Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

«ΟΡΤΣΑ ΤΑ ΠΑΝΙΑ»


«ΟΡΤΣΑ ΤΑ ΠΑΝΙΑ»

Του Θανάση Λαμπρόπουλου

«Όρτσα τα πανιά-Βιρα τις άγκυρες», και τα κατάλευκα κρουαζερορόπλοια της μοναδικής ελληνικής εταιρίας  Louis Cruises,βάζουν και για το 2014 «πλώρη» για ελληνικά νησιά αλλά και για την γειτονική Τουρκία. Με καπετάνιο τον Στάθη Ρωμαίο, και Hotel Manager τον εμπειρότατο στην πανάρχαια ελληνική φιλοξενία Παναγιώτη Μεγαλοοικονόμου το κρουαζερορόπλοιο Louis Olympia που πήρε το όνομα του από την γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, καθώς και από το όνομα της μητέρας του Μ.Αλεξάνδρου, ξανοίγεται στην ελληνικό αρχιπέλαγος αλλά και στις γειτονικές θάλασσες από τις 14 Μαρτίου, έχοντας όμως σαν στόχο να προσφέρει τα καλλίτερα της ελληνικής κρουαζιέρας σε όσους λάτρεις της θαλάσσιας περιήγησης το προτιμήσουν .Οι κρουαζιέρες του Olympia που το πλήρωμα του αποτελείται και από έλληνες ναυτικούς, θα έχουν διάρκεια τριών και τεσσάρων ημερών ,στην διάρκεια των οποίων οι επιβάτες του τα πλούσια εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, καθώς οι «σεφ» του αφενός διαθέτουν μακροχρόνια επαγγελματική καριέρα, Κι αφετέρου αγαπούν το καλό ελληνικό φαγητό. Έτσι οι επιβάτες του ΟLYMPIA σε κάθε γεύμα τους και στους πλούσιους «μπουφέδες» που στήνονται από την πρύμνη μέχρι και την πλώρη, αλλά και δίπλα στις πισίνες θα βρίσκουν γευστικό ελληνικό γιαούρτι, ευωδιαστό καφέ, ενώ στην μεγάλη και πολυτελή τραπεζαρία του οι έλληνες αλλά και ξένοι θαλαμηπόλοι-σερβιτοροι θα τους προσφέρουν από την πατροπαράδοτη ντοματοσαλατα μέχρι και τα τέλεια γκουρμε πιάτα. Και όλα αυτά υπό την αυστηρή και επαγγελματική επίβλεψη του Hotel Manager Παναγιώτη Μεγαλοοιοκονομου.Και όταν η νύχτα πέφτει στα σαλόνια και τα μπαρ του κρουαζερορόπλοιου τα καλά ελληνικά τραγούδια θα δίνουν και θα παίρνουν, ενώ σε πολλές από τις κρουαζιέρες την μαγεία των παραδοσιακών ελληνικών χορών θα επιδεικνύουν στους  επιβάτες τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων ,ενώ σε κάποιες άλλες περιηγήσεις οι διπλοπενιές του βιρτουόζου Θανάση Πολυκανδριωτη θα ξεσηκώνουν τους πάντες. Όμως λίγο πριν το ξεκίνημα του Louis Olympia θα έχει ανοίξει πανιά, το άλλο κρουαζερόπλοιο της εταιρίας του ελληνοκύπριου επιχειρηματία Κωστάκη Λοΐζου Louis Cristal που έχοντας στο «τιμόνι» του τον καπεταν Στάθη Γκούμα και Hotel Manager τον ελληνοκύπριο Γιαννάκη Ιωάννου θα πραγματοποιεί 3ημερες και 4ημερες περιηγήσεις στα ελληνικά νησιά Μύκονο, Σάμο, Μήλο, Σύρο, Κω, Σαντορίνη, αλλά και τα γειτονικά παράλια του Κουσαντασι, του Τσεσμε και του Μποντρουμ.








 Στη φωτογραφία αριστερά πάνω ο ύπαρχος του Louis Aura Νικόδημος Κανάρης και ο πλοίαρχος του ίδιου πλοίου Κώστας Γκριτζέλης.
Κάτω ο καπετάνιος του Louis Crystal Στάθης Γκούμας


Επίσης το ίδιο κρουαζερορόπλοιο που είναι ένα από τα καλλίτερα του κόσμου, θα πραγματοποιεί τόσο από το λιμάνι του Πειραιά όσο και από του Λαυρίου 7ημερες κρουαζιέρες που θα συμπεριλαμβάνουν τα ελληνικά νησιά Μύκονο, Σάμο, Μήλο, Σύρο, Κω, Ιο, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδο, Σύμη, Χίο, ενώ θα καταπλέει και στο Κουσαντασι(ελληνική ονομασία Έφεσος),στον Τσεσμε, και το Μποντρουμ. Όμως το Cristal με καπετάνιο τον Καπταν Στάθη Γκούμα στις 18 Απριλίου και στις 31 Οκτωβρίου θα αποπλεύσει από το Λαύριο για 7ημερες κρουαζιέρες που προορισμό θα έχουν την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κωνσταντινούπολη, το Δικέλλι, το Κουσαντασι, την Πάτμο, και την Σύρο, ενώ όλο τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιεί τα καθιερωμένα επταήμερα.
Για αυτό πάντες οι πιστοί της ελληνικής κρουαζιέρας φροντίστε να κλείσετε από τώρα μια από τις κρουαζιέρες τόσο του Louis Cristal,όσο και του Louis Olympia,τα οποία σημειωτέον έχουν περάσει από απανωτες επιθεωρήσεις έτσι ώστε να πληρούν όλα τα διεθνή στάνταρ ασφάλειας ναυσιπλοΐας, ενώ και οι ναυτικοί που αποτελούν τα πληρώματα τους  είναι άρτια εκπαιδευμένοι.
Όμως εκτός από τα δυο αυτά κρουαζερορόπλοια με πλοιάρχους τους Στάθη Ρωμαίο και Στάθη Γκούμα που σημειωτέον είναι από τις «παλιές καραβάνες» της ελληνικής κρουαζιέρας, ο Όμιλος του Κωστάκη Λοΐζου διαθέτει και ένα ακόμα κρουαζερορόπλοιο που με πλοίαρχο τον Καπεταν Κώστα Γκριτζελη είναι σχεδιασμένο μόνο για κοσμοπολίτικες κρουαζιέρες ,και την παροχή εκ μέρους του πληρώματος σουπερ άψογων υπηρεσιών, ενώ είναι ιδανικό για οικογενειακές θαλάσσιες περιηγήσεις, καθώς και για άτομα κάθε ηλικίας και απαιτήσεων.
Το Louis Aura διαθέτει 355 άρτια εξοπλισμένες καμπίνες με όλα τα υπερσύγχρονα κομφόρ, και φιλοξένει συνολικά 895 επιβάτες, ενώ τα μικρά αλλά πολυτελή μπαρ του σβήνουν τη δίψα και του πιο απαιτητικού «πότη». Όσο για τα πλούσια εδέσματα του, τόσο στους μπουφέδες όσο και στην τραπεζαρία του είναι βασισμένα μόνο στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι του να νοιώσουν την Μεσογειακή διατροφή. Στην γέφυρα του ο Καπταν Κώστας ,από τους παλιούς «κρουαζιέρας», αλλά και ο ύπαρχος Νικόδημος Κανάρης ,καθώς και οι υπόλοιποι αξιωματικοί δίνουν και τον εαυτόν τους αλλά και τις εμπειρίες τους ανά τους Ωκεανούς έτσι ώστε το ΑURA να πλέει με κάθε καιρό με πλήρη ασφάλεια.
Πάντως σύμφωνα με τον Εμπορικό διευθυντή πωλήσεων της Louis Cruises Πυθαγόρα Ναγο οι προορισμοί των κρουαζερορόπλοιων της μοναδικής ελληνικής εταιρίας θα «κόψουν την ανάσα» σε όσους τα προτιμήσουν αφού τους ταξιδεύουν στα ωραιότερα νησιά και στις παραλιακές πόλεις του Αιγαίου δηλ. από την θρυλική νυχτερινή ζωή της ασπροντυμένης χώρας της Μυκόνου, τις αρωματισμένες από πεύκο αύρες της Πάτμου, στις μαύρες αμμουδιές της ηφαιστειακής Σαντορίνης, στις αμμουδιές της μικροσκοπικής Ιου, το φαράγγι της Σαμαριάς, στο εσωτερικό της καταπράσινης ακριτικής Σάμου, ενώ απέναντι στην κλειστή αγορά του «Καπαλι Τσαρσι» της Κωνσταντινούπολης.
Αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κυριάκος Αναστασιάδης τονίζει ότι «το όραμα του Ομίλου αλλά και προσωπικά ο Κωστάκης Λοΐζου είναι να ξεπερνά όλες τις προσδοκίες των επιβατών των κρουαζερορόπλοιων  του, να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες μεγαλύτερης αξίας από το τίμημα που πληρώνουν, αλλά και να ενισχύσει τις στρατηγικές συνεργασίες του με τους εταίρους της θαλάσσιας κρουαζιέρας. Επίσης το υψηλόβαθμο στέλεχος της Louis Cruises επισημαίνει ότι τόσο οι ναυτικοί  των κρουαζερορόπλοιων όσο και οι υπάλληλοι των γραφείων έχουν πάθος για την δουλειά τους και με υπερηφάνεια δημιουργούν σε καθημερινή βάση αξία και ευκαιρίες προσφέροντας ταυτόχρονα στους επιβάτες –λάτρεις της κρουαζιέρας  ότι καλλίτερο διαθέτει η Ανατολική Μεσόγειος, και ειδικότερα η Ελλάδα.
 Η LOUIS CRUISES ξεκίνησε να πραγματοποιεί σύντομες θαλάσσιες περιηγήσεις από την Λεμεσό της Κύπρου σε διάφορους προορισμούς σε όλη την Μεσόγειο στις αρχές του 1970,και σήμερα είναι η μοναδική ελληνική εταιρία για τα ελληνικά νησιά και την Τουρκία με 3 κρουαζερορόπλοια, ενώ αλλά δυο πλοία της το Tomson Spirit και το Tomson Majesty είναι ναυλωμένα από την TUI ΑG ,κάτι που ασφαλώς έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση της εταιρίας στην διεθνή αγορά της κρουαζιέρας .
Και ενώ  εμείς ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ σε όλα τα κρουαζερορόπλοια της LOUIS Cruises ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Αναστασιάδης και ο Διευθυντής Πωλήσεων Πυθαγόρας Ναγος  της εταιρίας καλούν όλους τους λάτρεις και όχι μόνο της κρουαζιέρας να επιβιβαστούν στα πλοία και να επισκεφτούν θρυλικούς αρχαιολογικούς χώρους, να απολαύουν μουσική από έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές, να γευτούν νόστιμη ελληνική κουζίνα και να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά ελληνικά κρασιά, να ανασάνουν τα Αρώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας, και να ταξιδεύσουν στο παρελθόν χορεύοντας παραδοσιακους ελληνικους χωρους.
Και όλα αυτά με την λέξη ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger