Υλικά:
Χυμός από 10 λεμόνια
Ίση ποσότητα ζάχαρης (δηλ. όσα ποτήρια βγεί ο χυμός, τόσα ποτήρια ζάχαρη να βάλετε)
Ίση ποσότητα νερού
2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
λεπτές φέτες λεμονιού και κλωνάρια δυόσμου ή μέντα για το σερβίρισμα
Χυμός από 10 λεμόνια
Ίση ποσότητα ζάχαρης (δηλ. όσα ποτήρια βγεί ο χυμός, τόσα ποτήρια ζάχαρη να βάλετε)
Ίση ποσότητα νερού
2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
λεπτές φέτες λεμονιού και κλωνάρια δυόσμου ή μέντα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, για 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός και ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σουρώνουμε τον χυμό από τα λεμόνια και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθεί. Μεταφέρουμε το σιρόπι στο μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο. (αν δεν είναι αποστειρωμένο).
Για το σερβίρισμα, βάζουμε περίπου 2 δάχτυλα σιρόπι και νερό μέχρι επάνω, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, ώστε να γίνει ενιαίο το μίγμα. Προσθέτουμε τις φετούλες λεμονιού και το δυόσμο ή μέντα
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, για 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός και ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σουρώνουμε τον χυμό από τα λεμόνια και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθεί. Μεταφέρουμε το σιρόπι στο μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο. (αν δεν είναι αποστειρωμένο).
Για το σερβίρισμα, βάζουμε περίπου 2 δάχτυλα σιρόπι και νερό μέχρι επάνω, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, ώστε να γίνει ενιαίο το μίγμα. Προσθέτουμε τις φετούλες λεμονιού και το δυόσμο ή μέντα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου