Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αγωνιούν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ~ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ

Αγωνιούν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ~ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑΚαλούνται να πληρώσουν εισφορές και στο ΤΕΒΕ άσχετα με την πρότερη ασφάλιση
Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει χιλιάδες ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας, καθώς καλούνται να εγγραφούν και στα μητρώα του ΤΕΒΕ, άσχετα αν μέχρι σήμερα ήταν ασφαλισμένοι είτε στο ΙΚΑ είτε στον ΟΓΑ, εφόσον έχουν άνω των πέντε δωματίων.
Η σχετική ειδοποίηση, την οποία έχουν λάβει αρκετοί ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, εντείνει τον προβληματισμό και την αγωνία για το αύριο, με δεδομένες και τις μέχρι τώρα κρατήσεις ενόψει Πάσχα, οι οποίες χαρακτηρίζονται χαμηλές, σε γενικές γραμμές, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Νίκος Κλειτσογιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Ν. Μαγνησίας «οι μέχρι τώρα κρατήσεις στα καταλύματά μας είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με πέρυσι και θα είμαι ικανοποιημένος αν στα ορεινά σημεία το ποσοστό πληρότητας φτάσει κατά μέσο όρο στο 40%, με εξαίρεση περιοχές όπως η Τσαγκαράδα, η Μακρινίτσα, η Πορταριά και άλλες, όπου εμφανίζεται πληρότητα από 50-60%». Ο ίδιος εκτιμά ότι στις παραλιακές περιοχές, ειδικότερα, οι κρατήσεις του Πάσχα θα είναι επίσης μειωμένες, σύμφωνα, τουλάχιστον, με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Στο μεταξύ, η αγωνία και ο προβληματισμός των επαγγελματιών εντείνεται λόγω της υποχρεωτικής εισφοράς και στο ΤΕΒΕ, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον επιβάρυνση σε δύσκολες, από κάθε άποψη, εποχές. Ηδη ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας από τα 400 περίπου μέλη του Συλλόγου, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Κλειτσογιάννης «πολλά από τα μέλη που δεν ήταν γραμμένα στο βιβλίο μητρώου του ΟΓΑ, καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά εισφορές από το 2012».
Το συγκεκριμένο γεγονός προβληματίζει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι πρακτικά αδύνατο να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Κλειτσογιάννης «με τις αναδουλειές που υπάρχουν, αρκετοί θα αναγκαστούν να κλείσουν». Οπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξηγήσουμε στους αρμόδιους ότι δεν είναι δυνατό ένας επαγγελματίας, ο οποίος είναι ασφαλισμένος είτε στο ΟΓΑ είτε στο ΙΚΑ, να πληρώσει αναγκαστικά εισφορές και στο ΤΕΒΕ».
Την ίδια στιγμή, ο κ. Κλειτσογιάννης λαμβάνει τηλεφωνήματα και από άλλες περιοχές, καθώς είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων διαμερισμάτων Θεσσαλίας και Βορείων Σποράδων.
Αν εφαρμοστεί η παραπάνω εγκύκλιος «πολλοί θα έρθουν σε οικονομικό αδιέξοδο γιατί ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας, οι πληρότητες είναι μικρές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια κι αν αφαιρέσουμε πανελλαδικά τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την μισή Σκιάθο, που έχουν, πιθανόν, μεγαλύτερες πληρότητες, όλοι οι άλλοι είμαστε με χαμηλές πληρότητες που δεν αγγίζουν τις 60 μέρες το χρόνο» καταλήγει ο κ. Κλειτσογιάννης, τονίζοντας ότι η κίνηση είναι περιορισμένη, παρά το γεγονός ότι οι τιμές στα τουριστικά καταλύματα είναι πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με παλαιότερες χρονιές.                                                            
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger