Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πρόεδρος Μπούκουρα – Ψαριανού ή το Pulp Fiction ως κομεντί

Η χθεσινή παταγώδης αποτυχία της συγκυβέρνησης να συγκεντρώσει κατά την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου έναν αριθμό βουλευτών που θα της επέτρεπε να διατηρεί, αν όχι ελπίδες, τουλάχιστον το κλίμα υποτυπώδους αισιοδοξίας, έστω τρομπαρισμένο με νέες δόσεις φόβου, έχει προηγούμενο μόνο στα κινηματογραφικά χρονικά.

Είναι ισάξια, η αποτυχία αυτή, με την σκηνή από το Pulp Fiction του Κουέντιν Ταραντίνο, σε μια σκηνή του οποίου, κάποιος αδειάζει ένα ολόκληρο γεμιστήρα πυροβολώντας εξ επαφής τον Σάμιουελ Τζάκσον και δεν πετυχαίνει ούτε τον τοίχο πίσω του. Μετά από τόσον «βομβαρδισμό» η συγκυβέρνηση δεν πέτυχε ούτε... τον Μελά. Αν και, από τις δηλώσεις αυτού, καθίσται φανερό ότι είναι αδύνατο...
να τον πετύχει οιοσδήποτε σκοπευτής, κατά το λαϊκόν «δεν παίζεται με τίποτα».
Σε συνέχεια των διασκεδαστικών στιγμών που ζήσαμε, απολαμβάνοντας τα μούτρα των κυβερνώντων και των τεθλιμμένων σχολιαστών, κρεμασμένα σαν τσαντίλα φέρουσα ώριμο τουλομοτύρι, χολερικός φίλος, μου απέστειλε μήνυμα, το οποίο επέτεινε επί τα βελτίω την ιλαρότητα, η οποία τόσο μας είχε λείψει τα τελευταία χρόνια. Οπότε και το παραθέτω αυτούσιο, για να εντείνω την διασκεδαστική ανακούφιση, χαρακτηριστικό της οποίας ήταν και το σχόλιο του περιπτερά της γειτονιάς, ο οποίος απάντησε στην πρωινή μου καλημέρα με την φράση «καλημέρα δεν θα πει τίποτα, με τέτοια παπάρα που φάγανε για τον Πρόεδρο». Ούτε με την χθεσινή νίκη του Ηρακλή δεν χάρηκε τόσο.
Το μήνυμα του φίλου αυτούσιο:
Χαίρε
Ως γνωστόν οι εκλεκτοί "αντιπρόσωποι του Εθνους" Μπούκουρας και Αλεξόπουλος ΔΕΝ προσήλθαν στη Βουλή.
Ο Μπούκουρας, ο γνωστός κλαψιάρης, είναι εις την στενήν, αλλά επειδή αναμένει να αποφυλακιστεί από ώρα σε ώρα, αρνήθηκε να πάει με την κλούβα και προτίμησε να μαζέψει τα πράγματα του, ώστε, όταν έρθει η ώρα της "ξεμπούκας" να είναι έτοιμος και, μετά, να πάει με ένα κίτρινο ταξί στη Βουλή και όχι με το μπλέ βαν που έχει διχτυωτά στα παράθυρα.
Ασε που σκέφτηκε ό,τι αν πάει με τους άλλους και ψηφίσει ΔΗΜΑΣ, θα βγεί από την κλούβα "μπλέ μαρέν", καθόσον ο Κασιδιάρης δείχνει να έχει βαρύ χέρι.
Ο,τι και οι δυό είναι έτοιμοι να ψηφίσουν είναι προφανές.
Και έτσι είναι ενδεχόμενο να έχουμε Πρόεδρο του Μπούκουρα-Αλεξόπουλου, όπως παλιά, η Δεξιά, αποκαλούσε σχετλιαστικά το Σύνταγμα του 1952, Σύνταγμα Χαμδή- Καραμαούνα.
Ήταν δε, ο Χαμδή, πομάκος βουλευτής Ροδόπης (και προπολεμικά), ο μόνος βουλευτής του πάλαι ποτέ ενδόξου Λαϊκού κόμματος, ο οποίος εκλέχθηκε στις εκλογές του 1951 μαζί με τον "ηγέτη" του κόμματος Κων/νο Τσαλδάρη. (Τους τα είχε πάρει τα σώβρακα ο Ελληνικός Συναγερμός του Παπάγου).
Ο δε Καραμαούνας (προπολεμικός φιλελεύθερος βουλευτής Θεσσαλονίκης) το ‘51 εκλεχθηκε συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ.
(Η οδός Καραμαούνα είναι στην πλατέα Σκρά, η πάνω μεριά της ταβέρνας).
Η απορία μου είναι η εξής: Αφού όπως είπε ο Βαγ. Βενιζέλος κατάφεραν να πείσουν βουλευτές της αριστεράς (???!!!!!#$%^#&) να ψηφίσουν ΔΗΜΑ (λες να εννοεί τον Ψαριανό και τον Λυκούδη που απ΄το καλοκαίρι λέγαν οτι θα ψηφίσουν όποιον τους φέρουν), αυτοί οι βουλευτές πως θα το πάρουν να ψηφίζουν "στην ίδια κάλπη"  με τον Μπούκουρα(???)
Του Απόστολου Λυκεσά από alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger