Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σποράδες Στο δίκτυο υγιών πόλεων η Σκιάθος


Στο δίκτυο υγιών πόλεων η ΣκιάθοςΤο Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή σχετικού αιτήματος
Αίτημα εγγραφής στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας θα υποβάλει ο Δήμος Σκιάθου, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Δημήτρη Πρεβεζάνου. Η εισήγηση του δημάρχου έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προχθεσινή συνεδρίαση και θα επιδιωχθεί, κατά συνέπεια, η ένταξη του Δήμου Σκιάθου, στο παραπάνω δίκτυο.
Το συγκεκριμένο δίκτυο αναπτύσσει δυναμικά την παρουσία του από το 2005, συνδράμοντας ουσιαστικά τους Δήμους που είναι μέλη του, σε προγράμματα ενημέρωσης και προληπτικής ιατρικής σε όλη τη χώρα. Παράλληλα έχει υιοθετήσει το καινοτόμο πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ., το οποίο φέρνοντας την Υγεία στο κέντρο της πολιτικής, του σχεδιασμού και της λήψης αποφάσεων των πόλεων, ανέπτυξε πολιτικές και δράσεις που άπτονται όλων των τομέων της ζωής και της λειτουργίας μιας πόλης.

 Στη χώρα μας, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας είναι ένα δυναμικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο Δίκτυο που σήμερα αριθμεί 155 Δήμους μέλη με σκοπό να εφαρμόσουν όλοι δράσεις και προγράμματα για την υγεία καλά σχεδιασμένα, που θα αντέχουν στο χρόνο και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα, σύμφωνα και με τα κριτήρια του Π.Ο.Υ.
Ουσιαστικός στόχος είναι οι Δήμοι που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο δίκτυο, να αποκτήσουν την ανάλογη τεχνογνωσία και να υιοθετήσουν ένα τρόπο λειτουργίας, σχεδιασμού και καλών πρακτικών, ώστε να αναδειχθούν πρωτοπόροι στη διαφύλαξη της υγείας και της ποιότητας ζωής του πληθυσμού τους.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger