Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Δημοπρατείται η ανάπλαση της πλατείας και της παιδικής χαράς στην Αγ. Τριάδα Σκιάθου


Την έγκριση για το έργο προϋπολογισμού 302.708 ευρώ έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

ΣΚΙΑΘΟΣ
Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πλατείας και παιδικής χαράς Αγ. Τριάδας Δήμου Σκιάθου», προϋπολογισμού 302.708,45 €, (με ΦΠΑ).
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Αξιοποιούμε πόρους του ΕΣΠΑ, αναβαθμίζουμε τις υποδομές των νησιών της Θεσσαλίας, στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Με την υλοποίηση του έργου αυτού επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει τόσο ομαδικές δραστηριότητες όσο και δραστηριότητες αναψυχής, συμβάλλοντας στην άθληση και κοινωνικοποίηση των χρηστών του, αλλά και στη στήριξη ανάπτυξης των παιδιών».
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης της Πλατείας και της Παιδικής Χαράς στην συνοικία «Αγ.Τριάδα» εντός των ορίων του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σκιάθου και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού τους. Ο χώρος της πλατείας, εντός της οποίας βρίσκεται ο Ι.Ν Αγίας Τριάδας, έχει συνολική επιφάνεια 659,27 τμ και στην παρούσα φάση η επιφάνεια του είναι πλήρως καλυμμένη από άσφαλτο, πλην ενός δενδροφυτεμένου τμήματος στα δυτικά του χώρου, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ως χώρος άναρχης στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο χώρος της Παιδικής Χαράς έχει συνολική επιφάνεια 1.067,62, τμ, είναι ατάκτως δενδροφυτεμένος, ενώ στην σημερινή του μορφή περιέχει πεπαλαιωμένα και μη λειτουργικά όργανα άθλησης και αναψυχής των παιδιών. Οι επεμβάσεις στον εν λόγω χώρο, στόχο έχουν την αναβάθμιση των τμημάτων των δύο (2) κοινοχρήστων χώρων (Πλατεία-Παιδική Χαρά) και την ενοποίηση τους, μέσω της πλακόστρωσης του τμήματος του δρόμου χαμηλής κυκλοφορίας που παρεμβάλλεται μεταξύ των δύο, με συνέπεια την δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου συνάθροισης και αναψυχής.
Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ Κύριος και Φορέας Λειτουργίας ο Δήμος Σκιάθου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ).
http://magnesianews.gr/magnisia/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger