Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY
Πως χρωματίζουμε τα ποτά

Πως χρωματίζουμε τα ποτά

Χρωματισμός των ποτών

Ο χρωματισμός των ποτών είναι αναγκαιότατος για εκείνον που θα κατασκευάσει ποτά και για αυτό καταγράφουμε λεπτομερώς τα διάφορα χρώματα και τούς τρόπους της κατασκευής αυτών.

Φτιάχνοντας έπιπλα από παλέτες

Έπιπλα από παλέτες
Της Χριστίνας Τσερβελή
Η Μαρία Μπατσιούδη από τη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ότι πενία τέχνας κατεργάζεται: Από την ανεργία στην κατασκευή επίπλων από παλέτες και στη συγγραφή ενός πρωτότυπου βιβλίου-οδηγού για επίδοξους παλετοποιούς.
Στην Ελλάδα της κρίσης νέοι άνθρωποι, με όπλο την ελπίδα και την φαντασία, καταφέρνουν να δημιουργήσουν και να βρουν δρόμους διαφυγής και επιβίωσης.

Σε καθεστώς πτώχευσης η Χ. Κ. Τεγόπουλος

Στην κρίση των αρμοδίων αρχών το τι μέλλει γενέσθαι με τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας»
Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε  Χ. Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δεν εκδίδεται από την Χ. Κ. Τεγόπουλος αλλά από την «Τρίτη όψη» του δικηγόρου Χ. Οικονομόπουλου, στην οποία έχει παραχωρηθεί ο τίτλος.

Η πτώχευση κηρύχθηκε με την υπ' αριθμόν 621/2014 απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 30/5/2014 κι αναρτήθηκε σήμερα...

Σε καθεστώς πτώχευσης η Χ. Κ. Τεγόπουλος

Στην κρίση των αρμοδίων αρχών το τι μέλλει γενέσθαι με τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας»
Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε  Χ. Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δεν εκδίδεται από την Χ. Κ. Τεγόπουλος αλλά από την «Τρίτη όψη» του δικηγόρου Χ. Οικονομόπουλου, στην οποία έχει παραχωρηθεί ο τίτλος.

Η πτώχευση κηρύχθηκε με την υπ' αριθμόν 621/2014 απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 30/5/2014 κι αναρτήθηκε σήμερα...

Σκόπελος μονο ο ∆ημοτικός Σύμβουλος Καραγκιόζος Ιωάννης έδωσε λευκή ψήφο στην άγονη γραμμή Σκοπέλου – Λουτρακίου

Σποράδες Υπέρ της Σκιάθου και της Αλοννήσου η HuffingtonPost


Υπέρ της Σκιάθου και της Αλοννήσου η HuffingtonPostΑνάμεσα σε λίστα των καλύτερων νησιών της Ελλάδας
Σκιάθο και Αλόννησο προτείνει στους τουρίστες η αμερικανική ιστοσελίδα Huffington Post, σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε η Jenna Rak στις 26 Μαΐου.
Η αρθρογράφος προτείνει το νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, για όσους θέλουν να χαλαρώσουν. Συγκεκριμένα, τονίζει την εκπληκτική ακτογραμμή του νησιού με τις πάνω από 60 παραλίες, προτρέποντας τους τουρίστες να συνδυάσουν την παραλία με ένα ποτήρι ούζο. Επίσης, τους προτείνει να περιηγηθούν στα στενά και παραδοσιακά δρομάκια με τα παλιά αρχοντικά των οικισμών και της πόλης της Σκιάθου.
Το νησί της Αλοννήσου, το οποίο είναι διάσημο για τη monachus-monachus, προτείνεται για οικογενειακές διακοπές. Το παρουσιάζει ιδανικό για τους λάτρεις της υπαίθρου που αρέσκονται σε βόλτες μέσα σε δάση, σε ελαιώνες και σε περιβόλια. Επίσης, τονίζει τη σημασία της ύπαρξης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει και να δει άγρια ζώα, όπως σπάνια θαλασσοπούλια, δελφίνια και τη μεσογειακή φώκια.
Στο άρθρο τονίζεται η πληθώρα των ελληνικών νησιών τα οποία είναι πάνω από 6.000.

Προστασία του δάσους στο «Μαντράκι» Σκιάθου

ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΑΝΤΡΑΚΙ

Με νερό σε βαρέλια, που είχαν ξεβράσει τα κύματα…


Σαν μέτρο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης πυρκαγιάς, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» τοποθέτησαν για τρίτη συνεχή χρονιά στη δασική περιοχή Μαντράκι 21 «καλλωπισμένα» βαρέλια με νερό.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα βαρέλια συνέλλεξαν οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον, «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή 2012, 2013 και 2014» και τα οποία είχαν ξεβράσει τα χειμωνιάτικα κύματα στις βόρειες παραλίες.

Παρέμβαση- αναφορά Μαρίνας Χρυσοβελώνη στον Υπουργό ΠΕΚΑ Επιβάρυνση αγροτών με γραφειοκρατικό κόστος Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή επιστολή του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Κομήτσα σχετικά με τα σημεία υδροληψίας στο υπό σύσταση Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας.
Στην αναφορά της η βουλευτής τονίζει: «Σας αποστέλλω την επιστολή του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Δημάρχου Κιλελέρ, σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει στους κόλπους των αγροτών σε ολόκληρη τη Θεσσαλία εξαιτίας της διαδικασίας που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο σας για την εγγραφή των σημείων υδροληψίας στο υπό σύσταση Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) καθώς και την ανανέωση των αδειών χρήσης νερού του συνόλου των αρδευτών.
Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του εν λόγω προέδρου, προκειμένου να δοθεί άμεσα παράταση, τουλάχιστον έως το τέλος του 2014, στην ως άνω διαδικασία έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν με γραφειοκρατικό κόστος οι αγρότες».

Βελανιό - Σκόπελος (Velanio beach - Skopelos)


Ανακοινώθηκαν οι τιμές εισητηρίου από Μαντούδι για Σκόπελο και Σκιάθο Αδικαιολόγητα ψηλές για 1,5 ωρα ταξίδι!!

Η ίδια εταιρεία από Πειραιά για Αίγινα που είναι 1 ώρα και 15 λεπτά χρεώνει 7 Ευρώ τον επιβάτη και 18 Ευρώ το αυτοκίνητο. Κανονικό κλέψιμο το εξτρά τέταρτο

Η σύνδεση από το λιμάνι Μαντουδίου προς τις Σποράδες

Με την αύξηση των μεταφορικών κοστών η σύνδεση του Λιμανιού Μαντουδίου με τις Σποράδες γίνεται μια πολύ ανταγωνιστική πρόταση. Οι θαλάσσιες μεταφορές διέπονται από τις διατάξεις του ν. 2932/01, ο οποίος ενσωματώνει τον Κοινοτικό Κανονισμό 3577/92. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η δρομολόγηση πλοίων είναι ελεύθερη. Οι πλοιοκτήτες με βάση τη δική τους ελεύθερη επιχειρηματική πρωτοβουλία, αποφασίζουν πού θα δρομολογήσουν πλοίο. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον δρομολόγησης πλοίων από Μαντούδι προς Βόρειες Σποράδες, το υπουργείο Ναυτιλίας θα το δρομολογήσει. Είναι ευθύνη των δήμων Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας και Σποράδων να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον των επιχειρηματιών να αξιοποιήσουν αυτά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το λιμάνι Μαντουδίου.

Τους δικάζουν επειδή δε νοίκιασαν την παραλία!!

 Όποιος δεν εμπορευματοποιεί το δικαίωμα πρόσβασης στις παραλίες, υπονομεύει το success story και πρέπει να δικαστεί !!

Σήμερα  Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, δικάζονται τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι για υποθέσεις που εκκρεμούν πριν από το 2010 όταν ακόμα το νησί αποτελούνταν από 3 δήμους.

Ειδικότερα ο Φανούρης Καρούτσος (τότε Δήμαρχος Ραχών) δικάζεται μετά από μήνυση της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου, επειδή άφησε...
ελεύθερη την παραλία και δεν την ενοικίασε (!). Δικάζεται για διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου.

Δελτίο Τύπου με δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για Νίκη Βόλου«Η Νίκη Βόλου μετά από 48 χρόνια ανέβηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία. Ένας αγώνας που πέρασε μέσα από 40 κύματα και ταυτίστηκε με τον αγώνα του λαού της Νέας Ιωνίας για ένα καλύτερο αύριο. Νέα Ιωνία σημαίνει χαμόγελο, αλληλεγγύη, αγώνας για καλύτερη ζωή, μια καλή κουβέντα για όλον τον κόσμο. Νέα Ιωνία σημαίνει Νίκη, προσφυγιά, Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας. Χθες, η καρδιά του κόσμου της Νέας Ιώνιας χτυπούσε στον χαρμόσυνο ρυθμό της καμπάνας του ναού, που γιόρταζε μαζί του τη νίκη της ομάδας! Η ψυχή της Νίκης είναι ο κόσμος της! Νέα Ιωνία σημαίνει αξιοπρέπεια, σημαίνει εντιμότητα, σημαίνει ήθος, σημαίνει ενότητα!! Σήμερα γιορτάζουμε, σήμερα κλαίμε από χαρά!
Χαιρετίζω τον φίλαθλο κόσμο της Νέας Ιωνίας, του Βόλου και της Μαγνησίας, με την υπέροχη συμμετοχή που έδειξε στο χθεσινό μεγάλο γεγονός, τους ποδοσφαιριστές, τη Διοίκηση της Νίκης Βόλου. Η νίκη αυτή θα πρέπει να αφιερωθεί στους μεγάλους παίκτες της Νίκης Βόλου, όπως ο Τάσος Μανιατάκης, Λευτέρης Καλλιοντζής που δεν ζουν ανάμεσά μας, και σε όλους εκείνους τους παίχτες της θρυλικής ομάδας που έπαιξε στην Α’ Εθνική κατηγορία τη δεκαετία του ‘60.
Η πόλη της Νέας Ιωνίας και η πόλη του Βόλου αποτελούν την ίδια ενότητα, που δεν θα πρέπει να αντιπαλεύουν μεταξύ τους, αλλά η μια να συμπληρώνει την άλλη μαζί με τις άλλες περιφερειακές ενότητες. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχηθώ και στην άλλη ομάδα της πόλης μας, τον Ολυμπιακό Βόλου, να πετύχει στο στόχο του και να ανέβει κι αυτός στην Α’ Εθνική κατηγορία. Και οι δυο ομάδες έχουν ιστορία και μπορούν να συμβιώσουν αθλητικά, κοινωνικά, μέσα στα πλαίσια του αθλητικού πολιτισμού. Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνει η όμορφη αυτή πόλη και ο υπέροχος κόσμος της. Ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι της κοινωνικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και είναι ένα μέσο για την περεταίρω βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων.»
Το Γραφείο Τύπου

Προσάραξε ιστιοφόρο στην Σκιάθο

Προσάραξε ιστιοφόρο στην Σκιάθο


Επιχείρηση αποκόλλησης ιστιοφόρου σκάφους στην Πούντα της Σκιάθου αυτή την ώρα. Το σκάφος είναι σημαίας Βελγίου και πάνω του βρίσκονται 3 επιβάτες καλά στην υγεία τους. Επί τόπου βρίσκεται περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και παραπλέοντα σκάφη.

Τρίτος ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Σκιάθο

Τρίτος ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος στη ΣκιάθοΣημείο εκκίνησης και τερματισμού το Μπούρτζι
Την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί στη Σκιάθο ο 3ος  Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος με την επωνυμία «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη» με τη συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Σκιάθου και της επιχείρησης Skiathos Mountain Bikes.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:30 από το Μπούρτζι στο Παλιό Λιμάνι της Σκιάθου το οποίο έχει ορισθεί ως σημείο συνάντησης για τους συμμετέχοντες και θα βρίσκεται η γραμματεία. Οι εγγραφές για τις συμμετοχές θα γίνουν την ίδια μέρα στη γραμματεία και, συγκεκριμένα, από τις 10:00 έως τις 16:00 ενώ θα λαμβάνουν και τον αριθμό της συμμετοχής τους.

Από το λιμεναρχείο Σκιάθου Σύλληψη δύο παράνομων μεταναστών

Σύλληψη δύο παράνομων μεταναστώνΑπό το λιμεναρχείο Σκιάθου
Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Σκιάθου το βράδυ της Παρασκευής δύο παράνομοι μετανάστες.
Συγκεκριμένα, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Υ/Γ στη Σκιάθο από τον Αγιο Κωνσταντίνο, προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου συνέλαβε δύο παράνομους μετανάστες οι οποίοι επέδειξαν πλαστά διαβατήρια καθώς τα κατείχαν με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου.

Ο πρώην της Ρούλας «καίει» τον Γιάννο!

Στον αέρα τινάζει τους ισχυρισμούς του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του για την προέλευση του 1,3 εκατ. ευρώ που βρέθηκε με τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ o Θόδωρος Ουσταμπασίδης, πρώην σύζυγος της Ρούλας Κουράκου.
Στις καταθέσεις του ενώπιον των δικαστικών Αρχών, που αποκαλύπτει η Realnews, όχι μόνο δηλώνει άγνοια για το χρονικό διάστημα έως το 2010 σχετικά με την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού στην τράπεζα HSBC, αλλά κάνει λόγο και για ποσά λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία...

Άγρα Πελατών στην Σκόπελο


Καταγγελίες έρχονται στο Σκόπελος νιους της τελευταίες μέρες για μεγάλο πρόβλημα με τα καμάκια εμείς έχουμε τα όνομα από τα αρπαχτικά άλλα τσιμουδιά ακόμη ......

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

                                                    
Κύριε Υπουργέ,
    Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται μετ΄ επιτάσεως ότι το Υπουργείο σας προσανατολίζεται στην υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Σκοπέλου και του Λιμενικού Σταθμού Γλώσσας. Αν προχωρήσετε στην υποβάθμιση, αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για το νησί και τις όποιες προοπτικές του. Ταυτόχρονα, θα επηρεαστεί άμεσα και ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου, αφού θα αναγκάζεται να αναφέρεται σε Λιμεναρχείο που βρίσκεται αρκετά μακριά από τη Σκόπελο, με αποτέλεσμα τον πλημμελή έλεγχο του θαλάσσιου πάρκου της. Επιπλέον, όπως γνωρίζετε, η λιμενική παρουσία στη Σκόπελο αφορά σε τρία λιμάνια (Σκόπελος, Αγνώντας, Γλώσσα) και τυχόν υποβάθμιση θα δυσχεράνει σε σημαντικό βαθμό την εποπτεία και θα επηρεάσει αρνητικά την ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αλλά και των προσεγγίσεων των τουριστικών σκαφών και των υδροπλάνων που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο νησί.

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες ιπτάμενου δελφινιού

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες ιπτάμενου δελφινιού


Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ-Υ/Γ F/D 29 Ν.Π. 10232, στο Αγκίστρι.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου ότι κατά τη διάρκεια του απόπλου από τον λιμένα Μεγαλοχωρίου Αγκιστρίου με προορισμό τον λιμένα Αίγινας και Πειραιά, παρουσιάσθηκε αδυναμία ανταπόκρισης κίνησης άξονα της αριστερής κύριας μηχανής. Οι επιβάτες του Ε/Γ-Υ/Γ F/D 29 αποβιβάστηκαν με ασφάλεια ενώ οι επιβάτες που ανέμεναν στο λιμένα, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο δρομολόγιο.

Ανακοινώθηκαν οι τιμές Μαντούδι-Σποράδες απο την ΑΝΕΣ

ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΣΚΙΑΘΟ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΤΩΡΑ Η ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ: ΟΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ - ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ - ΚΟΣΤΟΣ
 ΟΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ 145ΧΛΜ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΟΝΟ ΣΕ 1,5 ΩΡΑ
ΕΠΙΒΑΤΗΣ: 18€
IX έως 3,70μ.: 40€
ΙΧ από 3,71μ: 55€

http://mantoudi.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html 

Ακόμη κι η Ακρόπολη γερνάει. Η Ελλη Στάη, ποτέ!

Τα αποτελέσματα όσων μας έμαθε η ΤV - Η πρόσφατη γεύση τής σεζόν που κλείνει

Πάει κι αυτή η σεζόν, τη χάψαμε! Οπου να 'ναι κατεβάζει ρολά και τα κατεβάζει και υποχρεωτικά. Αρχίζει Μουντιάλ και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως όλοι και όλες γνωρίζουμε, αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Ως την ώρα που θα αρχίσουν οι παικταράδες να κλοτσάνε τη στρογγυλή θεά, ας κάνουμε κι εμείς ένα μίνι απολογισμό των τελευταίων εβδομάδων στη μικρή οθόνη. Κι ας θυμηθούμε όσας μας έμαθε η TV:
* Μια Ρούλα δεν φέρνει την Ανοιξη. Ούτε καν μια Ζέτα.
* Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν και τα πρωινάδικα. Από το συγχωρεμένο τον Ασλάνη που...

Κυανόλευκο πάρτι στο Βόλο για την είσοδο της Κυρίας στα μεγάλα σαλόνια (Videos + Photos)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου