Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σκόπελος άντε κύριε Μιχελή να πάτε στο καλό .... Η παραπάνω απόφαση ήταν ομόφωνη Αναπροσαρμογή στα τιμολόγια νερού αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σκοπέλου κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, η οποία αναμένεται να κυμανθεί στο σύνολό της, σε ποσοστό 13,4% περίπου H απόφαση αυτή εγινε από 5 μελη ολοι απο την γλωσσα κανείς Σκοπελίτης στην απόφαση

Ακριβότερα τα τιμολόγια νερούΑναπροσαρμογή στα τιμολόγια νερού αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σκοπέλου κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, η οποία αναμένεται να κυμανθεί στο σύνολό της, σε ποσοστό 13,4% περίπου. Η παραπάνω απόφαση ήταν ομόφωνη και θα τεθεί προς έγκριση σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου, με την επισήμανση ότι είναι η μόνη δυνατή λύση για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της ΔΕΥΑΣ.
Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός, όπως ορίζει ο νόμος και να καταστεί βιώσιμη, κατ’ επέκταση, η επιχείρηση, ενώ όπως επισημάνθηκε, είναι
 ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
κατανοητές οι πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγω της κρίσης, αλλά πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα της ΔΕΥΑΣ, δεδομένου ότι έχουν ήδη συμπιεστεί κατά πολύ, τα έξοδά της.
            Συγκεκριμένα ο ετήσιος τζίρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης-Αποχέτευσης Σκοπέλου υπολογίζονται σε 800.000 ευρώ περίπου και εκτιμάται ότι πρέπει να φθάσει στο 1.100.000 ευρώ, προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός. Η προαναφερθείσα αύξηση δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί σε ένα χρόνο, τηρουμένων των αναλογιών και λαμβανομένης υπόψη της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που προκύπτει λόγω της κρίσης και γι’ αυτό το λόγο θα είναι σταδιακή.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, αναφέρει ότι «είναι ο μόνος τρόπος για να «ορθοποδήσει» η εταιρία, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει αυξήσεις από το 2007» προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι ειδικές ελαφρύνσεις ισχύουν για τέσσερις κατηγορίες καταναλωτών, ανάλογα με την κατανάλωση».
Αναλύοντας τα δεδομένα που θα ισχύσουν επί του πρακτέου, ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Σκοπέλου κ. Κεσμετζής, εξηγεί ότι «για τις καταναλώσεις μικρής κλίμακας μέχρι 30 κυβικά, η συνολική επιβάρυνση υπολογίζεται σε 7,36 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 0,60 ευρώ επιπλέον το μήνα, ενώ εκτιμάται ότι θα έχουμε αύξηση στα έσοδά μας σε ποσοστό 13,42 % εάν καταναλωθούν τα ίδια κυβικά νερού ως σύνολο, με την ίδια κατανομή». Όπως τονίζει παράλληλα ο ίδιος «η αύξηση γίνεται για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός και να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα. Επί της ουσίας θεωρώ ότι απαιτείται πολύ μεγαλύτερη αύξηση αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ αποφάνθηκε ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί ο στόχος σε μια χρονιά και γι’ αυτό θα γίνει σταδιακά, για να εξυγιανθεί η εταιρεία».
Επιπροσθέτως, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΣ παρουσίασε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα ετήσια έσοδα και έξοδα, επισημαίνοντας ότι έχει συμπιεστεί στο μέγιστο βαθμό το κόστος λειτουργίας. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ότι το 2013, οι δεκαοκτώ εργαζόμενοι στην επιχείρηση, κόστισαν τόσο, όσο είχαν κοστίσει οι έντεκα εργαζόμενοι του 2007. Στην απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Σκοπέλου σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι : « για να συνεχίσει η εταιρεία να παρέχει τις υπηρεσίες της στο παρόν επίπεδο αλλά και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της λειτουργίας των νέων υποδομών (Έλιος, Πάνορμος, Γλώσσα, Λιμνοδεξαμενή κ.ά.) πρέπει να ανεβάσει το επίπεδο των εσόδων της στο επίπεδο του 1 με 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να σταματήσει την προσπάθεια συμπίεσης του κόστους».
Παρόντα μέλη: 1. Μιχελής Γεώργιος του Ιωάννη, 2. Αναστασίου Ιωάννης του Αναστασίου, 3. Πρώιος Μιχα-
ήλ του Παναγιώτη, 4. Σπύρου Αλέξανδρος του Αναργύρου (αναπλ. μέλος), 5. Δένδης Σταμάτιος του Αλεξάν-
δρου (αναπλ. μέλος).
Απόντα μέλη: 1. Σκλάβος Γεώργιος του Ευσταθίου, 2. Σκλάβου Ελένη του Ιωάννη, 4. Σπανού Χρυσούλα του
Παναγιώτη.
Παρών και ο Γεν. Δ/ντής της επιχείρησης, Aντώνιος Kεσμετζής, ως εισηγητής και γραμματέας.
Ο Πρόεδρος, αφού διαπιστώνει την ύπαρξη απαρτίας, κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger