Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το Άγιον Όρος αποχαιρετά τον γέροντα Μωϋσή (ΦΩΤΟ)

Το Άγιον Όρος αποχαιρετά τον γέροντα Μωϋσή (ΦΩΤΟ)
Του Λάμπρου Μέτσικα
Το "ύστατο" χαίρε στο μακαριστό γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη είπαν σήμερα φίλοι Αρχιερείς και μοναχοί της Αγιορείτικης Πολιτείας.
Συγκίνηση και δέος στο τελευταίο αντίο του μακαριστού γέροντα που έχει συγκλονίσει χιλιάδες λαού και κλήρου που τον γνώριζαν.Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο στο Κυριακό της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος - Κουτλουμουσίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων, παρουσία του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Στέφανου Χιλανδαρινού, των Καθηγούμενων των Ιερών Μονών, αλλά και του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστου Κασμίρογλου που όπως δήλωσε χθες στο ''Αγιορείτικο Βήμα'' για τον γέροντα Μωυσή, ήταν ένας πνευματκός άρχοντας που έχει σημαδέψει τη σύχγρονη ιστορία του Αγίου Ορους.

"Ήταν ένας ακούραστος εργάτης του Θεού και του Ευαγγελίου και όσα χαρίσματα του χάρισε ο Θεός τα χρησιμοποίησε για να δοξάζει Εκείνον. Μέχρι τώρα το βλέμμα σου ηταν στραμμένο στον ουρανό, τώρα από εκεί να θυμάσαι τους φίλους σου Αρχιερείς, Καθηγουμένους, τον υποτακτικό σου και την αγαπημένη σου Καστοριά, η οποία πάντα θα σε θυμάται και θα σε τιμά’", ανέφερε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος παραβρέθηκε στη εξόδιο ακολουθία συμπροσευχόμενος με τους Εδέσσης κ. Ιωήλ, Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Δράμας κ. Παύλο, και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα.

Οι Βατοπαιδινή αδελφότητα υποδέχτηκε  τη σορό του γέροντα Μωυσή στον  αρνασά της μονής
(Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την peptousia.gr)
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ με τους πατέρες της Μονής Βατοπεδίου τέλεσαν Τρισάγιο στη μνήμη του γέροντα.
Ο Μητροπολίτης Καστορίας βαθύτατα συγκινημένος, ο οποίος έναν ολόκληρο σχεδόν χρόνο διηκόνισε και αυτός και οι ιερείς του τον μακαριστό γέροντα Μωυσή. 
ST10.jpg
ST2.jpg
ST3.jpg
ST4.jpg
ST5.jpg
ST6.jpg
ST7.jpg
ST8.jpg

ST9.jpg
STT11.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger