Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Βγάζουν τον Μπούκουρα έξω, για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας!

Της Αντωνίας Ξυνού

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την τελευταία απόρριψη του αιτήματος του κατηγορούμενου βουλευτή Στ. Μπούκουρα να αποφυλακιστεί, η αρμόδια εισαγγελέα προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η εισαγγελική λειτουργός κ.Στεφανάτου, ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του Στ. Μπούκουρα, ο οποίος κατηγορείται για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, ο ανεξάρτητος - πλέον- βουλευτής να πρέπει ναβγει από τις φυλακές Ναυπλίου, εφόσον καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ και εφόσον του οριστεί ο όρος της απαγόρευσης  εξόδου από τη χώρα.

Ένας από τους λόγους, που φαίνεται πως έπαιξαν ρόλο στην κρίση της εισαγγελέως, είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- ηαποστασιοποίησή του από το ναζιστικό μόρφωμα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι αντίστοιχη πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών είχε καταθέσει τον Ιούλιο και η εισαγγελέας Αικ. Ψύρη, χωρίς όμως να γίνει αποδεχτή.
Παράλληλα, η κ. Σταφανάτου ζήτησε ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουίου την παράταση της προσωρινής κράτησης των κατηγορούμενων βουλευτών της Χ.Α. Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενη, απορρίπτοντας το αίτημά τους για αντικατάσταση της προφυλάκισής τους με περιοριστικούς όρους.
Σχόλιο Α.Α.: Ο Μπούκουρας, μάλλον δεν τους πίστευε, και απαίτησε την απελευθέρωση του πριν την τελική ψηφοφορία για να τους δώσει το κουκί.....Καμία ντροπή από την κυβέρνηση, που θέλουν να βγάλουν πρόεδρο με χρυσαυγίτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger