Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Συνάντηση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ.



Αλ. Μεϊκόπουλος: «Να διασφαλιστεί η ποιότητα σπουδών στην Πολυτεχνική Σχολή»
Συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παντελή Σκάγιαννη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, την Δευτέρα 7/4/2014.
Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πολυτεχνική Σχολή με κυριότερο αυτό της αύξησης του αριθμού των εισακτέων που υπονομεύει την ποιότητα της Εκπαίδευσης, αφού όχι μόνο υπάρχει πρόβλημα αιθουσών, αλλά το λιγοστό Διδακτικό Προσωπικό δεν επαρκεί για να ανταπεξέλθει σωστά στο διδακτικό του έργο.
Συζητήθηκε ακόμη η δραματική μείωση των πόρων των Πολυτεχνικών Σχολών και Πολυτεχνείων της χώρας, που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της δυνατότητας αγοράς υλικών για τη στελέχωση των εργαστηρίων, αλλά και τη συρρίκνωση των διεθνών επιστημονικών δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα τη χρηματοδότηση των Συνεδρίων ή την πρόσκληση ξένων ομιλητών. Τέλος, ενημέρωση έγινε και για τα κτιριακά προβλήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ., με κυριότερο το πρόβλημα της απαλλοτρίωσης του Οικοδομικού Τετραγώνου (ΟΤ) 1202 που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο των Δικτύων που χτίζεται τώρα.
Τόσο στην κοινωνία όσο και στην Βουλή, ο βουλευτής δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την ανάδειξη των προβλημάτων και τη διασφάλιση της ποιότητας σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ. που είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα για το υψηλό επίπεδό της. 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger