Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Κρουαζιέρα: Προβληματισμός για το 2015

Κρουαζιέρα: Προβληματισμός για το 2015

Έντονος προβληματισμός υπάρχει για την πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2015.
Οι επαΐοντες δεν είναι αισιόδοξοι και επισημαίνουν ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων η κίνηση θα είναι ίδια  με το 2014.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τουριστικών πρακτόρων, οι προκρατήσεις για κρουαζιερόπλοια αυτή την εποχή είναι λιγότερες σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.  Πιο συγκεκριμένα, για τον Πειραιά ανέρχονται στις 700 έναντι 850 το 2014.
Βέβαια δεν αποκλείουν να υπάρξει μια αύξηση κατά 5% στον αριθμό επιβατών κρουαζιέρας σε όλα τα λιμάνια της χώρας αφού  θα καταπλεύσουν περισσότερα κρουαζιερόπλοια τρίτης γενιάς με μεταφορική ικανότητα  3.000 έως 6.000 επιβατών ενώ παράλληλα θα αυξηθούν οι νέοι προορισμοί  η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Κως, η Σύμη, η Μήλος, η Καβάλα και ο Βόλος.
«Λόγω της αναταραχής που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής η κρουαζιέρα θα είναι ριγμένη. Οι εταιρείες αλλάζουν δρομολόγια ή ακυρώνουν πολλά για τα 2015. Και αυτό θα επηρεάσει και την Ελλάδα.»
Οι γνώστες επισημαίνουν ότι  όλο το θέμα της κρουαζιέρας κινείται γύρω ένα άξονα με 1,8 έως δύο εκατομμύρια αφιξο-αναχωρήσεις.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, τα συνολικά ετήσια έσοδα από την κρουαζιέρα  θα μπορούσαν να εκτιναχθούν έως το 2016  στα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι μόλις 600 εκατομμυρίων που είναι σήμερα και στη δημιουργία έως και 30 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας έως το 2016.


newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου