Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το Βερολίνο αδειάζει τον "τρομοκράτη" Σαμαρά. "Οι δημοκρατικές εκλογές σε μία χώρα δεν αποτελούν κίνδυνο"

Την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης ότι οι δημοκρατικές εκλογές σε μια χώρα δεν αποτελούν κίνδυνο, μετέφερε με δηλώσεις του, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Απαντώντας σε ερώτηση του Mega για το κατά πόσο το Βερολίνο θεωρεί ότι συνιστούν κίνδυνο για την ευρωζώνη πιθανές πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, ο Στ. Ζάιμπερτ απάντησε ότι είναι βασική πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης πως οι δημοκρατικές εκλογές σε μια χώρα δεν αποτελούν κίνδυνο.
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι δεν είναι υπεύθυνος να κάνει σχόλιο επ' αυτού.
Την περασμένη εβδομάδα, κυβερνητικές πηγές δήλωναν ότι το Βερολίνο παραμένει ψύχραιμο ακόμη και απέναντι στο ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές και να έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πιστεύουν ότι το κόμμα θα τηρήσει μετριοπαθή στάση, ανεξάρτητα με το τί λέει τώρα.
Επιπλέον, όπως μετέδωσε το Mega, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε στέλνει σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο το αίτημα για τη δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, το οποίο και αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη, κατά την τελευταία-πριν τα Χριστούγεννα-ολομέλεια της γερμανικής βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger