Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ανησυχούν οι γονείς στη Γλώσσα

Ανησυχούν οι γονείς στη Γλώσσα Εντονότατο προβληματισμό δημιουργεί στους γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου, η λειτουργία του σχολείου ως τετραθέσιου, παρά το γεγονός ότι είναι εξαθέσιο οργανικά.
Στην επιστολή διαμαρτυρίας που συνέταξε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ίδιου Δημοτικού Σχολείου, κοινοποιώντας την σε όλους τους αρμόδιους φορείς, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Εντονότερο όπως φαίνεται πρόκειται να γίνει το πρόβλημα που προκύπτει από τη συνένωση των σχολικών τάξεων που εφαρμόζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το τελευταίο διάστημα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου Γλώσσας».

Συγκεκριμένα «πριν από δύο χρόνια, το σχολείο μας λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, από εξαθέσιο ως πενταθέσιο με την δικαιολογία του μικρού αριθμού μαθητών που φοιτούν σε αυτό παρόλο που ο αριθμός αυτός δεν έχει αλλάξει σημαντικά εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό σήμαινε τη συνένωση της Τρίτης με την Τετάρτη τάξη, την κατάργηση της 2ης ξένης γλώσσας και την επιβάρυνση του Διευθυντή με επιπλέον διδακτικές ώρες» όπως αναφέρουν οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας «ότι το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως 4θέσιο. Δηλαδή θα συνενωθεί και η Πέμπτη με την Έκτη τάξη».
Με την παραπάνω επιστολή, οι συντάκτες της απευθύνονται σε κάθε αρμόδια αρχή, υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε ως εκπρόσωποι των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας, να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός αυτό. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται κατά πολύ το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μιας απομακρυσμένης περιοχής όπου το Δημόσιο Σχολείο είναι ο μοναδικός πυρήνας μόρφωσης τους».
Η πράξη αυτή «γυρίζει τη Δημόσια Παιδεία του τόπου μας πολλά χρόνια πριν, τότε που το σχολείο λειτουργούσε με ελάχιστους εκπαιδευτικούς και πολλά παιδιά. Το αποτέλεσμα ήταν να σπουδάζουν και να προοδεύουν μόνο οι μαθητές πλούσιων οικογενειών οι οποίοι μπορούσαν να μετακομίζουν σε περιοχές με καλύτερα σχολεία ή να δαπανούν χρήματα σε ιδιαίτερα φροντιστηριακά μαθήματα» επισημαίνουν οι γονείς των μαθητών του σχολείου Γλώσσας.
Κοινή θέση είναι ότι «η Δημόσια Παιδεία είναι Δικαίωμα όλων. Επιτέλους ας σκεφτούμε έγκαιρα το κακό που θα διαπραχθεί στοιβάζοντας τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες, υποχρεώνοντάς τα να διδαχθούν ύλη που δεν είναι κατάλληλη για τη δική τους ηλικία αλλά και στερώντας από αυτά άλλα ειδικά μαθήματα, όπως 2η ξένη γλώσσα, μουσική, θέατρο, αθλητισμό, προνόμια που την ίδια στιγμή συνομήλικοί τους απολαμβάνουν σε άλλα σχολεία και φυσικά αυτά θα αποτελέσουν και εφόδια για τη μετέπειτα πορεία τους όπου θα βγουν στην αναζήτηση εργασίας».
Όλα τα παραπάνω προκαλούν στους γονείς εντονότατο προβληματισμό και ζητούν από κάθε αρμόδιο «να επανεξετάσει άμεσα το ζήτημα και να λειτουργήσει το σχολείο ως εξαθέσιο, καλύπτοντας τα οργανικά κενά που έχουν προκύψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger