Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας σε συγκέντρωση την Παρασκευή 21Μαρτίου

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας σε συγκέντρωση την Παρασκευή 21Μαρτίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ


Η πραξικοπηματικού τύπου κυβερνητική αλλαγή στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα μίας ανελέητης διαμάχης ανάμεσα σε σπαρασσόμενες ομάδες της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας που λεηλατεί τη χώρα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Βαθύτερες αιτίες της κρίσης και των συγκρούσεων είναι οι δεκαετίες της φτώχειας, μαζί με το χτύπημα των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών από την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς.

Έτσι συγκρούστηκαν από τη μία πλευρά εθνικιστικές ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες με φασιστική ιδεολογία και ναζιστικές καταβολές που στηρίζονται και εξοπλίζονται από ΕΕ και ΗΠΑ που επιχειρούν την προσάρτηση εδαφών, κρατών και οικονομιών στο άρμα του ευρωπαϊκού και του αμερικάνικου κεφαλαίου αντίστοιχα. Από  την άλλη οι κρατικές δυνάμεις καταστολής του αυταρχικού καθεστώτος της προηγούμενης κυβέρνησης Γιανουκόβιτς που στηριζόταν από τη Ρωσία, η οποία θέλει να συντηρήσει με κάθε μέσο την πολιτική και οικονομική κυριαρχία του στην ευρύτερη περιοχή

Το πρώτο πραξικόπημα που οργάνωσε η ΕΕ με πρωταγωνιστές και αιχμή του δόρατος τη φασιστική ακροδεξιά και τους νεοναζί ρίχνει τις μάσκες και αποδεικνύει ότι η ΕΕ όχι μόνο δεν εγγυάται τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά πρωταγωνιστεί στην υπονόμευσή της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι το «κοινό σπίτι των λαών» αλλά ένας οργανισμός στην υπηρεσία του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, πρώρα και κύρια του Γερμανικού. Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου ουκρανικού καθεστώτος και η στάση των ΕΕ-ΗΠΑ δείχνουν πως μαζί με το χτύπημα των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του ουκρανικού λαού, δρομολογείται το δέσιμο της χώρας στα δεσμά του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ και των μνημονίων που επιβάλλει η ΕΕ.

Αποτελεί άμεσο καθήκον η μαχητική απάντηση για το σαμποτάρισμα των σχεδίων ΕΕ και ΗΠΑ για την ήττα της αστικής αντεπανάστασης που χτυπάει τους λαούς. Η εργατική τάξη και ο λαός στην Ελλάδα τσακισμένος μετά από 4 χρόνια μνημονίου μπορεί και επιβάλλεται με γνώμονα την διεθνιστική αλληλεγγύη και τον κοινό αντιφασιστικό αντιιμπεριαλιστικό αντικαπιταλιστικό αγώνα των λαών να δώσει μία ηχηρή απάντηση με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, την αποδυνάμωση της ΕΕ και τον κοινό διεθνιστικό ταξικό και ανατρεπτικό αγώνα για τον απεγκλωβισμό των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς ιμπεριαλιστικές ντιρεκτίβες.

Να συνδεθεί ο αντιφασιστικός αγώνας με τις εργατικές διεκδικήσεις απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα. Η συμμαχία ΕΕ - φασιστών αναδεικνύει τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της αντεργατικής εκστρατείας και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για δήθεν ανάπτυξη και πλεονάσματα πάνω σε μία ισοπεδωμένη εργατική τάξη χωρίς δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Λαγκάρντ που αναπολεί της τετραετία της ναζιστικής κατοχής και τα επιτεύγματά της, ούτε η απαγόρευση του κομμουνιστικού κόμματος Ουκρανίας την ώρα που τα επιτελεία του ΔΝΤ επισκέπτονταν την χώρα.

Το ελληνικό εργατικό κίνημα μπορεί και οφείλει να συνδεθεί με τα καλέσματα των εξεγερμένων στα Βαλκάνια για την κοινή πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστές και την βαρβαρότητα της ΕΕ, ενάντια στο εθνικισμό και το φασισμό και το σύστημα που τους γεννά, για να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων, να διεκδικήσουμε μία δημοκρατία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι και τον λαό στην εξουσία, για τον σοσιαλισμό στον 21ο αιώνα. Παλεύουμε επίσης ενάντια στην ελληνική προεδρία η οποία ξεδιάντροπα αναγνώρισε χωρίς αναστολές το νέο φασιστικό καθεστώς με την επίσκεψη Βενιζέλου.

Καλούμε όλες τι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς σεσυγκέντρωση και συλλαλητήριο την Παρασκευή 21/3 από τον Άγιο Νικόλαο στις 18:00!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger