Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αντιδράσεις για τη κατάργηση του ΙΚΑ στη Σκόπελο



Μακρά συζήτηση και έντονο προβληματισμό προκάλεσε η πρόταση δημιουργίας Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στη Σκόπελο και κάλυψης των λειτουργικών του εξόδων από το Δήμο, εις αντικατάσταση του υπό κατάργηση παραρτήματος ΙΚΑ, η οποία τέθηκε στο επίκεντρο της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου.
Η συγκεκριμένη πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με την ήσσονα μειοψηφία να διατυπώνει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή της.

Την έντονη ανησυχία τους για τον σχεδιασμό που υλοποιείται από την πολιτεία εξέφρασαν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, ζητώντας την διατήρηση και ενίσχυση του παραρτήματος ΙΚΑ στο νησί. Ο επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Ραμαντάνης τάχθηκε κατά της πρότασης δημιουργίας γραφείου κοινωνικής ασφάλισης στο νησί, εις αντικατάσταση του παραρτήματος το οποίο καταργείται, κάνοντας λόγο για σαφή υποβάθμιση δομών και υπηρεσιών.
Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, υπογράμμισε ότι «είμαστε αντίθετοι στη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία έχει άμεσες επιπτώσεις στο νησί, διότι ουσιαστικά ο δήμος καλείται να παίξει το ρόλο μιας υπέρ συγκεντρωτικής διοίκησης, καλύπτοντας τα έξοδα του κράτους». Παράλληλα ο κ. Ραμαντάνης υπενθύμισε ότι η υποβάθμιση υπηρεσιών, έχει ως αποτέλεσμα την μετακίνηση των κατοίκων του νησιού στην χερσαία Μαγνησία για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, γεγονός που συνεπάγεται κόστος και ταλαιπωρία για τους συναλλασσόμενους.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, επεσήμανε ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση της πολιτείας η οποία θα εφαρμοστεί άμεσα και ως εκ τούτου, η μόνη εναλλακτική λύση είναι η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης από το Δήμο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο τοπικός πληθυσμός.
Υπέρ της ίδιας πρότασης τάχθηκε, εξάλλου, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρήστος Βασιλούδης, τονίζοντας από την πλευρά του ότι πρέπει να παραμείνει η συγκεκριμένη δομή στο νησί.
Μεταξύ των θεμάτων της ίδιας συνεδρίασης ήταν, εξάλλου, η έγκριση τριών έργων υποδομής, τα οποία έχουν ενταχθεί στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης νήσων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για την ανάπλαση της παιδικής χαράς στη Γλώσσα, την δημιουργία παιδικής χαράς στη Γλώσσα, καθώς και πολυχώρου πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, επίσης στην περιοχή της Γλώσσας.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger