Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Χωρίς τον Νίκο Μπογιόπουλο το ΚΚΕ στις εκλογές (Το ανωτέρω κείμενο αναφέρεται στην ηγεσία του ΚΚΕ και όχι στον κόσμο του ΚΚΕ.)

Νίκος ΜπογιόπουλοςΑνακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και, για πρώτη φορά μετά το 2004, απουσιάζει από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ το όνομα του Νίκου Μπογιόπουλου. Ο Νίκος Μπογιόπουλος ήταν πάντα στα ψηφοδέλτια Επικρατείας του ΚΚΕ, όχι βέβαια για να εκλεγεί -δεν ήταν άλλωστε ποτέ στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας- αλλά για να έχει το δικαίωμα να συμμετέχει προεκλογικά στις τηλεοπτικές συζητήσεις και να στηρίζει τις θέσεις του ΚΚΕ.

Κακά τα ψέματα, ο Νίκος Μπογιόπουλος ήταν το πιο ικανό, γοητευτικό και δυναμικό πρόσωπο του ΚΚΕ στις δημόσιες συζητήσεις.
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί πως ο Νίκος Μπογιόπουλος είναι ένας εξαιρετικά καταρτισμένος και μορφωμένος άνθρωπος και ένας εξαιρετικά συγκροτημένος κομμουνιστής.
Ακόμα και αυτοί που δεν συμμερίζονται τις απόψεις του, σέβονται τις ικανότητές του και το ήθος του.Ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε απολυθεί από τον Ριζοσπάστη -με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ- επειδή διαφώνησε με τις απολύσεις των συναδέλφων του και είχε αρνηθεί να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Δηλαδή, ο Νίκος Μπογιόπουλος απολύθηκε επειδή τήρησε την επίσημη θέση του ΚΚΕ «Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση».
Επίσης, ο Νίκος Μπογιόπουλος απολύθηκε από τον Ριζοσπάστη, αν και είχε παραιτηθεί του μισθού του -ο οποίος επέστρεφε στο ΚΚΕ- και προσέφερε, επί μήνες, εθελοντικά και κομμουνιστικά.
Ήθελα να επισημάνω την απουσία του Νίκου Μπογιόπουλου από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, μετά από 11 χρόνια.
Όχι για να κατηγορήσω το ΚΚΕ -είναι άλλωστε το κόμμα που ψήφιζα επί χρόνια- αλλά για να πω πως το ΚΚΕ δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται των υπηρεσιών, ανθρώπων όπως ο Νίκος Μπογιόπουλος.
Δεν ξέρω τι συνέβη και η μεγάλη ευκαιρία που δόθηκε στο λαϊκό κίνημα για ανατροπή -μετά την χρεοκοπία της χώρας- οδήγησε το ΚΚΕ στη συρρίκνωση και οδηγεί τώρα στην κυβέρνηση, ως ελπίδα για τον λαό, τον ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε τον κοροϊδεύαμε.
Ούτε είναι η ώρα να το μάθω. Τώρα είναι ώρα ενότητας για την Αριστερά.
Καλή επιτυχία στο ΚΚΕ στις εκλογές.
(Το ανωτέρω κείμενο αναφέρεται στην ηγεσία του ΚΚΕ και όχι στον κόσμο του ΚΚΕ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger