Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μ. Χρυσοβελώνη: Το ΠΑΣΟΚ απαγορεύει ακόμα και την συζήτηση για την κατάργηση των εξωφρενικών διοδίων στη ΠΑΘΕ. Η διαπλοκή πανηγυρίζει

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΘΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μ. Χρυσοβελώνη: Το ΠΑΣΟΚ απαγορεύει ακόμα και την συζήτηση για την κατάργηση των εξωφρενικών διοδίων στη ΠΑΘΕ. Η διαπλοκή πανηγυρίζει

«Μετά από την σημερινή εξοργιστική παρέμβαση του προεδρεύοντος κ. Δριβελέγκα μου αφαιρέθηκε ο λόγος, την ώρα που προσπαθούσα να στηρίξω εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τροπολογία μου, η οποία αφορούσε την κατάργηση του άδικου συστήματος επιβολής διοδίων στην ΠΑΘΕ.
Ο αυτόκλητος υπερασπιστής του κ. Χρυσοχοϊδη κ. Δριβελέγκας δεν ήταν προφανώς αρκετός, γι’αυτό και έσπευσε να τον βοηθήσει ο κ. Τριαντάφυλλος -επίσης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ο οποίος μου επιτέθηκε υπερασπιζόμενος την πολιτική της Συγκυβέρνησης για τα διόδια.
Υπενθυμίζω πως την περασμένη Τρίτη στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε –περιέργως με περηφάνια- πως μέσα στους τελευταίους μήνες έδωσε 400 εκατομμύρια ευρώ στους εργολάβους - παραχωρησιούχους για «να ξαναξεκινήσουν τα έργα στους αυτοκινητόδρομους».
Το γιατί είναι επιτυχία να πληρώνουμε 400 εκατομμύρια ευρώ –από λεφτά που κατά τα άλλα η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν έχει- σε εργολάβους που εκμεταλλεύονται οικονομικά εδώ και χρόνια τα ίδια ημιτελή έργα, μόνο ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ το γνωρίζει τόσο καλά για να το διαφημίζει με τέτοια θέρμη!
Είπε επίσης ο αρμόδιος υπουργός πως τα έσοδα από τα διόδια στην Κεντρική Ελλάδα αυξήθηκαν μέσα στο 2014 κατά 20%! Δηλαδή μιλάμε για πρόσθετα χρήματα που εισπράττουν οι εργολάβοι από τους οδηγούς, πέραν των 400 εκατομμυρίων της κρατικής επιχορήγησης που ήδη ενθυλάκωσαν.
Μετά τα παραπάνω δεν απορώ καθόλου γιατί το ΠΑΣΟΚ δια των εκπροσώπων του εμπόδισε σήμερα στη Βουλή κάθε συζήτηση για τα διόδια…
Εδώ λοιπόν που έχουν φτάσει τα πράγματα, όλοι οι βουλευτές Θεσσαλίας οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πέρα από κόμματα, πέρα από προσωπικές επιδιώξεις και πολιτικές σκοπιμότητες. Γιατί όλοι μας οφείλουμε να λογοδοτούμε στους πολίτες. Όχι στους εργολάβους και στους διαφόρους εκπροσώπους της διαπλοκής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger