Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Έφυγε" η θρυλική φωνή της ροκ και των blues, Joe Cocker (vid)

"Έφυγε" η θρυλική φωνή της ροκ και των blues, Joe  Cocker (vid)
Έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων, ο Joe  Cocker, θρυλική φωνή της ροκ και των blues, νικημένος από την επάρατη νόσο.
Tην ανακοίνωση έκανε ο μάνατζέρ του Barrie Marshall, ο οποίος πρόσθεσε πως πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια στον χώρο της μουσικής και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.   Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Κολοράντο.


Ο Joe  Cocker.  Άγγλος μουσικός της ροκ και του μπλουζ, συνθέτης, στιχουργός και ηθοποιός γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1944 στο Σέφιλντ της Βρετανίας. Εργάστηκε αρχικά ως υδραυλικός, μέχρι που ανακαλύφθηκε ξαφνικά στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Γούντστοκ για την ερμηνεία του στο τραγούδι With a Little Help From My Friends των Μπιτλς.

Εχει υπογράψει 40 προσωπικούς δίσκους και έχει κάνει δεκάδες παγκόσμιες περιοδείες στην καριέρα του.   Το 1983 βραβεύθηκε με Grammy για το τραγούδι «Up Where We Belong»και το 2007 έλαβε τιμητικό βραβείο OBE για την πολυετή συνεισφορά του στη μουσική.

Τα τραγούδια που έκαναν διάσημη την βραχνή φωνή του ήταν τα You are So BeautifulSummer in the City, και φυσικά το Unchain My Heart, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του και από τα τραγούδια που ακούστηκαν όσο λίγα στην Ελλάδα, και το You can leave your hat on από την ταινία 9 1/2 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger