Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αγωγές κατά του ΤΕΒΕ -ΟΑΕΕ

Αγωγές κατά του ΟΑΕΕΑμεσα ξεκινά η διαδικασία κατάθεσης αγωγών των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ κατά του ασφαλιστικού τους φορέα.
Από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα γραφεία της (24210 32780) προκειμένου να δηλώνουν τα στοιχεία τους, με στόχο να οργανωθεί ενημερωτική συνεδρίαση με νομικούς.
Σημειώνεται ότι η γνωμοδότηση που ετοιμάστηκε από τον Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ κ. Αντώνη Μανιτάκη και τον συνεργάτη του Λέκτορα Νομικής του ΑΠΘ κ. Καϊδατζή Ακρίτα, δικαιώνει τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ, κρίνοντας ότι ο αποκλεισμός τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω χρεών είναι αντισυνταγματικός.

«Αμεσα δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα προσφύγουν μαζικά στα Διοικητικά Δικαστήρια απαιτώντας την επιστροφή των εισφορών που αδίκως κατέβαλαν, την αφαίρεση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν τους παρείχε ο ΟΑΕΕ, την μείωση των εξωφρενικών επιτοκίων που μας έχει χρεώσει ο ΟΑΕΕ.
Στόχος κανενός φυσικά δεν είναι η κατάρρευση του Ταμείου μας. Αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πρέπει ο Υπουργός Εργασίας και η Τρόικα να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να παρανομούν με τόσο βάναυσο τρόπο εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΒΕΜ.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger