Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Απεργία και συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας την Παρασκευή


καθηγητές
Απεργία και συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν, την ερχόμενη Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, για ένα ελεύθερο, δημοκρατικό, αχειραγώγητο, αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά αυτού του τόπου.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καθημερινά καταρρέουν οι αξίες της παιδείας και της εκπαίδευσης, την ελλιπέστατη χρηματοδότηση, με οικονομική και κοινωνική καταρράκωση του εκπαιδευτικού, κατάργηση πλήθους υποστηρκτικών δομών της εκπαίδευσης, υποβιβασμούς ή συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Επιπλέον βιώνουμε τις διαθεσιμότητες 2500 εκπαιδευτικών και σε λίγο παραπάνω από ένα μήνα θα γίνουμε μάρτυρες και των απολύσεών τους.
«Τονίζουμε ότι δεν ικανοποιούμαστε από ευκαιριακά και προσωρινά μέτρα τοποθέτησης κάποιων εκπαιδευτικών σε άλλες δομές εκτός της τυπικής εκπαίδευσης. Θέλουμε τα σχολειά και οι τομείς που καταργήθηκαν, οι τομείς που κοσμούσαν την ελληνική εκπαίδευση οι τομείς που στήριζαν την εθνική οικονομία να λειτουργήσουν ξανά, οι 20.000 μαθητές τους να επιστρέψουν στα θρανία και τα εργαστήριά τους, οι 2500 εκπαιδευτικοί να ξαναμπούν στις αίθουσες για να προσφέρουν στα παιδιά του ελληνικού λαού», επισημαίνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
Αναφορικά στη νέα λαίλαπα, το νέο δούρειο ίππο άλωσης του Δημόσιου Σχολείου που έχει το καλόηχο όνομα της «Αυτοαξιολόγησης», η ΕΛΜΕ απαντά ότι δε μπορεί να εμπιστευτεί το Δημόσιο Σχολείο σε μία κυβέρνηση που πριν λίγους μήνες έδιωξε 2500 εκπαιδευτικούς και 20000 μαθητές από τα σχολειά χωρίς καμία απολύτως αιτία ή έστω αιτιολόγηση.
Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν ένα ελεύθερο, δημοκρατικό, αχειραγώγητο, αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά αυτού του τόπου. Γι’ αυτό το λόγο απαιτούν να μην εφαρμοστεί καμία αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση, η όπως αλλιώς ονομαστεί η απόπειρα χειραγώγησης του εκπαιδευτικού. Ζητούν να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλες οι δομές εκπαίδευσης που καταργήθηκαν πρόσφατα και να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας στα σχολεία τους, την ανάκληση κάθε αντισυνταγματικού νομοθετήματος, κάθε νομοθετήματος που βλάπτει τον εκπαιδευτικό, το μαθητή, το γονέα και την άνευ όρων στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger