Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΕΝΟΛ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ



«Σεμινάριο για επαγγελματίες του τουρισμού από την ΑΕΝΟΛ στο πλαίσιο διακρατικής συνεργασίας με τη Γαλλία»      

Σεμινάριο με θέμα: «Διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας στον τομέα του τουρισμού» θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ.  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.),  μέσω του προγράμματος Leader.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας με θέμα «Ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα αειφόρου τουρισμού σε αγροτικές περιοχές, μέσω διαδικασιών ποιότητας»  με την αντίστοιχη γαλλική ομάδα Gevaudan που δραστηριοποιείται στην περιοχή της ΛΟΖΕΡ .


Εισηγητές θα είναι ομάδα Γάλλων και Ελλήνων  εμπειρογνωμόνων  και θα  παρουσιάσουν  στους  επαγγελματίες του τουρισμού και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, την εμπειρία τους στις διαδικασίες ποιότητας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή τους, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση. 
Το σεμινάριο  καλούνται  να το παρακολουθήσουν όλοι οι επαγγελματίες του Νομού Λάρισας στον τομέα του τουρισμού καθώς και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Επισημαίνεται ότι η  γαλλική ομάδα διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή ενός πρότυπου Συστήματος Πιστοποίησης για τα αγροτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες του τουρισμού.  Αυτός είναι και ο στόχος της συνεργασίας αυτής, η μεταφορά της τεχνογνωσίας έτσι ώστε να εφαρμοστεί στην περιοχή μας και να δημιουργηθεί ένα  «Ειδικό Σήμα Ποιότητας Προϊόντων και Υπηρεσιών» για το νομό μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει τα εξής βήματα:
·         Πριν ένα χρόνο περίπου   μια ομάδα  αποτελούμενη από στελέχη της ΑΕΝΟΛ ,  της Περιφέρειας  και του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας  μετέβη στη Λοζέρ, όπου κι ενημερώθηκε για τις προδιαγραφές των πρότυπων σημάτων ποιότητας που εφαρμόζει η περιοχή τόσο σε προϊόντα όσο και σε υπηρεσίες, με σκοπό να μεταφερθεί η εμπειρία των ποιοτικών διαδικασιών και να εφαρμοστεί, και στην περιοχή μας, για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
·         Το Δεκέμβριο του 2013  στάλθηκε στην ΛΟΖΕΡ ένας συνεργάτης της ΑΕΝΟΛ ο οποίος και φιλοξενήθηκε από την γαλλική ομάδα ένα μήνα προκειμένου να εκπαιδευτεί –καταρτιστεί σε θέματα διαχείρισης τουρισμού & κρατήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger