Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αντιμετωπίστε τον πονόλαιμο εναλλακτικά

94128E61B59A045EC4E35E5F9A5DA203.jpg
  Το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι μάλλον μας περιτριγυρίζει κάποια ίωση ή γρίπη είναι ο πονόλαιμος. «Πάλι με γδέρνει ο λαιμός μου» είναι η συνηθέστερη έκφραση που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των ασθενών κυρίως τους χειμερινούς μήνες για να περιγράψουν το μέγεθος του προβλήματος. Πάντως ανεξάρτητα από την αιτία, όταν ο λαιμός πονά άπαντες θέλουν άμεσα να ανακουφισθούν.
Ο γιατρός Jeffrey Linder, του νοσοκομείου Brigham and Women’s Hospital, στη Βοστόνη δίνει πολύτιμες συμβουλές για να αντιμετωπίστε εναλλακτικά τον πονόλαιμο.

Κάντε γαργάρες
Έρευνες ανακάλυψαν ότι οι γαργάρες αρκετές φορές την ημέρα με ζεστό αλατόνερο μπορούν να μειώσουν το οίδημα στο λαιμό και να χαλαρώσουν τις βλέννες βοηθώντας να αποβληθούν οι παράγοντες ερεθισμού ή τα βακτήρια.
«Ναι» στα ζεστά ροφήματα
Εκτός από την αντισηπτική δράση που έχουν (πχ τσάι, ή φασκόμηλο, ή χαμομήλι) τα ζεστά αφεψήματα ενυδατώνουν την περιοχή του λαιμού, προκαλούν υπεραιμία και κατά συνέπεια λειτουργούν σαν …αναλγητικά αφού περιορίζουν τον πόνο.
Οι ειδικοί μάλιστα συστήνουν οι ασθενείς να πίνουν ένα ζεστό ποτήρι γάλα προσθέτοντας μέλι. Παράλληλα επιβάλλεται να καταναλώνονται φρέσκοι χυμοί πορτοκαλάδας, αφού η βιταμίνη C είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος κατά του κρυολογήματος.
Μείνετε στο κρεβάτι
Ο ειδικός συστήνει ξεκούραση για την καταπολέμηση της λοίμωξης που προκάλεσε τον πονόλαιμο. Εξάλλου η επαρκής ξεκούραση θα βοηθήσει τουλάχιστον την καταπολέμηση του ιού για πιο γρήγορη ανάρρωση.
Φάτε κοτόσουπα
Ένα παλιό σπιτικό γιατροσόφι για κρυολογήματα, η κοτόσουπα, μπορεί να βοηθήσει και στην ανακούφιση του πονόλαιμου. Το νάτριο στη σούπα μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ωραία η αίσθηση της κατάποσης.
Η σούπα έχει επιπλέον όφελος όταν είστε άρρωστος. Η κατανάλωση φαγητού μπορεί να είναι οδυνηρή και δύσκολη με πρησμένο λαιμό, επομένως η τροφή σε υγρή μορφή θα εξασφαλίσει ότι λαμβάνετε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται για την καταπολέμηση της λοίμωξη

Μην παραλείψετε τις καραμέλες

Καραμέλες και παστίλιες δεν έχουν κάποια θεραπευτική δράση, αλλά βοηθούν το λαιμό να «μαλακώσει» και έτσι ανακουφίζουν προσωρινά από τον πόνο.
Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να ενημερώνετε το θεράποντα ιατρό σας όταν οι ενοχλήσεις δεν υποχωρούν.
Πηγή: Iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger