Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου για εκτάσεις Πολυτεχνικής Σχολής στο Πεδίο Άρεως



Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τύπο η Πρυτανική Αρχή φέρεται να επιμένει στην αποδέσμευση των εκτάσεων που έχουν δεσμευθεί στα Παλαιά του Βόλου για την ανέγερση εγκαταστάσεων των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής (συγκεκριμένα η 2η φάση του κτιρίου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών). Τη στιγμή που επιτέλους έχουν ξεκινήσει η εργασίες για την ανέγερση των πρώτων εγκαταστάσεων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει πισωγύρισμα και υπονόμευση της ανάπτυξης όχι μόνο του Πανεπιστημίου, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνολικά.
Η επένδυση στην παιδεία και την έρευνα αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης και προγραμματική προτεραιότητα.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις και τη σφοδρή αντίθεσή μας σε όποιες μεθοδεύσεις υπονομεύουν το μέλλον του τόπου και των επόμενων γενιών.  Δεν θα σταθούμε θεατές στη διάλυση της εκπαίδευσης από την κυβέρνηση.
Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εξασφάλιση των εκτάσεων ώστε να υλοποιηθεί στο σχέδιο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου να διεκδικήσουν και να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα κονδύλια σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Το Τμήμα Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger