Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Γερμανοί δημοσιογράφοι στα νησιά των Βορείων Σποράδων,

Στο μεταξύ η ιστοσελίδα των Αυστριακών αερογραμμών εκθειάζει την περιοχή μας
Στο επίκεντρο του τουριστικού και δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τα οποία θα επισκεφτούν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, γνωστοί ρεπόρτερς από το εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, εξάλλου, υπάρχει ανανεωμένη διαδικτυακή παρουσία Ελληνικών προορισμών, μεταξύ των οποίων η Σκιάθος και ο Βόλος, στην ιστοσελίδα της Austrian Airlines. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η φιλικότερη και ουσιαστικότερη προσέγγιση των δυνητικών επισκεπτών της χώρας μας και η πληρέστερη ως και συνεχής παρουσία των προορισμών στην ιστοσελίδα της εταιρίας, η οποία έχει ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα, γεγονός το οποίο συνεπάγεται αύξηση της τουριστικής κίνησης από Γερμανία στο μέλλον.
Οι δημοσιογράφοι Aliki Nassoufis και Sascha Rettig θα πραγματοποιήσουν ταξίδι εξοικείωσης στις Σποράδες κατά το χρονικό διάστημα 25 Απριλίου έως 5 Μαΐου, με σκοπό την συγγραφή
ταξιδιωτικών ρεπορτάζ, τα οποία θα δημοσιευτούν σε διάφορες ημερήσιες γερμανικές εφημερίδες, με τις οποίες συνεργάζονται. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τη δημοσίευση των συγκεκριμένων ρεπορτάζ οι εφημερίδες: DiePresse (Αυστρίας), PassauerNeuePresse, Mitteldeutsche Zeitung και Südkurier, οι οποίες είναι ευρείας κυκλοφορίας.
Οι τομείς ενδιαφερόντων ανά περιοχή είναι διαφορετικοί και περιλαμβάνουν ποικίλα πεδία δράσης. Στη Σκιάθο συγκεκριμένα, οι δύο δημοσιογράφοι θα περιηγηθούν σε περιπατητικές διαδρομές και κοσμοπολίτικα στέκια, στη Σκόπελο θα πραγματοποιήσουν περιήγηση στις ακτές δια θαλάσσης με καΐκι και στην Αλόννησο θα πραγματοποιήσουν εκδρομές στο θαλάσσιο πάρκο και περιπατητικές διαδρομές.
Σε όλα τα νησιά οι δημοσιογράφοι επιθυμούν να γνωρίσουν τις τοπικές κουζίνες, να συζητήσουν με ντόπιους, να προβάλουν τη δουλειά τους και τις ιδιαιτερότητές τους. Για το σκοπό αυτό επιθυμούν επαφές με ενδιαφέροντες ανθρώπους, που έχουν να διηγηθούν μια ιδιαίτερη ιστορία, ασχολούνται με παραδοσιακές τέχνες, παίζουν ένα σπάνιο μουσικό όργανο κ.λπ..
Οι δύο δημοσιογράφοι πρόκειται να επισκεφτούν για πρώτη φορά τα νησιά και την αποστολή διοργάνωσε το γραφείο του ΕΟΤ στη Φρανκφούρτη. Η συγκεκριμένη επίσκεψη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων παράγοντες της Σκιάθου, στόχος είναι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από Γερμανία. Καθοριστικής σημασίας είναι, ως προς αυτό, η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με Μόναχο, η οποία θα λειτουργήσει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και ήδη κατά την περσινή χρονιά, προσήλκυσε 2.266 αφιχθέντες από τη Γερμανία. Οι προσδοκίες είναι ακόμη μεγαλύτερες για τη φετινή χρονιά, με δεδομένα και τα πολύ θετικά μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό, ενώ στο μεταξύ παράγοντες των νησιών πραγματοποιούν επαφές προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Ο Δήμος Σκιάθου, παράλληλα, συμμετείχε και φέτος με δικό του περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ και οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τουρ οπερέϊτορς από τη Γερμανία είναι πολύ ενθαρρυντικές για το μέλλον.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger