Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ για την χορήγηση «πλευσίμων»

Ανακοίνωση ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ για την χορήγηση «πλευσίμων»

Θετική εξέλιξη χρακτηρίζουν ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ τη ρύθμιση για επαναχορήγηση εφεξής πλευσίμων στους δικαιούχους του Λιμενικού. Πλην όμως στην ίδια ανακοίνωση εκφράζουν τη διαφωνία τους αφού δεν αντιμετωπίζονται οφειλόμενα προηγούμενων ετών, προκαλώντας ερωτηματικά για τη δημιουργία «τετελεσμένων».
Συγκεκριμένα ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει :
«Ενημερώνουμε τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι μία από τις λίγες θετικές ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο τελικό σχέδιο νόμου "Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις", που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, είναι αυτή της επαναχορήγησης εφεξής, των πλευσίμων στους δικαιούχους.
Σε κάθε περίπτωση, η επαναχορήγησή τους, θεωρείται θετική εξέλιξη και γι' αυτό εκφράζουμε ικανοποίηση. Ταυτόχρονα όμως δε μπορούμε παρά να διατυπώσουμε την διαφωνία και την δυσαρέσκειά μας, αφού δεν αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις τις πολιτείας για τα οφειλόμενα παρελθόντων ετών, προκαλώντας μας ερωτηματικά για δημιουργία "τετελεσμένων".
Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος καταβάλλοντας, κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσής του, έως την τελευταία στιγμή ψήφισής του. Από την πλευρά μας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε, για τους συναδέλφους μας, που υπηρετούν στα πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αποτελούν την κορωνίδα του επιχειρησιακού βραχίονα του Σώματος».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για ανάρτησε και ένα άρθρο για την επιδότηση ανεργιάς των ναυτικών.
Έχει πάει μέσα Μάρτη και ακόμα δεν έχουν δώσει το επίδομα του Φλεβάρη.
Η απάντησή τους ήταν οτι δεν μας έχουν στείλει χρήματα.Απο πληροφορίες εκ λιμεναρχείου Βόλου ακούστηκε οτι τα χρήματα θα δωθούν απο 20 Μάρτη και βλέπουμε???

Powered By Blogger