Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Eπίσχεση εργασίας στο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

agios_georgios_ventouris_

H Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με την επίσχεση εργασίας του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».
«Σε επίσχεση εργασίας προχώρησε το πλήρωμα του καταστρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» από σήμερα 22/12/2014 με σκοπό την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους μισθών που ανέρχονται στους έως και 6 μήνες.

Σε παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ τόσο στις υπηρεσίες του ΥΝΑ όσο και στον πλοιοκτήτη του πλοίου, τους επισημάνθηκαν οι σοβαρές ευθύνες τους για το γεγονός ότι έως και τώρα παρά τις επανειλημμένες μας παρεμβάσεις δεν έχουν πράξει τα δέοντα που αφορούν τα δικαιώματα των ναυτεργατών για την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών του συνόλου του πληρώματος.
Σημειώνουμε ότι έως και σήμερα στο πλοίο για την συντριπτική πλειοψηφία του πληρώματος δεν παρέχεται τροφοδοσία.
Παίρνοντας υπόψη ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει δεσμευθεί επανειλημμένα για την καταβολή των μισθών χωρίς να τηρήσει τις υποσχέσεις της αλλά και το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές του ΥΝΑ κατά τρόπο απαράδεκτο αδρανούν και αδιαφορούν για την καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας και της ΣΣΕ γίνεται φανερό ότι τόσο η ΠΕΝΕΝ όσο και το πλήρωμα θα αναλάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προκειμένου να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Ναυτεργατών.
Υπογραμμίζουμε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει καταβάλει ούτε το Δώρο Χριστουγέννων.
Καλούμε για άλλη μια φορά τον ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτη και την ιεραρχία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του ΥΝΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το σοβαρότατο κρούσμα της ουσιαστικής εγκατάλειψης που έχει βρεθεί εδώ και μήνες το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».
Καλούμε επίσης τις εισαγγελικές αρχές να επέμβουν και να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τον νόμο που με ωμό τρόπο παραβιάζεται με ευθύνη της πλοιοκτησίας και των εποπτικών αρχών του ΥΝΑ.
Η ηγεσία της ΠΝΟ θα αντιληφθεί άραγε τον ρόλο της ή θα συνεχίσει να βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο;
Σε κάθε περίπτωση συνιστά ντροπή και αίσχος η στάση όλων των παραπάνω φορέων για το φαινόμενο εγκατάλειψης των Ναυτικών του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά και κάτω από τα γραφεία της ΠΝΟ.
Υ.Γ: Στα 20 άτομα που υπογράφουν την επίσχεση της ΠΕΝΕΝ από το πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» το οφειλόμενο ποσόν ανέρχεται στα 250.000 ευρώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger