Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σποράδες Δωρεά φαρμακευτικού υλικού


Δωρεά φαρμακευτικού υλικούΑπό το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου
Φάρμακα που καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών δωρίθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος». Η δωρεά εξασφαλίστηκε από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, με τη μεσολάβηση του μέλους του Συλλόγου, Αριστέας Δερβένη. Με αφορμή την αναζήτηση της δωρεάς είχε γίνει καταγραφή των αναγκών σε σκευάσματα με τη βοήθεια της εργαζόμενης στο Κέντρο Υγείας, της διατροφολόγου Σταματίνας Χονδρονικολή.
Ο ίδιος Σύλλογος, με διακριτικότητα και ευαισθησία, αναλαμβάνει, στο μεταξύ, ποικίλες δράσεις υποστήριξης αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας. Με πρωτοβουλία και τη μεσολάβηση του Συλλόγου, τον Οκτώβριο του 2012 προτάθηκε στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών η ένταξη των άπορων οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί η Ενωση. Από το 2013 επιτεύχθηκε η ένταξη 52 οικογενειών, οι οποίες λαμβάνουν ένα μηνιαίο δέμα βάρους 35 κιλών μελετημένο να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί περισσότεροι από 35 τόνοι τροφίμων στις άπορες οικογένειες

Εχοντας υπόψη την πολύχρονη εταιρική κοινωνική δράση της «Hellenic Seaways», τα μέλη του Συλλόγου απέστειλαν αίτημα προς την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2012, με σκοπό τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για τη μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για λόγους υγείας. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα με αποτέλεσμα «πάνω από 100 συμπολίτες μας να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα δωρεάν εισιτήρια. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα μέτρο που συμβάλλει στην προσπάθειά μας για την υποστήριξη των άπορων οικογενειών, και το οποίο επετεύχθη χάρη στην ανταπόκριση της «HellenicSeaways» αλλά και της σημαντικής μεσολάβησης των ιδιοκτητών του τοπικού πρακτορείου κ.κ. Νικολάου και Ανδριτσόπουλου» υπογραμμίζουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».
Παράλληλα, ανάλογο αίτημα απέστειλε πρόσφατα ο Σύλλογος και στην εταιρεία «Aegean Air». Η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά, αλλά έως τώρα δεν έχει χρειαστεί η διάθεση εισιτηρίων. Τις ημέρες των εορτών, τέλος, (Χριστούγεννα και Πάσχα) ο Σύλλογος «Η Σκιάθος», με διακριτικότητα και ευαισθησία, ενισχύει αδύναμα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger