Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ζητούν αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ

Ζητούν αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ
Ζητούν αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ

Να επεκταθεί πέραν των 12.000 ευρώ το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, που προβλέπεται απ' τον νόμο 4254/2014, προκειμένου οι ασφαλισμένοι που οφείλουν στον ΟΑΕΕ εισφορές για τα έτη 2011, 2012 και 2013 να συνεχίσουν να ασφαλίζονται, ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Με βάση τον εν λόγω νόμο, ασφαλισμένοι που ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος στα παραπάνω έτη δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, δικαιούνται -οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών- "παροχές ασθένειας σε είδος" μέχρι 28.2.2015, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν το συγκεκριμένο διάστημα.
Κατά τον κ.Παπαδόπουλο, οι τροποποιήσεις που έγιναν στο νόμο είναι "ψίχουλα", ενώ το "πολύ χαμηλό" όριο των 12.000 ευρώ πρέπει να επιμηκυνθεί. "Η επιχειρηματικότητα καταρρέει και ως απάντηση εξαγγέλλονται μέτρα για τη μειοψηφία. Πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα πριν να είναι πολύ αργά», σημείωσε. Ζήτησε, τέλος, την αποποινικοποίηση των οφειλών των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger