Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σποράδες Δέματα αλληλεγγύης στη Σκιάθο


Διανεμήθηκαν 76 συνολικά πακέτα τροφίμων και 42 δωροεπιταγές σε απόρους
Συλλογικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αναπτύσσονται στη Σκιάθο με πρωτοβουλία των τοπικών Συλλόγων και τη συντονιστική συνδρομή του Δήμου. Στο πλαίσιο της παραπάνω δραστηριότητας, διανεμήθηκαν 76 πακέτα αλληλεγγύης και 42 δωροεπιταγές των 50 ευρώ, προκειμένου να γεμίσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των άπορων οικογενειών του νησιού, με όλα τα αναγκαία.

Οι Σύλλογοι του νησιού δραστηριοποιήθηκαν για μια ακόμη χρονιά και υλοποίησαν συντονισμένα την παραπάνω δραστηριότητα, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Παράλληλα, διανεμήθηκαν 90 γαλοπούλες, τις οποίες προσέφερε επιφανής Σκιαθίτης επιχειρηματίας.
Στην παραπάνω συντονισμένη δράση συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Γονέων 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου, Γονέων 3ου Νηπιαγωγείου, Γονέων 1ου Δημοτικού, Γονέων 2ου Δημοτικού, Γονέων Γυμνασίου, Γονέων Λυκείου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», Σύλλογος Γυναικών, Σώμα Ελλήνων Οδηγών, Διεθνής Ενωση Γυναικών, Πολιτιστικός Σύλλογος «Δύο Αλέξανδροι», Γυμναστικός Σύλλογος και Ενωση Μικρασιατών Σκιάθου.
Ο Δήμος Σκιάθου υποστήριξε, όπως προαναφέρθηκε, την προσπάθεια, ενώ ο κάθε σύλλογος ανέλαβε να συνεισφέρει με ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να διανεμηθούν οι δωροεπιταγές στους άπορους κατοίκους του νησιού. Την ίδια στιγμή, τοποθετήθηκαν καλάθια αλληλεγγύης σε μάρκετ του νησιού, προκειμένου να δημιουργηθούν τα πακέτα αλληλεγγύης.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Γιαννίτσης, υπογραμμίζει ότι «πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε μια δημοτική επιτροπή, η οποία θα είναι αρμόδια για την κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη.
Παράλληλος στόχος και επιδίωξή μας είναι να καταστεί δυνατή η πρόσληψη μιας κοινωνικής λειτουργού, η οποία θα αναλάβει να καταγράψει τα προβλήματα και να καταρτίσει τις λίστες με τα ονόματα όσων έχουν ανάγκη».
Στόχος της δημοτικής αρχής Σκιάθου είναι η περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού τομέα και στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται δράσεις και πρωτοβουλίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger