Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Όχι σε δημοπρασία για ομπρελοκαθίσματα – καντίνες στις ακτές λόγω αποκλεισμού των μη εχόντων πολιτών


ομπρέλες
Τη διαφωνία τους στις δημοπρασίες για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων και καντινών σε ακτές του Δήμου Βόλου εξέφρασαν οι μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, λόγω αποκλεισμού των μη εχόντων πολιτών από συγκεκριμένες ακτές και το θέμα ψηφίστηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας.
Στη συζήτηση του θέματος λήψη απόφασης παραχώρησης με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, κατόπιν δημοπρασίας και για τοποθέτηση τροχήλατου (αυτοκινούμενο ή μη) αναψυκτηρίου/τροχήλατης (αυτοκινούμενης ή μη) καντίνας, κατόπιν δημοπρασίας, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς δήλωσε ότι από τη διαδικασία θα εξαιρεθεί, το πρώτο λιμανάκι στον οικισμό Αγίου Στεφάνου, μετά από αίτημα των κατοίκων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο αντιδήμαρχος είπε ότι υπήρχαν περιοχές που ζήτησαν ομπρελοκαθίσματα, αλλά δεν υπάρχουν αποφάσεις Τοπικών Συμβουλίων, ενώ ο έλεγχος για την πυκνότητα τραπεζοκαθισμάτων από την Ελληνική Αστυνομία και από το Τμήμα Ελέγχου του Δήμου.
Αντίθετος σε μια τέτοια παραχώρηση δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Μωυσίδης, διότι δεν θα υπάρχει επαρκής πρόσβαση για τους πολίτες, ενώ ο σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή, ότι εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες παραχωρώντας ακτές για καντίνες 100 μ. από κατάστημα που μισθώνει ο Δήμος στο γήπεδο Ν. Αγχιάλου και 50μ. από κατάστημα, επίσης που μισθώνει ο Δήμος, στη θέση Λιμανάκι. «Προτίθεμαι να κάνω ενστάσεις ο νόμος ορίζει ότι οι καντίνες πρέπει να βρίσκονται στα 200 μ. από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος», δήλωσε ο Θεολ. Διαμαντένιας.
Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απόστολος Ριζόπουλος τάχθηκε κατά της τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων σε όλες τις παραλίες και εκχώρησης του αιγιαλού σε επιχειρήσεις, για να υπάρχει πρόσβαση των εργαζόμενων σε όλες τις παραλίες, όπως και ο σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας» Κώστας Κουκουβίνος.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Ηλίας Ξηρακιάς χαρακτήρισε απίστευτα όσα ακούστηκαν και τόνισε ότι υπάρχουν παραλίες για τις οποίες θα υπάρξει επαγγελματικό ενδιαφέρον. Κάθε χρόνο γίνεται κλήρωση ενδιαφέροντος, ανέφερε, ενώ οι όροι διακήρυξης γίνονται με κανόνες του τηρούνται και τα καταστήματα έχουν προτεραιότητα στην τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger