι και φίλοι τον αποχαιρέτησαν σήμερα, στο Περιστέρι, όπου έγινε η κηδεία του.
 Ο Κώστας Παπλωματάς «γεννήθηκε το 1963 στο Περιστέρι και από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή των Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ . 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται στοιχεία για τη ζωή του Κώστα Παπλωματά: «Το 1991, την περίοδο προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος από τους οπορτουνιστές, ανέλαβε Γραμματέας της ΚΟΒ Δασκάλων Περιστερίου και εκλέχτηκε στην Αχτιδική Επιτροπή, πρωτοστατώντας με πίστη και αυταπάρνηση στην υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος. Σε όλη την πορεία της κομματικής του ζωής ο σ. είχε σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στέλεχος του ΠΑΜΕ με πλούσια δράση στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Από το 1995 – 2005 πρόεδρος του σωματείου δασκάλων Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», από το 2005 – 2010 στο ΙΠΕΜ/ΔΟΕ, ενώ από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ της ΔΟΕ. Από το 2011 μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του ήταν Πρόεδρος του σωματείου Δασκάλων Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου»».
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» εκφράζει «τη βαθύτατη οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του προέδρου του, συνάδελφου Κώστα Παπλωματά, και τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του ετούτη την τραγική ώρα. Πάντα πρώτος στους αγώνες, πάντα με ήθος, πάντα με το πείσμα του νικητή, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο».
«Συνάδελφος, δάσκαλος, αγωνιστής, εξαιρετικά αγαπητός στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και την κοινωνία, κόσμησε με πολύχρονη δράση του το χώρο του συνδικαλισμού και των κοινωνικών αγώνων» σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΔΣ της ΔΟΕ
http://www.imerodromos.gr/paplomatas/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger