Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Είναι παράνομο κόμμα - Διαβάστε όλο το πόρισμα-κόλαφο των ανακριτριών

Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Είναι παράνομο κόμμα - Διαβάστε όλο το πόρισμα-κόλαφο των ανακριτριών
Η Χρυσή Αυγή είναι παράνομο κόμμα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται από το πόρισμα – καταπέλτης των ανακριτριών Ιωάννα Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου που διαβιβάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευή στη Βουλή και με το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας του συνόλου της Κ.Ο. της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δύο ανακρίτριες θέτουν πλέον ξεκάθαρα θέμα νομιμότητας και προετοιμάζουν το έδαφος για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
«Πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος είναι να εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος...» αναφέρουν. Επισημαίνουν, αναφερόμενες πάντα στην αρθρογραφία ότι «δεν μπορεί να προστατεύεται το κόμμα, που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, έχει ως επιδίωξη τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής κ.λπ».
Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Είναι παράνομο κόμμα - Διαβάστε όλο το πόρισμα-κόλαφο των ανακριτριών
Το σκεπτικό που περιέχεται στο πολυσέλιδο πόρισμα (190 σελίδες) το οποίο συνέταξαν οι ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και ειδικά οι αναφορές ότι «στοχεύουν στη δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων» τους εκτιμάται ως το κατάλληλο υπόστρωμα για να τεθεί εκτός νόμου το νεοναζιστικό μόρφωμα που, όπως επισημαίνεται, είχε από την ίδρυσή του «χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό».
Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Είναι παράνομο κόμμα - Διαβάστε όλο το πόρισμα-κόλαφο των ανακριτριών
Οπως αναφέρει το Βήμα: «Στη σελ.11 του παραπεμπτικού, μέσω άρθρου δύο έγκριτων νομικών, εμμέσως αναφέρουν ότι «η οργάνωση υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορεί να προστατεύεται όταν έχει στόχο τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας...». Με τον τρόπο αυτό, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, οι δυο ανακρίτριες, με το αίτημα άρσης ασυλίας και για τους 9 βουλευτές της Χρυσής Αυγής καλούν τη Βουλή να αποφασίσει αν ανταποκριθεί στο αίτημα δίωξης όλων των βουλευτών της ΧΑ.

Ειδικότερα αναφέρουν επί λέξει για τον ρόλο των βουλευτών στην οργάνωση: «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται όχι μόνον ως επίσημοι εκφραστές των αρχών της Οργάνωσης αυτής, αλλά και υποστηρικτές των θέσεων των δράσεων των μελών της, που διοργανώνονται τόσον στην εκλογική τους περιφέρεια όσον και σε όλη την ελληνική επικράτεια... Φέρονται δηλαδή ως ενταγμένοι και διευθύνοντες την οργάνωση αυτή δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, με καθετοποιημένη διαδικασία κατευθύνοντας και καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες των μελών και στελεχών της σε τοπικό επίπεδο και ανά την Επικράτεια, οι οποίες εγκληματικές ενέργειες σκοπούν στην δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της, όπως αυτές που περιγράφονται...».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ PDF


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger